חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
Forbes Israel Logo

"ארגונים איבדו שליטה": סטארט־אפ הסייבר Sentra שם את המידע במרכז

מימין: כהן, כוחן, רגב ורייטר. "חבורת 8200" | צילום: יפעת גולן
מימין: כהן, כוחן, רגב ורייטר. "חבורת 8200" | צילום: יפעת גולן
מנכ"ל Sentra, יואב רגב, משוכנע שהדאטה הוא המשאב היקר ביותר של כל ארגון, וחשוב להגן עליו בצורה הטובה ביותר • זוהי בדיוק התפיסה העומדת בבסיס הקמתו של סטארט־אפ הסייבר שייסדו המפקדים הכי בכירים לשעבר של יחידת 8200

לרשימה המלאה של חברות הסייבר המבטיחות בישראל לשנת 2023

בעידן הדיגיטלי של המאה ה־21 ״דאטה הוא הנפט החדש״ – ובדיוק כמו משאב הטבע היקר על מנת שיהיה אפשר להפיק ממנו ערך, את הנתונים והמידע צריך לאסוף, לזקק, לעבד וחשוב לא פחות – לאבטח.

דאטה הוא האלמנט החשוב העומד בבסיס תהליכי הטרנספורמציה הדיגיטלית, שהמריץ ארגונים רבים בעולם להעביר את רוב הפעילות העסקית שלהם לענן. כעת, בזכות מחשוב הענן והיכולות המובנות בו, כמו Machine־Learning, ו־AI, משתמשים אותם ארגונים במידע כדי לעבד אותו לכדי ידע יקר ותובנות חשובות.

ואם דאטה זהו המשאב היקר ביותר, חשוב להגן עליו בצורה הטובה ביותר. זוהי בדיוק התפיסה העומדת בבסיס הקמתו של Sentra, סטארט־אפ הסייבר שייסדו בכירי יחידת 8200. לתפיסתו של יואב רגב, מי שעומד בראש החברה כמנכ״ל ומייסד שותף, כובד המשקל בפעילות הארגונים בענן נוטה כיום בבירור לגישה המעמידה את המידע הארגוני במרכז. רגב טוען, כי המידע הוא הדבר היקר ביותר בכל ארגון, אך למרות זאת רוב הארגונים מביאים עמם לענן גישות אבטחה מיושנות, שאינן מתאימות לעידן החדש, ואינן יכולות לספק תמונה לגבי איפה בדיוק נמצא המידע הרגיש שלהם, והאם הוא באמת מוגן.

"מוקפים בדאטה"

״אין ספק שמהפכת המידע כבר כאן״, הוא מתאר. ״אנחנו חיים בעולם דיגיטלי, מוקפים בדאטה מכל כיוון, יודעים בכל שנייה איפה המשלוח שהזמנו, המונית שתיקח אותנו לשדה התעופה או המזוודה שהרגע הפקדנו בצ׳ק אין.

הכתבה המלאה מופיעה בגיליון ינואר של פורבס. לרכישת הגיליון

״אבל ארגונים איבדו שליטה על המידע״, מתריע רגב, ״הם מייצרים מידע בכמויות אדירות ולא יודעים לאבטח אותו נכון. הענן הוא פיצ׳ר אדיר מבחינה טכנולוגית. הוא מאיץ ארגונים ומעניק להם אינספור אפשרויות – ליצור מידע, לשתף מידע, להזיז אותו ממקום למקום – רק שארגונים פשוט שכחו לטפל באבטחה שלו״. 

ופה בדיוק, לשיטתו, נכנסת סנטרה אשר מספקת לארגונים פתרונות DSPM להגנה על מידע בענן (Data Security Posture Management) – תפיסת אבטחה שמציבה את אבטחת הדאטה בענן כיעד עיקרי. פתרונות האבטחה של סנטרה מגינים על המידע הארגוני בענן מפני פריצות ודליפת מידע רגיש ומאפשרים לארגונים לראות ולשלוט באופן מלא על הנתונים שלהם בסביבת הענן. הפלטפורמה שפיתחו מספקת גילוי, סיווג, ניטור והגנה אוטומטית על מידע עבור ארגונים המתנהלים בענן, מאתרת את כל המידע הרגיש ומבינה למי יש גישה אליו, כיצד נעשה בו שימוש ואילו הגנות מגינות עליו.

