"כמי שהסתובב הרבה בעולם אני יודע להגיד בביטחון שבהיי-טק הישראלי יש את האנשים הכי מוכשרים, עם מוחות סופר מבריקים”, אומר שלום מקנזי לפורבס ישראל, “הם מוכיחים כל פעם מחדש עד כמה דרייב ויכולת התמודדות עם בעיות מורכבות – שהם חלק בלתי נפרד מחיי היום יום בישראל – מייצרים יזמים וחברות יוצאות דופן.
“אני בטוח שבעתיד הקרוב נשמע על עוד ועוד עסקאות יוצאות דופן שצמחו מישראל, כמו עסקת ויז. גם היום, כשאני מסתובב בחו”ל אני לא מרגיש שהעובדה שאנחנו ישראלים משפיעה על משקיעים או לקוחות, למרות החשש שחלקם מעלים״.
אבל להייטק הישראלי, לדבריו, יש גם אתגרים משמעותיים. ״האתגר העיקרי לדעתי הוא איך הופכים את ה־Start-up nation ל־Scale up nation ובונים פה את ענקיות הטק הבאות”, הוא אומר, “זה משהו שקורם עור וגידים – ואין לי ספק שנראה יותר חברות ישראליות מגיעות לשלב הזה״.
מקנזי שותף להתלהבות ממהפכת ה־AI ובטוח שאנחנו על סיפו של שינוי גדול. ״אין ספק שה־AI שינה ועוד ישנה את העולם״, הוא קובע וממליץ בהחלטיות ״לכל אחד ואחת לשלב AI בכל תחום אפשרי – רק מי שידע לעשות את האדפטציה הנכונה, יצליח בעתיד״. המיליארדר הישראלי אשר צבר הון גדול המוערך כיום על ידי פורבס בכ-1.4 מיליארד דולר, קיים לאחרונה ראיון מיוחד עם המגזין האמריקני, שם סיפר בהרחבה על מיזם הבריאות שלו. כעת בראיון מקומי לפורבס ישראל הוא מספר על החיבור הכמעט מתבקש שבין בינה מלאכותית לסטארטאפ החדש שלו – AMP.
״שילבנו AI בדרך ייחודית ופורצת דרך שעוד לא ראו בשוק ה-Wellness, וככה יצרנו חוויה יוצאת דופן לכל מי שמשתמש במוצר. יש אצלנו הרבה שימוש ב־AI ו־GAMIFICATION, מה שמייצר חוויה סופר מהנה שגורמת למשתמש לרצות לחזור ולהתאמן", הוא אומר. "הסנסורים והטכנולוגיות שפיתחנו מאפשרים לו לראות נתונים בזמן אמת ולעקוב אחר ההתקדמות והשיפור, וככה לקבל ממש את כל המעטפת שיש לספורטאי עילית עם מאמן כושר אישי שמכיר אותך יותר טוב מכל מאמן״.
״בריאות וספורט זה משהו שתמיד התחברתי אליו״, משתף מקנזי על ההחלטה להיכנס לתחום. ״אבי ז”ל נפטר כשהייתי בגיל 18 – אירוע שהיה מאוד טראומתי עבורי ועבור המשפחה שלי. החלטתי שאני אעשה הכל כדי שהילדים שלי לא יעברו אירוע כזה. מאז, מאוד הקפדתי על כושר ותזונה בריאה – וככל שנכנסתי לעולם הזה יותר, נדהמתי לראות איך בתחום כל כך משמעותי יש כל כך מעט חדשנות. זה בעצם מה שדחף אותי להקים את AMP. הרי לא הגיוני שיש לנו יותר מידע על הטלפונים והרכבים שלנו שאנחנו יכולים להחליף ולשדרג אותם כל כמה שנים, לעומת חוסר המידע שיש לנו על הגוף שלנו שאין לנו אפשרות להחליף״.
מניסונך האישי והמקצועי, איזו עצה יש לך ליזמים ישראלים צעירים בתחילת דרכם?
“קודם כל צריך לדעת שבדרך להגשמת החלום יש גם סיכון של כישלון. חשוב ולהבין שעדיף להיכשל, ללמוד, ולהמשיך הלאה עם יותר ניסיון, מאשר להתחרט על זה שלא הגשמת את עצמך. חשוב גם להיות פתוח ללמוד מאחרים ולהיות מאוד סקרן כדי לקבל הרבה מידע, לעבד אותו, ולקבל החלטות נכונות.
“נקודה חשובה נוספת היא לזכור שאף אחד לא הצליח לבד – הצוות שעובד איתך הוא הנכס הכי חשוב שיש בכל חברה. לאורך כל הדרך אתם תשמעו דעות שונות, ולעיתים רבים יגידו לכם שאתם צועדים לכיוון הלא נכון. זה בסדר לחשוב אחרת – הרוב המוחלט של האנשים שהצליחו בחיים, לא חשבו כמו כולם".