חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
Forbes Israel Logo
האינטרנט מלא בעצות "רכות", ביניהן על הקורא לנווט | צילום: Shutterstock
האינטרנט מלא בעצות "רכות", ביניהן על הקורא לנווט | צילום: Shutterstock

לך אל הנמלה: הכללים למציאת עצות הקריירה שמתאימות לכם

לבדוק מי היועץ, לקרוא את הטיפים הרלוונטיים למצבכם ולהתמקד בעשייה – רכזת גיוס והשמה בעלת ניסיון של יותר משני עשורים חולקת את כללי הזהב שלה למציאת עצות הקריירה שמתאימות לכם

"כיצד אוכל לקבל החלטות טובות יותר לקידום הקריירה שלי כאשר אין לי רשת חונכות/הדרכה חזקה, ידע בגיאוגרפיה בעבודה וניסיון בתחום, אך יש לי גישה לאינטרנט שמלא בעצות "רכות" ביניהן עליי לנווט במהלך היום?"– יסמין

לורנס ג'יי פיטר, מחבר הספר "העיקרון הפיטרי" שטוען כי ארגונים מנתבים את עובדיהם דווקא אל תפקידים שהם אינם מוכשרים לבצע, הוא גם מי שאחראי לציטוט המפורסם: "אם אתה יודע את ההבדל בין עצה טובה לעצה רעה – אתה לא צריך אחת". זה מסכם את התשובה לשאלתה של יסמין לגבי קריירה, כלומר, אם את יודעת מספיק כדי לקבוע שהעצה היא "רכה" – כנראה שהיא לא שווה את הזמן שלך.

במקום, עדיף להתמקד בשלושת התחומים שיסמין כבר יודעת שהם חשובים: 1) רשת חונכות חזקה; 2) ידע בגיאוגרפיה בעבודה; ו-3) ניסיון בעבודה. אם יש לכם רק כמה שעות בשבוע להקדיש לקידום הקריירה – חלקו אותם בין יצירת קשרים, חקרו את היעדים שלכם וקבלו כל ניסיון נוסף שאתם צריכים אבל חסר לתפקיד הבא. סביר להניח שעשייה, ולא קריאה תזניק את מאמצי הקריירה שלכם.

אם אתם מוצאים את עצמכם מוסחים על ידי כותרת מפתה שמבטיחה את גלולת הקסם שתפתור את כל הבעיות שלכם – סמנו אותה, וחזרו אליה במועד מאוחר יותר. פעם בשבוע, פתחו את כל הסימניות וקראו את המאמרים. אם יש יותר מדי חומר לקריאה, תעדפו אותם לפי שלושת הכללים הבאים:

הקדישו את זמנכם לעצות הרלוונטיות למצבכם

אם אתם מחפשים שינוי קריירה והמאמר עוסק בהתקדמות בתוך החברה, תפסיקו לקרוא. אם המאמר מתמחה בתעשייה, גיאוגרפיה או תפקיד שאינם דומים לשלכם – המשיכו הלאה. כן, יתכן שיש חלקים שימושיים שמתורגמים למצב שלכם, אבל עדיף להתעניין בכתבה יותר ספציפית אליכם. אולי תצטרכו לעשות מחקר ארוך יותר כדי למצוא עצות ממוקדות יותר, אבל בביצועו תזהו מקורות טובים יותר ואולי אפילו תדברו עם אנשים שיהפכו לחלק מהרשת המקצועית שלכם.

עדיף להתעניין בכתבה יותר ספציפית אליכם | צילום: Shutterstock

חקרו על היועץ לפני אימוץ העצה

האם הם מבינים בתחום – או רק בקריירה שלהם? מה הרקע שלהם – כלומר, האם הם באמת יודעים יותר מכם? האם הם יודעים את גבולות הניסיון שלהם – שאין דבר שמתאים לכולם כשזה מגיע לקריירה? לדוגמה, אני מחלקת עצות המבוססות על גיוס והשמה של אלפי אנשים במשך מעל 25 שנים כרכזת גיוס, לא רק על המסלול האישי שלי. הניסיון שלי חוצה רמות, תעשיות ותפקידים, אז ראיתי כמה חברות יכולות להיות דומות בהליך קבלת ההחלטות שלהן, אבל גם את ההבדלים חשובים – ניואנסים שיכולים להיות משמעותיים כשאתה מתכנן קידום או שינוי קריירה. הניסיון שלי במשאבי אנוש, למרות שהוא מגוון, מעולם לא כלל את המגזר הממשלתי, ואני יודעת מעמיתים בעלי ניסיון ממשלתי שזו מערכת אקולוגית שונה מאוד, אז אני תמיד ממהרת להפנות אנשים למקור אחר אם הם מעוניינים במומחיות הזו.

התמקדות ביישום על פני אסטרטגיה

לא משנה מה הסודות, הטיפים והאסטרטגיות שתקבלו, אפילו העצות המועילות ביותר בקריירה לא ישנו, אלא אם תיישמו אותן. תוכלו לקרוא ספריית שלמה על נטוורקינג, אבל אם לא תפנו לאנשים (או תיזמו קשרים באופן קבוע) אז הידע הזה ברשת לא יניב תוצאות. תוכלו לחקור חברות ולרשום הערות רבות לגבי הארגון שלהן, נקודות לשיפור והזדמנויות לתרום, אבל אם לא תגיעו למקבלי ההחלטות, התובנות האלה הן רק רעיונות. אתם יכולים לחלום על עבודה שאתם רוצים וללמוד עליה הכל, אבל אם לא תרכשו את הכישורים הנדרשים ותקבלו ניסיון מעשי בהפגנת לפחות חלק מהכישורים האלה, אז החלום נשאר בראש שלכם, ולא בחוץ העולם.

השתמש בעצות הקריירה שכבר קיבלת

לאנשי מקצוע רבים שמרגישים תקועים עם השלב הבא שלהם לא חסרות עצות, אלא חסרה פעולה אקטיבית. הם מתנגדים לנקוט בצעד הבא, שהם יודעים שהם צריכים לעשות. לפעמים הם לא יודעים איך להתאים אישית עצות כלליות (למשל, לייעל את פרופיל הלינקדאין) למצב שלהם. לפעמים הם נאבקים בתסמונת המתחזה או בהתנגדות אחרת שמחזיקה אותם תקועים. לפעמים הם מתחילים בהבזק של השראה אבל מוותרים בטרם עת עם הסימן הראשון לצרות. ניתן להתגבר על כל המכשולים הללו עם המבנה, המערכת והאחריות הנכונים יחד עם מאמן או תמיכה מסוג אחר. בסופו של דבר, קריירה מוצלחת מסתכמת בפעולה, לא בעצה.

הרשמה לניוזלטר

באותו נושא

הרשמה לניוזלטר

מעוניינים להישאר מעודכנים? הרשמו לרשימת הדיוור שלנו.

דילוג לתוכן