חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
Forbes Israel Logo

רויטל ולך

רויטל וולך | צילום: ניר סלקמן
רויטל וולך | צילום: ניר סלקמן
גיל: 19 >> זכתה במדליית זהב באולימפיאדת הפיזיקה

רויטל ולך, בוגרת אולפנת בהר"ן בגדרה ובת להורים מתמטיקאים, התמודדה מול 370 משתתפים מ־74 מדינות, וזכתה להיות התלמידה המצטיינת בעולם בפיזיקה.

ולך נולדה במורשת, ישוב בגליל התחתון, למשפחה גדולה במיוחד (לרויטל 10 אחים). בכיתה ט’ החלה את לימודיה באולפנת בהר”ן בגדרה. “מגיל צעיר אהבתי מדעים, נהניתי ללמוד וחלמתי להיות מדענית”, היא מספרת. “בכיתה י’ קיבלתי הזדמנות להשתתף במחקר במסגרת תוכנית אלפא באוניברסיטת אריאל. כתבתי עבודת גמר ופגשתי בפעם הראשונה את העולם של המחקר המדעי”. דרך התוכנית היא שמעה על נבחרות ישראל במדעים והתמיינה לנבחרת פיזיקה. בסוף י"ב כבר השתתפה באולימפיאדה האסייתית לפיזיקה, שבה זכתה בציון לשבח, ולאחר מכן באולימפיאדה הבינלאומית בפיזיקה, שבה זכתה במדליית הזהב.

כיום היא סטודנטית בתוכנית המצטיינים של הטכניון. “אני חשה סיפוק כשאני לומדת דברים חדשים, אני קמה מסקרנות", מספרת ולך על מה שמניע אותה. “בטווח הארוך אני רוצה לעשות משהו שישפר את העולם, או לגלות משהו שהאנושות לא יודעת. אני מאמינה בשיטה המדעית שדוחפת את האנושות קדימה, ומאמינה בתורה ובריבונו של עולם – ולא רואה סתירה בין הדברים”.

את השנה האחרונה – שנת השבר החברתי – בילתה בשירות הלאומי, שם נחשפה לדבריה למגוון הדעות הרחב של החברה הישראלית. “זכיתי לראות ולשמוע אנשים עם כל דעה שקיימת – ובעיקר לראות איך למרות הכול הם כולם עובדים ביחד. חוויתי תזכורת מתמדת לכך שלמרות כול המחלוקות אנחנו משפחה אחת”.

את הסמסטר הראשון בטכניון היתה אמורה להתחיל בסוף אוקטובר, אבל אז פרצה המלחמה. “את התקופה המורכבת הזאת העברתי בעיקר בבית עם המשפחה. התנדבתי בתור חצי ממלאת מקום זמנית של המאמן הראשי של נבחרת ישראל בפיזיקה, ובעזרת הרבה מהמדריכים המנוסים (אך העסוקים) ממני, הצלחנו לנהל את מחנה חנוכה כמתוכנן, לתת שגרה ומשמעות לתלמידים של הנבחרת ולאמן אותם לקראת האולימפיאדה”, היא מספרת, “הלוואי שיכולתי לעשות יותר”.

“בעתיד אני רואה את עצמי עם משפחה קטנה משלי, פרופסור באחת האוניברסיטאות”, היא פורשת את תוכניותה לעתיד, “אני רוצה לחקור משהו שירתק אותי וישפיע על העולם. אני רואה עצמי מרצה ומלמדת, וגם מסיימת סבב של לימוד הדף היומי – מיזם במסגרתו לומדים כל יום דף גמרא, במטרה לסיים את כל הש”ס הבבלי כל שבע וחצי שנים. בקיצור – לשלב בין התורה והמדע. בין חיים כשומרת תורה ומצוות לבין העולם המדעי".

באותו נושא

דילוג לתוכן