חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
Forbes Israel Logo

אייל גולומביק

אייל גולומביק | צילום: ניר סלקמן
אייל גולומביק | צילום: ניר סלקמן
גיל: 29 >> מנהל המוצר, Dazz

אייל גולומביק נולד ברמת השרון והתאהב בטכנולוגיה בגיל צעיר, כאשר כבר בגיל 7 החל לפרק ולהרכיב מחשבים כתחביב. כנער, גילה את עולמות התוכנה והתחיל להתנסות בכתיבת קוד וב״Hacking. כשהיה בן 15, בסמוך ליום נישואיהם של הוריו, ערך Timeout תחרות טריוויה אינטרנטית לזכייה בחופשה במלון יוקרתי. אייל כתב בוט שענה אוטומטית על שאלות החידון – ושלח את הוריו ליהנות מהפרס. לאורך שנותיו בתיכון, ובמקביל ללימודי המחשבים, שיחק אייל בליגת העל בכדורסל לתיכונים ואף הוביל את קבוצתו לגמר גביע המדינה. את לימודי התיכון סיים כמצטיין עירוני.

גולומביק התגייס למסלול "ארזים" של חיל המודיעין אליו מגויסים רק כ־10 צעירים בשנה. במסגרת המסלול השלים תואר ראשון במתמטיקה ובמדעי המחשב כמצטיין דיקן בשנתיים בלבד. לאחר מכן המשיך לשירות ביחידה מסווגת ויצא לקורס קצינים. במהלך שירותו השתתף בכמה מהמבצעים המרכזיים ביותר של חיל המודיעין, זכה פעמיים בפרס ביטחון ישראל, בפרס מצטיין היחידה ובפרס מצטיין ראש אמ"ן ליום העצמאות. במקביל השלים תואר שני במדעי המחשב בהצטיינות יתרה.

עסק משפחתי

"בצבא למדתי את הכוח שיש לטכנולוגיה לשנות את העולם, ואת הכוח האדיר שיש לקבוצה של אנשים שעובדים ביחד למען מטרה משותפת", הוא מספר. הוא השתחרר בדרגת רס"ן לאחר ששימש כמפקד צוות ומפקד על מגמת הכשרה בקורס של 8200.

למרות הישגיו, הבחירה בקריירה טכנולוגית לא היתה מובנית מאליה: הוא היה צריך לבחור בין קריירה זו לבין השתלבות בעסק המשפחתי, בתעשייה אחרת לגמרי – קמח. אביו של אייל, הדר גולומביק, הוא המנכ"ל והבעלים של אחת מטחנות הקמח המובילות בארץ – "דגן". הטחנה הוקמה בשנת 1940 על ידי סבא רבא של אייל, ומאז ניהולה עובר במשפחה מאב לבן. "ברור שאבי חלם שאמשיך אותו, אבל רציתי לצאת לדרך עצמאית ולבנות קריירה בעצמי", מספר אייל.

עם שחרורו, לפני שלוש שנים, הצטרף לחברת הסייבר Dazz כעובד הראשון שלה. מאז הוביל חלק מרכזי בבניית המוצר, אפיונו ומכירתו. בשנתו הראשונה בחברה כתב את שורות הקוד הראשונות של המוצר ועיצב את הארכיטקטורה שלו. לאחר מכן גייס והוביל את צוות המהנדסים הראשון של החברה שגדל מאז לצוות של יותר מ־50 מהנדסים.

כיום, בתור VP Product, הוא מנהל צוותים בישראל וארה"ב. "לאורך כל המסלול שלי זכיתי לעבוד עם אנשים מדהימים", הוא אומר, "ובעזרת טכנולוגיות מהפכניות זכיתי להשפיע, בין אם זה בהגנה על החברות הגדולות במשק, ובין אם בעיצוב ממש של המציאות במזרח התיכון".

עסק משפחתי

"משמח אותי במיוחד לראות אנשים שניהלתי וחנכתי מתקדמים ומצליחים", מספר אייל. "אחד מרגעי הנחת הגדולים היה ביום מילואים אליו הגעתי לפני שנה – גיליתי כי כל ראשי הצוותים ביחידה היו חניכים בקורס שאני הובלתי, וכולם מנהלים ומפקדים מצוינים. גם ב־Dazz חלק מהעובדים שניהלתי כבר מתחילים לקחת תפקידי הובלה משמעותיים ואני מחכה ליום שהחברה תגדל עוד קצת ואוכל לראות אותם מובילים ארגונים שלמים.

"אין תחליף עבורי לסיפוק שבעבודה עם אנשים. לנהל, לחנוך, להוביל לקדם וגם ללמוד מאנשים אלו הדברים שבשבילם אני קם בבוקר. "פעילויות חניכה הן חלק גדול מהיום יום שלי. לצד חניכה של העובדים שלי ב־Dazz אני לוקח חלק בתוכנית מנטורינג למפקדים צעירים בצבא, והתנדבתי בתוכנית מנטורינג עבור סטודנטיות חרדיות בכדי לתמוך בשילובן בתעשיית ההיי־טק".

סיכול פיגועים

עם פרוץ המלחמה התייצב לשירות מילואים, ובמשך 40 יום היה שותף להקמת יכולות מודיעיניות חדשות שסייעו, לדבריו, באופן ישיר לסיכול פיגועים בצפון ולשמירה על לוחמים בגזרת עזה. "היכולות שצוות המילואים המצומצם שלי ואני פיתחנו בימי הלחימה הראשונים מנוהלים כיום על ידי מספר צוותים סדירים וימשיכו להשפיע על תמונות המודיעין עד תום המלחמה", הוא מספר. "גם היום אני נמצא בקשר ישיר עם מפקדי היחידה ומגיע למילואים על פי צורך כדי לתחזק את היכולות שבנינו".

באותו נושא

דילוג לתוכן