RapidAPI: הצעירים המשפיעים של פורבס כובשים את קהילת המפתחים

מהלכי התרחבות, והתבססות בהובלת שוק ממשקי תכנות האפליקציות, רודפים זה את זה בשנה האחרונה עבור חברת RapidAPI הישראלית. החברה הצעירה, שהוקמה בתחילת שנת 2015 על ידי אידו ג'ינו ומיקי חסלבסקי, הודיעה השבוע כי תרכוש את אחת משתי הפעילויות המרכזיות של המתחרה הגדולה שלה, מאשאייפ (Mashape) האיטלקית-אמריקאית. RapidAPI תמזג לתוכה את פעילות מאגר ה-API's הפתוח והחינמי של מאשאייפ, בעסקה שמוערכת בכמיליון דולר (הסכום הרשמי לא נמסר), ובכך תגדיל משמעותית את קהילת המפתחים שמשתמשים במערכותיה.

צוות RapidAPI ישראל | צילום: RapidAPI

RapidAPI מפתחת פלטפורמה בקוד פתוח שמאפשרת למפתחים ולמתכנתים לאתר ולהתחבר לממשקי תכנות יישומיים בקלות. כיום יותר ויותר תוכנות יודעות להתחבר אחת לשנייה ולהשתמש בפונקציות ובמידע האצור בהן. כך למשל, אפליקציות רבות יודעות לגשת אל חשבון הפייסבוק של המשתמש ולעשות שימוש במידע או בפונקציות שנמצאות בו: מתמונת הפרופיל ועד לרשימת החברים. דוגמא אחרת היא למשל אפליקציה שיודעת להתחבר לחברת אשראי כדי לבצע סליקת תשלומים. החיבור הזה נעשה באמצעות ה-API של התוכנות השונות, והוא נעשה היום נפוץ יותר ויותר. אלא שמכיוון שיש היום סוגים וסטנדרטים שונים רבים מאוד של API`s בשוק, על מנת שתוכנה תדע להתממשק כך עם רעותה, המתכנת צריך לאתר את ה-API הרלוונטי, ללמוד אותו לעומק ולתכנת את החיבור בהתאם. הפלטפורמה של RapidAPI מאפשרת לקהל המפתחים לגשת למאות API`s שונים, מבלי ללמוד כל אחד מהם בנפרד, על גבי שכבת אבסטרקציה בפורמט אחיד.

פעילות המאגר הפתוח של מאשאייפ – מוצר דומה למדי לזה של RapidAPI – תמוזג כעת כאמור עם המתחרה הישראלית, כשהיא שומרת לעצמה את מסלול הפעילות השני שלה – כלי ליצירה וניהול של API's שמייצר לחברה הכנסות (משום שהוא נימכר לחברות).

לחבר אפליקציה ל-API של נאס"א? זה עד כדי כך פשוט | צילום מסך: RapidAPI

RapidAPI מייצרת הכנסות מפעילות המאגר הפתוח שלה באמצעות מוצרים נלווים והתקנות פרטיות של הרחבות. בין לקוחותיה מצויים מתכנתים מחברות סיסקו, איביי ו-SAP. כעת, כלל המתכנתים שהשתמשו במאגר של מאשאייפ יעברו בתהליך הדרגתי ואוטומטי לשימוש במוצרים של RapidAPI, שבמשך מספר חודשים התאימה את הפרוטוקולים של שתי הפעילויות למטרה זו. קהילת המפתחים של החברה צפויה לצמוח בכ-370 אלף איש בעקבות המהלך.

מעבר להצלחה החשובה של המהלך מבחינה עסקית עבור הסטארט-אפ הישראלי, מדובר גם בבשורה טובה לקהילת המתכנתים בכלל, שזוכה כעת במערכת אחודה שתקל מאוד על עבודת התכנות.

המייסד המשותף ומנכ"ל החברה, אידו ג'ינו בן ה-19, היה אחד מהצעירים המבטיחים בפרויקט 30under30 של מגזין פורבס ישראל לשנת 2016. ג'ינו החל את דרכו בעולם התכנות כבר בגיל 10, כחניך של דב מורן, ממציא הדיסקונקי, ובגיל 15 כבר פיתח אפליקציית ארנק וירטואלי לבני נוער בשם ראפיד פיי (Rapid pay). שותפו של ג'ינו, מיקי חסלבסקי נבחר לרשימת 30under30 בשנה שעברה. את RapidAPI הקימו כאמור השניים לפני כשנתיים וחצי וקבעו את בסיסה בסן פרנסיסקו. ביולי 2016 הקימה החברה משרדים גם באוקראינה, כשמרכז המחקר והפיתוח שלה יושב בישראל. על ההשקעה בחברה בשלב ה-Pre Seed אחראי אותו דב מורן, מנהל ושותף ב-Grove Ventures.

ג'ינו. מייסד ומנכ"ל RapidAPI ומהצעירים המבטיחים של פורבס | צילום: מיקי חסלבסקי

לפני כחצי שנה פרסמנו כאן בפורבס שהחברה גייסה כ-3.5 מיליון דולר במסגרת סבב ה-Seed שלה, גיוס שהובילה קרן הון הסיכון האמריקאית Andreessen Horowitz, שנחשבת לאחת הקרנות המובילות בעולם, בעיקר בתחומי התוכנה והתשתיות הטכנולוגיות. השקעתה ב-RapidAPI הייתה השנייה בלבד בחברה ישראלית אי-פעם, כשבין החברות שבהן השקיעה בעבר ניתן להצביע על ענקיות כמו פייסבוק, טוויטר, גרופון, אייר-בי-אן-בי ואחרות.

מאשאייפ הוקמה לפני כ-7 שנים, וגייסה מאז כ-26 מיליון דולר. בין המשקיעים הבולטים בה ניתן לציין את ג'ף בזוס, מייסד אמזון, ואת אותה Andreessen Horowitz שהשקיעה גם ב-RapidAPI.

לרשימת הצעירים המבטיחים המלאה של פורבס לשנת 2017 לחצו כאן

הרשמה לניוזלטר

באותו נושא

הרשמה לניוזלטר

מעוניינים להישאר מעודכנים? הרשמו לרשימת הדיוור שלנו.

דילוג לתוכן