ניר אוכפלד

ניר אוכפלד | צילום: ניר סלקמן
ניר אוכפלד | צילום: ניר סלקמן
גיל: 27 >> ראש מחלקת מחקר חולשות ב-Wiz

בחדר קטן בדירה ברחובות, בין שתי מיטות, ניצב מחשב ישן. "אני ואחותי ישנו באותו החדר, ובינינו היה מחשב", נזכר ניר אוכפלד, שיהפוך לימים לאחד מחוקרי אבטחת המידע המובילים בישראל. "אבא שלי היה אדם סופר טכני, וכל הבית היה מלא במחשבים ובחפצים שהוא תיקן. כשהוא לא היה בבית, הייתי מפרק אותם ומנסה להבין איך מרכיבים אותם בעצמי".

כשאחותו הגדולה החלה ללמוד בניית אתרים, האח הקטן והתחרותי התעקש להצטרף. למרות שאביו טען שהוא צעיר מדי ועדיין לא יודע אנגלית, אוכפלד לא ויתר. "חיכיתי שהם יעזבו את המחשב, ובמשך שעות ניסיתי להבין מה קורה שם".

האתרים הראשונים שבנה הוקדשו לאיכות הסביבה, אך כשהחלו להיפרץ, גילה את עולם אבטחת המידע. "התחלתי לחפש באינטרנט ולהיכנס לקהילות של האקרים בישראל כדי להבין מה קורה".

המפנה הגיע בכיתה י"א, כשבוגר בית ספרו סיפר על עבודתו בצ'ק פוינט. "הגשתי קורות חיים למרות שלא היה לי מה להציג", הוא נזכר. לאחר שעבר מבחן מאתגר, התקבל לחברה. "התפקיד שקיבלתי היה לתייק ולכתוב מחדש את מערכת ניהול התוכן הפנימית שלהם. בפועל, קראתי את כל המחקרים, למדתי מהחוקרים הכי טובים בארץ". מתוך הסקרנות הזו, דרך שירות צבאי ביחידת 8200, הגיע להוביל את אחת המחלקות החשובות ביותר בעולם אבטחת המידע.

היום, כראש מחלקת מחקר חולשות ב־Wiz – חברת הסייבר שנמכרה לאחרונה לגוגל בסכום שיא של 32 מיליארד דולר – אוכפלד מוביל צוות של חמישה חוקרים שמתמחים במציאת פרצות אבטחה קריטיות בענן. "אנחנו לא מסתפקים במציאת בעיות בתוך מגרש המשחקים", הוא מסביר, "אנחנו בודקים אם יש חורים במגרש עצמו". הגישה החדשנית הזו הובילה לגילוי חולשות משמעותיות בענקיות כמו מיקרוסופט, שאפשרו גישה למידע של לקוחות אחרים בענן.

ואז הגיעה המלחמה. ימים ספורים לאחר 7 באוקטובר, אוכפלד נקרא לשירות מילואים ביחידתו מהעבר, שם שובץ למשימות קריטיות בחזית הסייבר המבצעי. "היכולת לעבוד עם צוות קטן ומוכוון מטרה הזכירה לי כמה עוצמה יש ל־30 אנשים עם מוטיבציה – וכמה מהר אפשר לייצר אימפקט אמיתי".

השלב הבא? "להמשיך לאתגר את העולם הזה – לפרוץ, לתקן ולבנות מחדש את מה שחשבנו שאנחנו כבר מבינים״. 

באותו נושא

דילוג לתוכן