מאז שהם זוכרים את עצמם, נדב צ'רנינסקי, גל אלבז ואבשלום חילו הם בלתי נפרדים. שלושה ילדים ממבשרת ציון, ששיחקו כדורסל, הלכו יחד לצופים וחלמו יום אחד להקים יחד משהו גדול.
היום, אחרי שירות ביחידות 81 ו־8200, ולאחר שצברו ניסיון מקצועי בעולם הסייבר, הם הפכו את החזון שלהם ל־Oligo, סטארט־אפ שמשנה את הדרך שבה תוקפים ומגינים מסתכלים על אבטחת מידע. "הבנו שככל שהעולם הופך דיגיטלי יותר, הליבה העסקית רצה על אפליקציות, והשיטות הקיימות של אבטחה פגומות מיסודן", מסביר צ׳רנינסקי.
הסטארט־אפ, שהוקם ב־2021, מתמקד בהגנה על קוד פתוח וריצה בטוחה של אפליקציות בענן. במקום להתבסס על פתרונות קיימים שלא עומדים בקצב ההתפתחויות, הטכנולוגיה שלהם מאזינה בזמן אמת לכל פיסת קוד, מזהה התנהגות חשודה וחוסמת מתקפות לפני שהן קורות וללא פגיעה בפעילות – דבר שהוכיח את עצמו במיוחד באירועי סייבר עולמיים כמו פרצת Log4j. ההצלחה לא איחרה לבוא – בתוך שלוש שנים בלבד גייסו כמעט 80 מיליון דולר מקרנות ענק כמו Lightspeed ו־Greenfield, וכיום עובדים עם חברות מהגדולות בעולם.
כשנשאלו על השפעת המלחמה, מצביע אלבז על חולצתו עליה נרקם ׳TOMER׳, ומספר על אחיה של בת זוגו – לוחם שנפל ב־7 באוקטובר. "זה היה סיוט שאי אפשר להסביר", הוא מספר. בתקופה זו רוב עובדי החברה היו במילואים, והמשרד הפך למרחב משמעותי של תמיכה. "זה היה מעבר לעבודה", מספר חילו. "המקום הפך לבית שני. אנשים באו עם בנות זוג, עם משפחות, כדי ליצור חיבור. רצינו להיות יחד, לשתף וגם להתרחק קצת מהחדשות".
שלוש שנים מאז הקמתם, המייסדים לא מתכוונים לעצור. "אנחנו רוצים להיות החברה שתשנה את חוקי המשחק," אומר חילו. "לבנות משהו ענק, שיהווה השראה לדורות הבאים. כשנסתכל אחורה בעוד עשור, אנחנו רוצים לדעת שעשינו שינוי אמיתי בתחום הסייבר".
עבור צ׳רנינסקי, אלבז וחילו, Oligo הוא הרבה יותר מסטארט־אפ – זוהי משימה להגן על התשתית הדיגיטלית שמניעה את העולם. "אנחנו עושים את זה יחד מגיל אפס", הם מסכמים, "וזו המשמעות האמיתית של הצלחה".