"מיד עם השקתו, ChatGPT הפך לכלי עוצמתי שארגונים אינם יכולים להתעלם ממנו" | צילום: Shutterstock
"מיד עם השקתו, ChatGPT הפך לכלי עוצמתי שארגונים אינם יכולים להתעלם ממנו" | צילום: Shutterstock

יש גם חסרונות: מידע רגיש וסודי עלול לזלוג לשרתי ChatGPT

סטארט-אפ הסקיוריטי טאלון פיתח, בשיתוף פעולה עם מיקרוסופט, תוסף המוטמע בדפדפן הארגוני המאובטח, ובו מתבצע השימוש ב-ChatGPT ללא חשש לדליפת מידע עסקי

מנוע הבינה המלאכותית ChatGPT של חברת OpenAI הפך שימושי בקרב עובדים מסקטורים רבים, כשאלה נעזרים בתשובותיו לצורך עבודתם. עם זאת, לא כל המשתמשים זוכרים שמנגנון הפעולה של הצ'אט בוט מבוסס על ביג דאטה, ושאלות ששאלו משתמשים מסייעות לו בגיבוש תשובות עבור אחרים. בארגונים רבים הופך השימוש בצ'אט הבינה המלאכותית למסוכן, כשמידע עסקי רגיש עלול לזלוג לשרתי OpenAI.

פיתוח חדש של חברת Talon Cyber ​​Security, בשיתוף פעולה עם Microsoft, נועד למנוע את זליגת המידע הסודי של ארגונים עסקיים. במקום גלישה ידנית לשירותי ChatGPT יצרה טאלון חלון ייעודי שמוטמע בדפדפן הארגוני המאובטח, ובו מתבצע השימוש בשירות ללא חשש לדליפת מידע עסקי. לדוגמה, עובד העושה שימוש ב-ChatGPT בעת כתיבת דואר אלקטרוני, ימצא את הכפתורים "כתוב תגובה" או "צור סיכום", המאפשרים לנסח במהירות מכתב תשובה מקצועי ומדויק.

הפיצ'ר החדש מאפשר לארגונים להגדיר את אופן השימוש של העובדים ב-ChatGPT, כולל מניעת שליחת טקסט מסוים לצ'אט הבינה המלאכותית כדי למנוע דליפת מידע רגיש, וכן חסימה כוללת של העברת הנתונים לשרתי OpenAI לצורך למידת מכונה. בנוסף, ניתן יהיה לאסור להכניס לחלונית נתונים המתאימים לדפוסים רגישים, כגון כרטיסי אשראי, מידע אישי וקוד מקור.

לא מתפשרים על אבטחה

"מיד עם השקתו הפך ChatGPT לכלי עוצמתי שארגונים אינם יכולים להתעלם ממנו. אך עם עצם הופעת הכלי, התגברו הסיכונים לדליפת מידע אישי וארגוני מסווג אליו ואל תוספי צד שלישי שעושים בו שימוש", ציין עופר בן-נון, מייסד שותף ומנכ"ל טאלון סייבר סקיוריטי ובוגר רשימת Under30 של פורבס ישראל. "הכלי המשופר שנוצר מהחיבור בין טאלון ומייקרוסופט מאפשר לארגונים ליהנות מיכולותיו של ChatGPT תוך אבטחת המידע הארגוני הרגיש ועמידה בדרישות הרגולציה".

טאלון סייבר סקיוריטי הוקמה ב-2021 על ידי היזמים הסדרתיים יוצאי 8200, עופר בן-נון (מימין) ואוהד בוברוב | צילום: שי שרון
טאלון סייבר סקיוריטי הוקמה ב-2021 על ידי היזמים הסדרתיים יוצאי 8200, עופר בן-נון (מימין) ואוהד בוברוב | צילום: שי שרון

טאלון פיתחה את הדפדפן הארגוני המאובטח הראשון, בגרסאות WEB ומובייל, אשר מאפשר לחברות להגן ביעילות על כוח עבודה מבוזר, מבלי להתפשר על רמת אבטחת המידע ועל חווית העובד. הדפדפן יוצר בועה מבודדת המגנה על כל המשאבים הארגוניים בהם משתמש העובד וזאת ללא תלות בסוג המכשיר, במיקום או ברשת ממנה הוא מתחבר.

החברה הוקמה על ידי עופר בן-נון ואוהד בוברוב, יוצאי יחידת 8200. טאלון גייסה עד כה 126 מיליון דולר, והיא נבחרה בשנה שעברה ל"סטארט-אפ החדשני ביותר" בתחרות שנערכה במסגרת כנס הסייבר העולמי RSA 2022 בסן פרנסיסקו. בחברה מועסקים כיום 95 עובדים, מתוכם מעל ל-70 בישראל.

הרשמה לניוזלטר

באותו נושא

הרשמה לניוזלטר

מעוניינים להישאר מעודכנים? הרשמו לרשימת הדיוור שלנו.

דילוג לתוכן