Forbes Israel Logo
מכללת ספיר. המתנדבים יאתרו עובדים, בוגרי מוסדות אקדמיים מהאזור | צילום מווידיאו מכללת ספיר
מכללת ספיר. המתנדבים יאתרו עובדים, בוגרי מוסדות אקדמיים מהאזור | צילום מווידיאו מכללת ספיר

שיקום העוטף: ענקיות הטכנולוגיה יגייסו עובדים מהנגב המערבי   

חברות הייטק בינלאומיות וישראליות כמו סיילספורס, אנבידיה, פאלו אלטו, ארמיס ואחרות נערכות לקליטת עובדים מעוטף עזה באמצעות מיזם ההייטק החברתי Place-IL

מיזם הייטק החברתי מוביל תוכנית חדשה שתיצור מאות משרות חדשות בנגב המערבי בתוך שנים אחדות, במקביל ליצירת נוכחות פיזית משמעותית של ההייטק בנגב המערבי.

המיזם, Place-IL, הפועל לשילוב אוכלוסיות בייצוג חסר בענף הטכנולוגיה, נעשה בשיתוף חברות הייטק מובילות בישראל ובעולם, הרשויות המקומיות בנגב המערבי והממשלה.

"יצירת מקומות תעסוקה רבים ובמיוחד בהייטק, לצד יצירת תנאים ביטחוניים ראויים, היא נדבך חשוב על מנת לייצר חוסן לנגב המערבי וצמיחה בשנים הקרובות", אומר יו"ר Place-IL, עידן טנדלר.

Place-IL הוקמה על ידי טנדלר וקרן הלפרן-מוסרי בשנה שעברה כעמותה אשר שמה לה למטרה לייצר פלטפורמה טכנולוגית שתאפשר תהליכי מיון חדשניים לענף ההייטק, ותפתח את הענף למועמדים מאוכלוסיות בייצוג חסר. לעמותה חברו בכירים מהתעשייה וחברות הייטק מובילות, לרבות Google כשותפה מייסדת, קרן הון הסיכון Insight Partners כשותפה אסטרטגית ו-IATI – ארגון תעשיות ההייטק.

עידן טנדלר | צילום: גיא יחיאלי

בהמשך להירתמות של הענף, יזמו ב-Place-IL תוכנית חדשה ששמה לה למטרה לאתר כוח אדם פוטנציאלי, המתגורר בנגב המערבי, או פונה משם, ולגייס אותו לחברות ההייטק לתפקידי פיתוח, מקצועות דאטה או תמיכה. מבדיקה שערכו בעמותה ובהתבסס על נתוני הלמ"ס והאקדמיה, נכון להיום ישנם יותר מ-3,000 בוגרי תארים, כולל הנדסאים, המתגוררים בנגב המערבי, שיצאו לשוק התעסוקה בשלוש שנים האחרונות ויוכלו להשתלב במקצועות הליבה והצמיחה של תעשיית ההייטק. ב-Place-IL החלו לפנות לאותם בוגרים, והזמינו אותם למסלול ראיונות מואץ.

חברות טכנולוגיה רבות ובהן תאגידים בינלאומיים כבר הסכימו לקלוט לשורותיהן עובדים במגוון רחב של תפקידים שיאותרו על ידי Place-IL  ויעמדו בקריטריונים של החברות. בין החברות ניתן למצוא את אנבידיה, פאלו אלטו נטוורקס, ארמיס, סיסקו, סיילספורס, אימפרבה ועוד. בימים אלה מצרפים ב-Place-IL חברות הייטק נוספות, שהביעו רצון לקחת חלק ביוזמה וקוראים לחברות נוספות להצטרף.

"להייטק הישראלי יש תפקיד מפתח בשיקום, חיזוק והפרחת הנגב המערבי, וזו השעה שלנו לפתוח את הדלת ולגייס כוח אדם מקומי שיוכל להשתלב בתעשייה", אומר טנדלר המשמש גם כסגן נשיא בכיר בפאלו אלטו נטוורקס. "המטרה שלנו היא לייצר בתוך שנים ספורות מסה קריטית של כ-400 משרות חדשות בהייטק לאנשים שגרים באיזור הנגב המערבי. בטווח הזמן הארוך, התוכנית היא שהחברות יתחילו ליצור בדרום צוותים אורגניים של פיתוח או תמיכה, וכך יתפתחו מרכזים או אתרים מרוחקים. כל זה צריך כמובן להשתלב כחלק מתוכנית רחבה יותר של הממשלה להכריז על הנגב המערבי כאזור עדיפות לאומי, ולעודד אנשים לגור בו". 

