חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
Forbes Israel Logo
לוחות סולריים | צילום: shutterstock
לוחות סולריים. העתיד האנרגטי של ארה"ב? | צילום: shutterstock

חיסכון של טריליוני דולרים: האם ארה"ב תתחיל להשתמש אך ורק באנרגיה ירוקה?

מחקרים עדכניים מעידים כי שימוש באנרגיית רוח ואנרגיה סולרית יחסוך לפחות חצי מתצרוכת החשמל במעצמה עד 2035. ממשל ביידן הציב את הסוגיה בחשיבות עליונה - אך בפניהם אתגרים משמעותיים

תוצאות מחקרים עדכניים שפורסמו לאחרונה על ידי משרד האנרגיה בארה"ב מעידים כי שימוש נרחב באנרגיה סולרית יחסוך לפחות חצי מתצרוכת החשמל של המעצמה עד שנת 2035. עוד צוין כי תצרוכת החשמל במשקי הבית האמריקאים עולה מידי שנה ומובי להשלכות אקולוגיות קטסטרופליות.

תמונת המצב העגומה משמעותית גם מהבחינה הכלכלית, וההשערה היא כי השארת המצב כמות שהוא תוביל לא רק לנזק סביבתי אדיר, אלא גם תעלה לארה"ב טריליוני דולרים בעשורים הבאים.

טורבינות רוח בארצות הברית. צילום: American Public Power Association, unsplash
טורבינות רוח בארצות הברית. מקור לאנרגיה מתחדשת | צילום: American Public Power Association, unsplash

כיום, אנרגיה סולרית מהווה רק כ- 3% ממקורות האנרגיה המשמשים לייצור חשמל בארה"ב. בהינתן והמדיניות הנוכחית תשתנה, כ-90% מכלל תצרוכת החשמל במדינה יכולה להיות מסופקת על ידי ניצול של אנרגיית רוח ואנרגיה סולרית. הגברת השימוש באנרגיה סולרית לטווח הארוך כרוכה בתהליך ארוך, מסורבל ויקר, ותעלה כ-562 מיליארד דולר עד שנת 2050, אך, לפי אנליסטים ומומחים, תוביל לחסכון כלכלי ואנרגטי משמעותי בטווח הארוך.

במהלך קמפיין הבחירות שלו, הנשיא הנוכחי ג'ו ביידן התייחס לנושא והבטיח כי טיפול בו יהיה אחד הנושאים המרכזיים על סדר היום במשטר שיוביל. הנשיא הבטיח כי ארה"ב תוכל לייצר את כלל החשמל שלה על ידי שימוש במקורות אנרגיה טבעיים וירוקים ובך גם לצמצם את היקף פליטות הפחמן הדו חמצני לאטמוספרה משטחה עד שנת 2050 ובכך לסייע במאבק במשבר האקלים.

הנשיא ביידן. נצחונו הוא אחת ההתפתחויות החיוביות היחידות מבחינת אבו מאזן. צילום: shutterstock
הנשיא ביידן הציב יעדים ירוקים שאפנתיים, אך בפניו אתגרים רבים | צילום: shutterstock

נראה כי בינתיים המהלכים השאפתניים מתנהלים בעצלתיים. המפלגה הדמוקרטית העלתה בחודשים האחרונים שתי הצעות חוק חדשות שמטרתן לצמצם את היקף צריכת החשמל הכלל במעצמה ולשנות את הרגולציות הקיימות בנושא, אך כרגע החוקים רחוקים מיישום. יתרה מכך, נכון להיום, בכירי ממשל לא הציגו תכנית מפורטת להגשמת היעד השאפנתי אך הגדירו תקציב ראשוני ומרשים בשווי 3.5 טריליון דולר.

התכנית העתידית תואמת את המלצותיהם של רוב מדעני האקלים המובילים כיום, הקוראים לאיפוס פליטת גזי החממה עד שנת 2050 כדי למתן את ההשלכות הקשות של ההתחממות הגלובלית, בראש ובראשונה על ידי הגברת השימוש בטורבינות רוח ולוחות סולריים.

עיר בארה"ב לאחר הוריקן איידה | צילום: Shutterstock
עיר בניו ג'רזי מוצפת לאחר הוריקן איידה | צילום: Shutterstock

ייתכן כי אסונות הטבע האחרונים בארה"ב יאיצו את הפעילות מצד הממשל, בייחוד הוריקן איידה שפקד בשבועות האחרונים את אזור ניו ג'רזי וניו יורק והותיר הרס רב וכן הסערות העזות שפקדו את מדינת טקסס בשנה שעברה והותירו חלקים נרחבים במדינה ללא חשמל במשך ימים רבים.

עם זאת, האנליסטים עדיין לא אופטימיים. בכירים בתעשיית האנרגיה טוענים כי תמונת המצב הנוכחית מעידה כי רק 20% מסך החשמל בארה"ב בשנים האחרונות מופק מאנרגיות מתחדשות ובפני ממשל ביידן ניצבים אתגרים רבים הכוללים בייחוד את הצבת תחנות הכוח הירוקות החדשות בפריסה רחבה מאד במדינה, תהליך שייקח זמן רב ויגזול משאבים רבים.

כמו כן, ברמה הבינלאומית קיים אתגר נוסף. כיום סין שולטת ברוב אספקת הלוחות הסולריים ברחבי העולם. הגבלות הייבוא שהטילה ארה"ב על תוצרת מסין בשל החשש לעבודות כפייה במדינה, עלולה להאט אף יותר את התהליך ולהרחיק את הגשמת היעד הירוק בעוד שנים רבות.

הרשמה לניוזלטר

באותו נושא

הרשמה לניוזלטר

מעוניינים להישאר מעודכנים? הרשמו לרשימת הדיוור שלנו.

דילוג לתוכן