״אנחנו מאמינים שהמידע עומד במרכז, ומכאן בדיוק נובע הבידול שלנו״, מתאר המנכ״ל. ״בנינו פלטפורמה שבאופן אוטומטי לגמרי ממפה כל פיסת מידע שיש לארגון בענן, מאפיינת אותו ועושה לו סְפֵּסִיפִיקַצְיָה. אנחנו יכולים להגיד אם המידע רגיש, אם הוא חשוב, אם מדובר במידע פיננסי, במידע אישי. אם מדובר בהרשאות, מפתחות, בקוד או בפטנט״, מסביר רגב. ״באופן הזה לארגון יש הבנה מלאה מהו סוג המידע שיש לו בענן, איפה הוא ממוקם, האם הוא ממוקם נכון בצורה מאובטחת ומה צריך לעשות כדי שהמידע החשוב יהיה מאובטח ובמקום הנכון״.

לא מעט סטארט־אפים טכנולוגיים, במיוחד כאלו הפועלים בעולמות הסייבר, נוסדו על ידי יוצאי היחידה הטכנולוגית הצבאית 8200. במקרה של מייסדי סנטרה מדובר ביוצאיה המובחרים והמנוסים ביותר של היחידה. נשיא החברה אסף כוחן והמנכ"ל יואב רגב, שירתו יחד עשרות שנות ביחידה בתפקידים הבכירים ביותר – כוחן כמפקד 8200 ורגב כמפקד מרכז הסייבר. רון רייטר ויאיר כהן, שהצטרפו כשותפים מייסדים ומחזיקים בתפקידי מפתח בחברה, גם הם בוגרי היחידה. כהן, סמנכ״ל המוצר, שימש לפני כן בתפקיד בכיר דומה בחברת התוכנה האמריקנית DataDog. רייטר, סמנכ״ל הטכנולוגיות, הספיק להשלים אקזיט ב־2016 לאחר שמכר לענקית התוכנה Oracle את Crosswise, סטארט־אפ הדאטה שייסד, עבור 50 מיליון דולר.

״אנחנו מאמינים שהמידע עומד במרכז, ומכאן בדיוק נובע הבידול שלנו״. צוות Sentra | צילום: Sentra

רילוקיישן לניו יורק

ארבעת המייסדים, בכירי 8200 לשעבר, הקימו את סנטרה ביולי 2021, וכיום כשנה וחצי בלבד מההקמה כבר השלימו שני סבבי גיוס בשווי כולל של 53 מיליון דולר. סבב הגיוס האחרון אשר נחתם לאחרונה, בינואר השנה, נערך בהובלת Standard Investments ובו השתתפו גם המשקיעים המוקדמים קרן בסמר ואורן זאב. את כספי הגיוס, כ־30 מיליון דולר, מייעדים בחברה להעמקת הפעילות מעבר לים. 

נכון להיום מעסיקה סנטרה 45 עובדים, רובם בישראל, אך גם בארה״ב – כולל המנכ״ל רגב שלאחרונה עשה רילוקשיין. ״עברתי כדי להקים את המשרד בארה״ב ולהפוך את החברה למרקט לידר של השוק האמריקני״, הוא מספר בריאיון זום ממשרדי החברה בניו יורק.

״אין היום פתרונות טובים לשכבת הדאטה בעולמות הענן ואנחנו פה בשביל זה – לחדור לשוק, לפתח את ה־Go To Market שלנו ולאפשר לנו להגיע לכל לקוח ברחבי היבשת ולתת לו את הפתרון שלנו. ההתבססות בארה״ב והגדלת כמות הלקוחות באופן משמעותי זה המייל סטון הבא שלנו, והמטרה הסופית היא להפוך את סנטרה להיות הסטנדרט של אבטחת המידע בענן. לשם אנחנו שואפים, ובזכות העובדים שלנו, המשקיעים וצוות ההקמה המיוחד, יש לנו את כל המרכיבים הנכונים להגיע לשם״.

הרשמה לניוזלטר

באותו נושא

הרשמה לניוזלטר

מעוניינים להישאר מעודכנים? הרשמו לרשימת הדיוור שלנו.

דילוג לתוכן