חברת ScaleIO הישראלית נמכרת לענקית פתרונות האחסון והמידע EMC. על פי מידע שהגיע למערכת גיקטיים, חברת הסטארטאפ הישראלית ScaleIO, המפתחת תוכנה לאחסון מידע על פני שרתים מרובים, נרכשה על ידי EMC בסכום המוערך בין 200 ל-300 מיליון דולרים, בעסקה שנחתמה מוקדם יותר השבוע.
הרכישה הנוכחית מגיעה כחצי שנה בלבד לאחר השלמת סבב הגיוס הראשון של החברה, בסך 12 מיליון דולרים שהובל על ידי קרן Norwest Venture Partners, ביחד עם קרן גריילוק ומשקיעים פרטיים נוספים, הכוללים גם את פרנק סלוטמן (Frank Slootman), מנכ"ל Data Domain שנמכרה גם היא לחברת EMC.
ScaleIO נוסדה ב-2011 על ידי בועז פלגי וארז ובמן, ומונה נכון להיום כ-20 עובדים המתחלקים בין מטה החברה הממוקם בפאלו אלטו לצד מרכז הפיתוח הממוקם במשרדי החברה בבנימינה. לא מדובר באקזיט הראשון של צמד היזמים, שעבדו יחדיו בחברת Topio אותה מכרו ב-2006 ל-NetApp, המתחרה הגדולה והעיקרית של EMC, תמורת כ-160 מיליון דולרים.
למרות הסכום הגבוה, הרכישה של Topio לא נחשבה למוצלחת במיוחד, ושנתיים בלבד לאחר הרכישה הודיעה NetApp על סגירת מרכז הפיתוח בעקבות אי הצלחה להטמיע את מוצריהם בשוק. עם זאת, ובמן היה הארכיטקט הראשי של חברת XtremeIO, המפתחת פתרונות אחסון למגזר הארגוני, שנמכרה ל-EMC במאי 2012 תמורת סכום עתק של כ-450 מיליון דולרים.
ScaleIO | צילום מסך מתוך הסרטון המצורף
הטכנולוגיה שפיתחה חברת ScaleIO, הנקראת Elastic Converged Storage (או בקצרה ECS) מאפשרת למשתמשים לקשור יחדיו את יכולות האחסון על גבי מגוון שרתים, כך שמייתרת את הצורך ב-Storage Area Network, רשת מחשוב שנועדה לחבר רכיבי אחסון וגיבוי חיצוניים ישירות אל השרתים באמצעות סיבים אופטיים. ECS מסוגלת לבנות מערכות קבצים מכאלף שרתים שונים, הכוללים שרתים קיימים או חדשים – ללא הצורך בהעסקת מנהלי אחסון מיוחדים, וכמובן ללא הוספת עומס על הרשת הקיימת.
היתרון שמציעה החברה מתבטא בכך שמשתמשים בעלי שרתים קיימים או כאלה שרכשו שרתים חדשים אינם צריכים לרכוש סוויצ'ים, רשתות SAN או כל רכיב אחר על מנת לחבר ולנהל את האחסון שלהם, אלא יכולים באמצעות הטכנולוגיה של ScaleIO להקים מערכת SAN וירטואלית, המבוססת על אותם השרתים בהם משתמשות החברות על מנת להריץ את האפליקציות העסקיות שלהן. ScaleIO מצהירה כי היא מסוגלת לעזור למרכזי מידע להפחית ב-80 אחוזים מעלויות האחסון שלהם, תוך כדי ייעול תהליכי האחסון עצמם.
סבב הגיוס הראשון של החברה בדצמבר האחרון היווה למעשה את יציאתה של החברה מ-Stealth Mode, והצגתה לשוק הרחב ביחד עם השותפות שכבר גייסו ברחבי ארצות הברית ואירופה, הכוללות שמות גדולים וידועים כגון חברת SAP, צ'ק פוינט ואחרות. תגובת החברות לידיעה טרם התקבלה.
לידיעה המקורית באתר גיקטיים
המיזם תקוע? כך תשנו כיוון ותשארו במשחק
חדש בניו-יורק: עמדות טעינה סולאריות בפארקים
בואינג חושפת את 787-10 – ארוך יותר, חסכוני הרבה יותר
|