חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
Forbes Israel Logo

שרי גור

שרי גור | צילום: באדיבות המצולמת
שרי גור | צילום: באדיבות המצולמת
מנכ"לית חברת המוצרים הדנטליים Forumtec

שרי גור גדלה בקהילה חרדית סגורה, הורגלה שתפקידן של נשים מסתכם בכלכלת הבית ואת המילה מנכ"ל לא הכירה כלל • אבל כשהייתה בת 30, כשהיא אם לשני ילדים, החליטה לצאת בשאלה ולפלס את דרכה אל צמרת התעשייה הישראלית

אם עברתם לאחרונה טיפול שיניים, ישנה סבירות לא נמוכה שהרופא השתמש במכשור אלקטרוני של חברת המוצרים הדנטליים Forumtec. מאות אלפי רופאי שיניים עושים שימוש במכשור של החברה, ובתחום טיפולי השורש המכשיר שפותח בה תופס נתח שוק של 40%.

פורומטק הוקמה בישראל לפני כ־30 שנה, ואת הפיתוח, הייצור והשיווק היא עושה לכל העולם מהמפעל שבאשקלון. מאז 2017 מכהנת שרי גור כמנכ"לית החברה. "אנחנו לא רק חברת הייטק, אלא גם חברה תעשייתית. ואישה שמשמשת כמנכ"לית גם בתעשייה וגם בהייטק – זה דבר נדיר", היא אומרת בראיון לפורבס.

אבל אחת מהתעשייניות המשפיעות בישראל מחזיקה סיפור חיים יוצא דופן, והדרך שלה אל צמרת פורומטק לא מובנת מאליה. היא גדלה במשפחה ליטאית אדוקה בבני ברק, בת 11 נפשות, הלכה רק לבתי ספר פרטיים וסגורים, ומאוחר יותר למדה בסמינר להיות גננת ומקצועות נוספים הקשורים לכלכלת הבית.

אך מגיל קטן חלמה גור להיות מנכ"לית. "לא ידעתי שקוראים לזה כך. דמויות נשיות זה משהו שאף פעם לא מדברים עליו בחברה החרדית, שם דמויות המופת הם רק צדיקים ורבנים. אבל רציתי להיות המנהלת הגבוהה שמקבלת את כל ההחלטות. שיכולה להתוות דרך".

חיים חדשים

כשהייתה ילדה, גור לא קיבלה בשוויון נפש את הדרך החינוכית המקובלת בחברה שבה גדלה, ולא פעם התרעמה על מקומן של נשים. "אני אומרת שנולדתי פמיניסטית. אבל בכל פעם שניסיתי לשאול שאלות – מיד השתיקו אותי". היא התחתנה בגיל 20 ("ביחס לחברות שלי הייתי כבר רווקה זקנה"), חיפשה מקצוע שתוכל להתפרנס ממנו ולמדה הנהלת חשבונות במסגרות חרדיות. כשבנה הבכור אובחן כאוטיסט, כשהיה בן שלוש, החליטה לעשות הכל כדי לעזור לו.

"הבנתי שאם אני רוצה עתיד אחר לילדים שלי – אני חייבת לצאת בשאלה. ידעתי שלהיות אוטיסט בחברה כזו זה לא דבר פשוט. חלק מהאנשים לא קיבלו אותו, והידיעה הזו גרמה לי לרצות לעזוב את דרך החיים הזאת. הבנתי שאין עתיד, לא לי ולא לילד המיוחד".

בגיל 30 מצאה את עצמה גור עם שני ילדים וללא בגרות. היא נרשמה לאוניברסיטה הפתוחה וסיימה תואר שני במנהל עסקים בהצטיינות. ממנהלת חשבונות הפכה להיות חשבת בחברת הייטק אחת, סמנכ"לית כספים ותפעול בחברה אחרת ובחברת אמדאוס כיהנה כמשנה למנכ"ל. "כך נסללה לי הדרך למנכ"לות", היא נזכרת. "שמעתי שחיפשו לא מעט. חברים משותפים המליצו עליי להיות מנכ"לית בפורומטק".