כיצד תעבוד התוכנית?

Place-IL כבר הקימה מערך איתור, מיון והשמה מבוסס טכנולוגיה, והיא מאתרת באמצעות מערך המתנדבים שלה (הכולל יזמים, מנכ"לים ומנהלים בכירים), עובדים מהאזור, חלקם בוגרי מוסדות אקדמיים מקומיים כמו אוניברסיטת בן גוריון, מכללת ספיר, מכללת סמי שמעון ומכללת אשקלון. במקביל פועלת העמותה מול שותפיה – למעלה מ-50 חברות היי-טק מהמובילות בישראל – כדי לאתר צרכים למשרות שונות.

בסוף תהליך המיון וההערכה ישולבו המועמדים המתאימים בחברות ההייטק. מרבית המועמדים צפויים להיות כאלה שסיימו הכשרה אקדמית, אך אינם מחזיקים בניסיון מעשי בהייטק, ולכן שילובם יחל בתוכנית התמחות בת כחצי שנה – הכשרה מעשית בתשלום בחברות. על מנת לגשר על פערי המרחק בין מגוריהם של העובדים לבין משרדי החברות, תקים Place-IL שני מתחמי עבודה ייעודיים, בהם יעבדו העובדים בימים בהם לא ייסעו למשרדים במרכז הארץ.

לדברי מנכ"לית המיזם, קרן הלפרן-מוסרי, "מועמדים רבים, לרבות תושבי הנגב המערבי, רק צריכים שנפתח בעבורם את ההזדמנות הראשונה, כדי שיוכלו להוכיח את עצמם ולהשתלב במשרות איכותיות. בנסיבות שנוצרו החל מה-7 באוקטובר, הפלטפורמה של Place-IL נותנת מענה יעיל ואיכותי, הן לרצון של תעשיית ההייטק להירתם לשיקום הנגב המערבי, והן לרצון ולצורך של התושבים באופק תעסוקתי באזור מגוריהם".

"אנו שמחים לקחת חלק ביוזמה של Place-IL לתמיכה בצמיחה ובשגשוג של אקוסיסטם הטכנולוגיה בדרום ישראל בימים מורכבים אלו", אמר עמית קריג, סגן נשיא בכיר באנבידיה ומנהל מרכז הפיתוח בישראל. "כאחת ממעסיקות ההייטק הגדולות בפריפריה בישראל, אנו רואים מקרוב את עושר ההון האנושי, ומאמינים כי הפוטנציאל גדול יותר".

נדיר יזרעאל, מייסד משותף בחברת הסייבר ארמיס ציין: "כמי שהגיע מקריית אתא וקיבל בצה"ל הזדמנות להשתלב בליבת העשייה הטכנולוגית, אני מאמין שלהייטק הישראלי יש וצריך שיהיה תפקיד מרכזי ביצירת תשתית תעסוקתית מגוונת בכל רחבי ישראל, ובימים אלה – עם דגש מיוחד על יישובי העוטף. אנו גאים לקחת חלק ביוזמה המבורכת של Place-IL".

ראש עיריית שדרות ויו״ר אשכול הנגב המערבי אלון דוידי אמר, כי "בשנתיים האחרונות, בשיתוף פעולה עם חברות הייטק, הכשרנו יותר מ-300 צעירים למקצועות הטכנולוגיה, ו-60% מתוכם כבר עובדים בתעשייה. יחד עם זאת, במסגרת התהליך גילינו שחוסר הניסיון של הצעירים יוצר צוואר בקבוק – וזוהי נקודת החולשה שבה מטפלת בהצלחה Place-IL. אני מברך על התוכנית ואעשה הכל כדי להטמיעה במרחב האשכול".

הרשמה לניוזלטר

באותו נושא

הרשמה לניוזלטר

מעוניינים להישאר מעודכנים? הרשמו לרשימת הדיוור שלנו.