באחד הלילות בג'באליה, חייליו של ליאור וייס עשו הפוגה מהלחימה וישבו לכתוב את האתגרים שמחכים להם מחוץ למדים – עסקים קורסים, מערכות יחסים שמתערערות, קריירות שנקטעות. המלחמה שבחזית המשיכה, אבל הם ידעו שבקרוב יצטרכו להתמודד גם עם המלחמה בחיים האזרחיים. עבור וייס, הרגע הזה היה שילוב בין כל התפקידים שלו.
במשך שש שנים וחצי הוא שירת כלוחם ומפקד ביחידת מגלן. מאז שהשתחרר ב־2022, הוא מקדיש את חייו לחיבור לוחמים לעולם האזרחי. "חזון העמותה הוא להפוך את הכישורים משדה הקרב להזדמנויות באזרחות", הוא מסביר. "אנחנו עושים את זאת דרך קורסים מקצועיים, תוכניות ליווי ומנטורינג, ויצירת חיבורים עם החברות המובילות במשק".
כשיצא למילואים ב־7 באוקטובר – מאז עשה כ־260 ימי מילואים – הבין שהאתגרים הגדולים הם לא רק בלחימה – הם גם בבית. וייס יצר קשר עם שחר כץ, ראש המטה של שר הביטחון לשעבר יואב גלנט, ועם הרשימה של החיילים שלו הוא הגיע לישיבה של משרד הביטחון בנושא, "וזה הפך להיות הבסיס למתווה הראשון של הסיוע לאנשי המילואים". הסיוע, שזכה לשם "מצדיעים למילואים", כלל השקעה של תשעה מיליארד שקל ויזם ימי רענון לחיילים, תמיכה נפשית וכלכלית ללוחמים ולבני משפחותיהם והקמת קרן סיוע אישית בהיקף של 500 מיליון שקל.
FrontLife, שהוקמה ב־2018, מתמקדת בלוחמים משוחררים בלבד. תחת ניהולו של וייס, יחד עם שחף בכר סמנכ״לית תוכניות, שחר אברהמס מנהלת השיווק וצוות מתנדבים מסור – צמחה העמותה משמעותית, הגדילה את כמות הלוחמים המשתתפים בתוכניותיה והשיקה יוזמות חדשות, ביניהן תוכנית "האלונים" שמחברת בין לוחמים למנטורים מנוסים. "אנחנו צוות קטן, רובנו מתנדבים לוחמים שמבינים מה צריך", הוא אומר. "התוכניות נבנות מהשטח, מתוך הצרכים האמיתיים של החבר'ה שלנו".
מעבר לתפקידו כמנכ"ל עמותה, וייס עצמו עדיין סטודנט לכלכלה ויזמות באוניברסיטת רייכמן. במהלך המלחמה – בין המילואים, הלימודים והובלת העמותה, וייס גם הספיק להתחתן עם בת זוגו שירה. "בעתיד אני רואה את עצמי מקים מיזם עסקי משלי, ולא פוסל השפעה בעמדות מדיניות", הוא אומר. "אנחנו זקוקים לדור של מנהיגים שיודעים לדבר אחד עם השני – זו השליחות שלי".