"חשוב שהחרדים ישתלבו בכל תחומי החיים, גם אם כל אחד רוצה לשמור את אמונתו לעצמו". שרי גור יחד עם בכירי פורומטק | צילום: באדיבות המצולמת

"הטרוגניות בצמרת"

גור מדברת בלהיטות על נושאים עסקיים, משלבת מושגים כמו "נטוורקינג", "האצלת סמכויות", ו"הטרוגניות בעמדות מפתח" וקשה לזכור שבילדות לא הכירה דבר וחצי דבר מהעולם שהיא נמצאת בו היום. למשל, "לא הכרתי את אשקלון לפני שהתחלתי לעבוד שם", היא אומרת. כמנכ"לית היא טסה לא מעט לחו"ל – ללקוחות, לכנסים ולתערוכות – ובזמן שהיא בארץ היא עסוקה בפיתוח האסטרטגיה של החברה, מובילה צוות ניהול שהקימה במו ידיה ומביאה רעיונות חדשים.

"אין שום סיבה שנשים לא תהיינה בתפקידי המפתח, שנוביל ושנשפיע. ככל שתהיה יותר הטרוגניות בצמרת – יהיה יותר סיכוי לעולם טוב יותר כי מובילי הדעה מגיעים מכל הכיוונים. נשים יכולות להביא הסתכלות אחרת על עולם העסקים והצרכים שלו". 40 עובדים מועסקים בפורומטק. "נשים, גברים, עולים חדשים, תושבי פריפריה – יש לנו ייצוג להכל. וזה סוד ההצלחה בכל עסק".

כשהיא לא בעבודה מתנדבת גור במגוון עמותות, עושה מנטורינג מטעם האוניברסיטה הפתוחה ובתקופה האחרונה משמשת חברת ועד בעמותת "יוצאים לשינוי". "אנחנו נותנים להם חכות ולא דגים. מי כמוני יודעת שחשוב שיהיו את לימודי הבסיס. השינוי חייב להתחיל מילדות. מהחינוך. מגיל צעיר. לתת לילדות את היכולות וההבנה שהן יכולות להגיע להכל, וששום דבר לא עומד בפניהן בדרך לצמרת".

מה היית אומרת לילדה חרדית עם שאיפות דומות לשלך?

"שלא תוותר ושתדרוש את המקום שלה. אני יצאתי בשאלה לפני הרבה שנים. היום יש מידע, עזרה וארגונים שמסייעים. אני אומרת לכל אדם – אל תהיה במקום שלא טוב לך. מה שנעשה לעצמנו זה מה שיהיה".

"דמויות נשיות זה משהו שאף פעם לא מדברים עליו בחברה החרדית, שם דמויות המופת הם רק צדיקים ורבנים. אבל רציתי להיות המנהלת הגבוהה שמקבלת את כל ההחלטות. שיכולה להתוות דרך"

יש לא מעט יוזמות לשילוב חרדיות בהייטק. את רואה עתיד לחרדיות בשוק התעסוקה?

"העולם החרדי מאוד השתנה מאז שעזבתי, ואני רואה את זה אצל אחייניות שלי. העולם החרדי התפתח ויש הרבה אפשרויות שילוב בהייטק, אפשרויות השכלה מגוונות – ולא רק מורה או גננת. זה מאוד מבורך. ההשתלבות של החרדים – זה שהם רואים עולם ומבינים שהחיים לא רק סובבים סביבם – זה הסיכוי שלנו כחברה. חשוב שהחרדים ישתלבו בכל תחומי החיים, גם אם כל אחד רוצה לשמור את אמונתו לעצמו.

"גם מבחינה פוליטית – זה לא הגיוני שאין נשים נציגות במפלגות החרדיות. אני יודעת שבעבר לא נתנו להן, ואני מקווה שגם בבחירות הבאות הן לא יתייאשו ושוב יתמודדו ובסופו של דבר הן יצליחו. ממתי גבר יודע איך לייצג את האישה? נשים ייציגו את האינטרסים שחשובים לנשים. זה יהיה ניצחון גדול".

כשגור נשאלת על הקרע בעם בתקופה האחרונה, היא לוקחת נשימה עמוקה. "רפורמות תמיד ברוכות, כי מטרתן לשפר את המצב. השאלה היא איך עושים אותן.

"הגענו למצב שזה כבר הרבה דברים ביחד שהתפוצצו, ואנחנו נמצאים במקום מאוד לא טוב מבחינה עסקית וחברתית. אני מקווה שהמנהיגים יבינו את זה ויעצרו. כרגע נראה שאנחנו מידרדרים בכל הבחינות".

באותו נושא

דילוג לתוכן