בחודש ינואר זכה ספרה של לי ירון "Human Stories 100 :10/7 ", בפרס הספר החשוב ביותר בעולם הספרות היהודי בארה"ב, National Jewish Book Award.
ירון, בת 30, היא הזוכה הצעירה ביותר בתולדות הפרס, שבו זכו בעבר דויד גרוסמן, עמוס עוז, פיליפ רות ואלי ויזל. הספר, שעוסק בסיפורים האנושיים, הקהילות וההיסטוריות המשפחתיות של 100 מקורבנות השבעה באוקטובר, תורגם לכחצי תריסר שפות והפך לרב מכר בינלאומי. זוכה הפוליצר קאי בירד כתב עליו: "ספרה האמיץ של לי ירון הוא שבעה ספרותית, אבל על כל התמימים שמתו ב-7 באוקטובר… אין ספר חשוב יותר לקריאה".
"כעיתונאית רווחה, ראיתי איך פעמים רבות מדי ההיסטוריה מסופרת מלמעלה למטה – דרך נרטיבים שפוליטיקאים מכתיבים", היא אומרת. "בספר הזה רציתי לספר את הסיפור של השבעה באוקטובר מלמטה למעלה – לא דרך הפוליטיקאים שכשלו, אלא דרך סיפורי החיים של האנשים שחיו ומתו בגבול עזה. לא רציתי שיזכרו אותם רק כקורבנות, על רגעיהם האחרונים בלבד, אלא כבני אדם מלאים – במה האמינו, איך נראו הקהילות שלהם, וכיצד ההיסטוריות המשפחתיות שלהם התכתבו עם ההיסטוריה של ישראל. דרך הסיפורים האישיים האלה נפתח חלון להבנה עמוקה יותר של החברה הישראלית והסכסוך כולו. אין לנו כוח מול הסופיות של המוות, אבל אפשר לפחות להחיות אותם בין הדפים".
ירון – בוגרת תואר שני מאוניברסיטת קולומביה במדיניות ציבורית וסביבתית – היא כתבת בעיתון "הארץ" זה כעשור. בעבר היתה כתבת הרווחה והאקלים של העיתון, וכעת כותבת לעיתון מניו יורק. חשיפותיה הביאו לשינוי של חוקים ומדיניות ממשלתית. היא יזמה הכשרה עם אוניברסיטת תל אביב שלימדה מאות עיתונאים על משבר האקלים. ירון היא גם במאית תיאטרון. ההצגה האחרונה אשר ביימה, "קישתא", הציגה מבקשי מקלט מאריתראה וסודן כחברי כנסת שרוצים לגרש "מסתננים".