את דרכו בעולם הסייבר החל רון ארבל ביחידת המודיעין מצו"ב, שם שירת 7 שנים עד שחרורו בדרגת סרן. עם שחרורו הצטרף למייסדי חברת הסייבר הישראלית Cyberillium , ליעם שטיין וארבל אדמוני, ומונה לתפקיד סמנכ״ל התפעול הראשי (COO) ומוביל יחידת המחקר.
סייבריליום פיתחה מוצר לניתוח ותעדוף של סיכונים בארגון שמותקן בחברות גדולות, ומספקת זה שנתיים שירותי מחקר לחברות יצרניות וגופים ביטחוניים בישראל. ארבל מוביל בחברה את שיתופי הפעולה העסקיים, את השיווק והמכירות ובנוסף מנהל את יחידת המחקר המונה כ־30 עובדים.
"לאחר השחרור מהצבא ייסדתי את פורום היזמים של היחידה", הוא מספר. "הבנתי שיש צורך בקרב הבוגרים בפורום יזמים ייעודי לבוגרי היחידה, שמטרתו לייעץ ולכוון יזמים טכנולוגיים. הפורום מונה כיום מאות חברות, בהן יוניקורנים וחברות גדולות".
בפורום הכיר ארבל את רובי ארונשווילי, מייסד ומנכ"ל חברת הסייבר CYE. ההיכרות, אומר ארבל, הובילה בסופו של דבר למכירה, שבמסגרתו רכש אשתקד ארונשווילי את המוצר המרכזי של סייבריליום.
אבל המכירה הביאה איתה גם אתגרים חדשים. "אחרי השלמת העסקה היתה התרוממות רוח ותחושת הצלחה, אבל לא הכל נוצץ…", הוא מספר. "המכירה אילצה את החברה לגבש חזון חדש שיוביל אותה בהמשך להפוך ליוניקורן. מבחינתי היה מדובר באתגר משמעותי, שכן היה צורך להביא חזון שישמר את האנשים החזקים בחברה. הדרך לפתרון היתה פיתוח מוצר חדש, שפרטיו עוד לא ניתנים לחשיפה".
מבחינה אישית, רגע השיא של ארבל קשור דווקא לפורום היזמים שהקים. "העובדה שהקמתי יחד עם שותף פורום שיש לו השפעה על מאות יזמים בפועל ואלפי יזמים בדרך – ממלאת אותי בגאווה", הוא אומר.
עם פרוץ המלחמה חזר למילואים בחטיבת ההגנה בסייבר. "גם במסגרת החברה וגם במסגרת פורום היזמים ביצענו עבור גופים ביטחוניים עבודות בהתנדבות שסייעו להתמודד עם אי הסדר בתחילת המלחמה, הקמנו בחברה קבוצה של חוקרי סייבר שעזרו לגופי הביטחון ומילאנו משימות סייבר התקפי והגנתי".
ארבל אומנם עוסק עדיין בעולמות הסייבר ומרוכז בימים אלה בהקמה של מיזם חדש, אבל בעתיד הרחוק שואף דווקא להשפיע בזירה הציבורית. "המלחמה הנוכחית שינתה את התפיסה בנוגע לנבחרי ציבור בישראל ונרצה לראות מנהיגות אחרת. לא רק 'נבחרי ציבור' מהדור הישן, אלא גם כאלה שהוכיחו יכולות והצלחה בשוק העסקי, בהייטק או בחברה האזרחית", הוא אומר. "השאיפה שלי היא למלא תפקיד ציבורי משפיע שיש בו כדי לתרום מיכולותיי ומהניסיון שעוד ארכוש לטובת החברה הישראלית. אם להיות יותר מדויק, ארצה להיות בתפקיד ציבורי שבו אוכל להוביל רפורמה או מחקר בתחום של מחלות חשוכות מרפא".