לוגו 30under30

נויה קרמר

גיל: 29 | Israel Ecosystem Lead ב-a16z Speedrun
נויה קרמר | צילום: עומר עוז
נויה קרמר | צילום: עומר עוז

בזמן שרוב הסטודנטים עוד ניסו להבין לאן הם מכוונים, נויה קרמר כבר ניהלה את מועדון היזמות של אוניברסיטת רייכמן – קהילה של יותר מאלף סטודנטים ועשרות תוכניות שפעלו סביב סטארט-אפים, טכנולוגיה וחדשנות. ״זה היה המקום הראשון שבו הבנתי כמה אני אוהבת אנשים עם כזו תשוקה לדבר שהם בונים״, היא מספרת. היום, כמה שנים אחרי, היא כבר נמצאת בלב האקוסיסטם הגלובלי של היזמות כ-Israel Ecosystem Lead ב-a16z Speedrun – תוכנית ההשקעות של קרן Andreessen Horowitz, מהמשפיעות בעולם ההון-סיכון. במסגרת התפקיד היא מאתרת ומלווה סטארט-אפים ישראליים בשלבים מוקדמים מאוד, ומחברת בין יזמים מקומיים לשוק האמריקאי ולעמק הסיליקון.

קרמר, שגדלה בתל אביב, מתארת ילדות רחוקה מאוד מעולמות ההייטק וההשקעות. ״ההורים שלי עדיין לא באמת יודעים להסביר מה אני עושה״, היא צוחקת.

אחרי השירות הצבאי כקצינת ת״ש ומפקדת קורס, למדה כלכלה ויזמות עם התמחות ב-Data Science ברייכמן – אבל דווקא מה שקרה מחוץ לכיתה עיצב את דרכה. בהמשך הובילה את תחום ה-Sourcing והתוכנית של Techstars בישראל, שם עבדה עם עשרות חברות בתחילת דרכן.

בשנתיים האחרונות חילקה קרמר את זמנה בין עולם הסטארט-אפים למאות ימי מילואים. בתחילת המלחמה התנדבה לשירות, ובהמשך שירתה כקצינת נפגעים באיכילוב וליוותה פצועים מרגע הנחיתה במסוק ועד תהליך השיקום.

במקביל, המשיכה לבנות את הפעילות של a16z Speedrun בישראל – שוק שלדבריה עדיין נתפס כ״אגוז קשה לפיצוח״ עבור קרנות אמריקאיות. ״הטאלנט הישראלי מאוד שונה״, היא אומרת, ״בגיל 22 אתה פוגש כאן יזמים עם ניסיון ויכולות שבמקומות אחרים פשוט לא קיימים״. כיום היא כבר מובילה יוזמות ייעודיות ליזמים ישראלים בתוך התוכנית, ופועלת כדי להגדיל את מספר החברות הישראליות שמקבלות השקעה וגישה ישירה לשוק האמריקאי.

למרות שהיא פועלת מאחורי הקלעים, קרמר לא רואה בעצמה רק מי שמחברת בין אנשים ומשקיעים. ״ההצלחות של אנשים שאני מאמינה בהם הן גם ההצלחות שלי״, היא אומרת. מבחינתה, עולם ההשקעות נשען קודם על מערכות יחסים, אינטואיציה ואמונה באנשים, הרבה לפני מספרים. היום, כאחת הנציגות היחידות של Speedrun מחוץ לארה"ב, היא כבר מסמנת לעצמה את היעד הבא – להמשיך לבנות גשרים בין ישראל לשוק שמעבר לים.

הרשמה לניוזלטר