עפרה שטראוס ניצבת כבר למעלה משני עשורים בראש אחד מתאגידי המזון הגדולים במדינה ומסכמת כעת תקופה סוערת ורבת תהפוכות.
באפריל אשתקד עמדה ענקית המזון שבראשה היא עומדת בפני אחד האתגרים המורכבים בתולדותיה, לאחר שבדיקות אשר נערכו בפס הייצור של המפעל החשוב בנוף הגליל העלו דגימות סלמונלה בחומר הגלם של מפעל השוקולד. בעקבות כך הופסק הייצור במפעל, ושיווק המוצרים שיוצרו בסמיכות לגילוי החיידק המזהם נחסמה למשך חודשים ארוכים.
כששקעו ענני האבק התגלו ממדי האירוע: ״הריקול הגדול בתולדות המשק״, הביא לפגיעה של כמעט חצי מיליארד בהכנסות הקונצרן ולמחיקה של קרוב ל־300 מיליון שקל מהרווחים ב־2022, כאשר הרווח הנקי באותה שנה צונח בכמעט 73%.
אבל החברה, כך נראה, הצליחה להתאושש במהירות. בדוחות הכספיים שפרסמה לאחרונה דיווחה קבוצת שטראוס על קפיצה של 15% במכירות ל־2.6 מיליארד שקל וזינוק של יותר מ־20% ברווחים. חזרת פס הייצור לתפקוד, ובעיקר גל עליות המחירים במשק ממנו נהנתה שטראוס, תרמו לשיפור הניכר בשורת הרווח.
עפרה, דור שלישי לתעשיינים בענף המזון ובתו של מיכאל שטראוס ז"ל שהלך לעולמו באוקטובר 2020, החלה את דרכה בחברה המשפחתית ב־1989. היא כיהנה בשורה של תפקידים בכירים בקבוצה עד שמונתה ליו"ר בשנת 2001. על פי דירוג 100 עשירי ישראל של פורבס, משפחת שטראוס היא בין המשפחות העשירות בישראל, עם הון מוערך של כ־2.6 מיליארד דולר.