עוד גיוס חשוב בקהילת ה-Under30: סטארט-אפ הבינה המלאכותית SPIRITT, של תמיר מגן ואור קליגר, הודיע היום (ה׳) על השלמת גיוס הון להיקף כולל של 13.5 מיליון דולר. המשקיעים העיקריים בסבב הנוכחי הם קרן Disruptive AI, המתמחה בהשקעות בחברות AI ו- Square Peg, קרן ההון סיכון שהשקיעה בעבר בכמה מן החברות הפרטיות הגדולות בעולם – כמו ענקית הפינטק Stripe או ספקית כלי העיצוב Canva.
פלטפורמת ה-AI שפיתחו צמד היזמים הצעירים מאפשרת למפתחים ויזמים לפתח אפליקציות מורכבות באופן אוטומטי בעזרת בינה מלאכותית. בכך, אנשים ללא ידע בתכנות או גישה למתכנתים, יכולים לפתח אפליקציות מורכבות מקצה-לקצה, לגמרי בעצמם. בדומה למערכות ה-AI, דוגמת ChatGPT ו-BARD, אשר תפסו פופולאריות עצומה בקרב מאות מיליוני משתמשים ברחבי העולם, גם המערכת של מגן וקליגר פונה אל משתמשי הקצה ומסוגלת על ידי תיאור מילולי של הרעיון לתכנן ולבנות אפליקציות.
באמצעות צ'אט־בוט, מתחקרת החברה את היזמים, בוחנת אם יש ביכולתה לפתח עבורם את האפליקציה, וכל התהליך מתבצע באופן אוטומטי, כשהיזמים מתארים באופן מילולי אילו יכולות יהיו לאפליקציה. הבינה המלאכותית לוקחת את המידע שנצבר ומייצרת אפליקציה מקצה-לקצה, למובייל ולדסקטופ. לאחר יצירת האפליקציה המשתמש יכול לחזור לאותו ממשק צ'אט, כדי לבצע עריכה מתמדת ושינויים באפליקציה.
הפלטפורמה מבוססת על מודלי Generative AI שמפותחים בחברה באופן ייעודי לשירות של SPIRITT, המציעים יכולות חסרות תקדים בייצור אפליקציות מקצה-לקצה ברמת מורכבות גבוהה במיוחד. לרבות ממשקי משתמש מורכבים, סרוויסים שונים, מסדי נתונים, פתרונות ענן ועוד.
"הפלטפורמה היא חלק מהחזון הגדול שלנו, להפוך את עולם היזמות לנגיש לכולם״, אומר בוגר Under30 לשנת 2023, תמיר מגן, המכהן כמנכ״ל מייסד. ״יש קהל עצום שעד היום מעולם לא חלם על יזמות, בגלל החסם הטכנולוגי. כ-99.7% מהאוכלוסייה בכדור הארץ אינם יודעים לתכנת. רק תארו לעצמכם כמה רעיונות טובים אנחנו מפספסים".
"לאחרונה התעצם השיח על כך שהבינה המלאכותית עשויה להחליף מתכנתים, מדגיש אור קליגר, סמנכ״ל הטכנולוגיות שנבחר לצד מגן מוקדם יותר השנה לרשימה. ״אך מנגד, איננו עוסקים מספיק ביכולת של בינה מלאכותית להכניס כמות אדירה של אנשים לתעשיית הטק".
"המון יזמים ויזמיות שבנו חברות מהמוצלחות והגדולות בתחומם יצאו מקהילת U30 העולמית", מסר מגן לפורבס ישראל, ״כיף להיות חלק מדבר כ״כ גדול ואנחנו שמחים להמשיך לעבוד קשה כדי להראות שהבחירה בנו הייתה רק ההתחלה".
לא מתרגשים מ-GPT
בראיון שהעניקו לרגל הבחירה לרשימה טענו צמד היזמים המבטיחים כי הם לא מתרגשים מתוכנות בינה מלאכותית, כמו ChatGPT או DALL-E. ״הציבור נחשף פעם ראשונה למוצר AI המוני. אנחנו בביזנס הזה כבר יותר משנתיים, עוסקים במודלים עמוקים ומלמדים את המכונה לתכנת מקצה לקצה", הסביר בראיון מגן המנכ״ל, “זה מאוד מורכב: חוויית המשתמש, האסתטיקה, מסדי הנתונים ועוד – את כל אלה צריך ללמד את המכונה לתכנת על פי הוראה".
“תוך שבוע אתה יכול כבר לצאת לשוק עם מוצר עובד", תיארו השניים את מהירות הפעולה של הפלטפורמה המיוחדת שפיתחו.
יזמים באמת יודעים מה הם רוצים?
“הם יודעים, למשל, להגיד שהם רוצים לעשות Airbnb לכלבים, ויודעים מה האימפקט שזה יעשה בעולם, אבל לא יודעים איך זה יהיה מעוצב או מה יהיה בתפריט. אחת המטרות של הצ'אט־בוט שלנו הוא ללמוד לחלץ מהלקוח את המידע הרלוונטי כדי להבין את הרעיון. אם הוא היה יושב עכשיו עם חבורה של מקצוענים – הם ידעו לתת את הפתרון אחרי שישאלו את השאלות הנכונות", תיאר קליגר.
מאז סוף 2021, אז הושק השירות, פותחו באמצעותו אפליקציות רבות, ביניהן וולט לאוכל ביתי ומבושל, מוצרי דייטינג בסגנון טינדר, מוצרים שמנהלים קהילות ועוד. לפי המודל הכלכלי של ספיריט, רק אם הלקוח אהב את התוצאה והחליט להשיק אותה, הוא ישלם דמי שימוש.
מגן וקליגר מכירים עוד מילדות. בגיל 15 הקימו מיזם ארצי, שפעיל עד היום, המאפשר שיתוף ידע בין כל התלמידים בארץ לקראת בחינות הבגרות. אור שירת ביחידה טכנולוגית מובחרת ותמיר כמפקד ביחידה קרבית מובחרת, ואחרי הצבא הקימו יחד בית תוכנה באמצעותו גייסו את ההון הראשוני עבור הקמת ספיריט.