Forbes Israel Logo
"אנחנו מעצבים את הפלטפורמה עבור אלה שלא רצו להצטרף אליה מלכתחילה". רפאל אוזן | צילום: A.Team
"אנחנו מעצבים את הפלטפורמה עבור אלה שלא רצו להצטרף אליה מלכתחילה". רפאל אוזן | צילום: A.Team

מתוכנות לפיתוח חיסונים ועד אפליקציות מחקר: סוד עבודת הצוות של A.Team

פלטפורמת הפרילנסרים שיצר בוגר ה-Under30 של פורבס ישראל רק הושקה, וכבר מאיימת על חברות הטכנולוגיה המסורתיות. לאחרונה סגרה החברה סבב גיוס של 55 מיליון דולר, בהשתתפות המוזיקאי ג'יי זי, ויחד עם ייעוץ צמוד של מייסד Fiverr - שי וינינגר

רפאל אוזן השיק את A.Team בתחילת 2020 עם הנחה פשוטה: כדי לבנות מוצר בעל השפעה גבוהה, אתה צריך צוות עם ביצועים גבוהים. בעוד שפלטפורמות פרילנסרים רבות מאפשרות לעובדי טכנולוגיה מיומנים להפוך למבוקשים בקרב קהל מזדמן, אוזן אומר שהוא רצה ליצור צוותים של קבלני-על שיוכלו "לעבוד על דברים הרבה יותר גדולים". עד כה, צוותי הפרילאנס שלו עזרו לבנות מוצרים כאלה – החל מתוכנות לפיתוח חיסונים ועד לאפליקציית מחקר.

לאחרונה, נחשפה A.Team והכריזה על גיוס של 55 מיליון דולר בסבב A בהובלת משותפת של Tiger Global Management, Insight Partners ו-Spruce Capital Partners. בין המשקיעים בעלי הפרופיל הגבוה של הסטארט-אפ: המוזיקאי ג'יי זי וגורו הפסיכולוגיה אדם גרנט.

כמו מפיק הוליוודי שמשדך בין שחקנים ליצירת סרט, המודל העסקי של A.Team מבוסס על שידוך בין טאלנטים מהשורה הראשונה ובין פרויקטים ראויים. זה אומר שהם מסננים את מי שמגיע לפלטפורמה שלהם, ומייצרים קהילה באמצעות תוכן, קשרים ושיחה.

"אנחנו מעצבים את הפלטפורמה עבור אלה שלא רצו להצטרף אליה מלכתחילה", אומר אוזן, שהסטארט-אפ הקודם שלו בתחום הפיננסים BillGuard הכניס אותו לרשימת הצעירים המבטיחים שערך פורבס ישראל ב-2016.

ממקום מושבו בניו יורק, הרכיב אוזן צוות יועצים ומשקיעים בעלי פרופיל גבוה עבור A.Team הכולל גם את מייסד Lemonade ו-Fiverr שי וינינגר, סמנכ"ל משאבי האנוש של SpaceX בריאן בג'לד ומנכ"ל Upwork לשעבר, סטפן קסריאל.

 "צוותים מבוססי ענן" שעובדים יחד על פרויקטים במשך 12 עד 18 חודשים בכל פעם | צילום מסך מאתר החברה
"צוותים מבוססי ענן" שעובדים יחד על פרויקטים במשך 12 עד 18 חודשים בכל פעם | צילום מסך מאתר החברה

מודל חדש

מה שמשך את גיגי לוי-וייס, שותף בקרן ההון סיכון NFX להוביל את מימון ה-Seed של A.Team בסך 5 מיליון דולר ב-2020, הייתה ההבטחה למודל חדש של עבודה שיתופית. "על ידי יישום השינוי מעבודת יחיד לעבודת צוות, הצליחה A.Team לשנות גם את ההיצע וגם הביקוש, וזו אחת החברות הצומחות ביותר שראיתי", אומר לוי-וייס, שגם השקיע בסבב האחרון.

יחד עם ההבטחה לעבוד על מה שאוזן מכנה "אתגרים מסדר גבוה", בוני A.Team מרוויחים כ-130 דולר לשעה ומבלים בממוצע 20 שעות שבועיות בעבודה על פרויקטים. זה עזר לה לצבור רשת של למעלה מ-4,000 אנשי מקצוע, עם יותר מ-500 פניות בכל חודש מאחרים שרוצים להצטרף, לפי אוזן.

אומנם אוזן לא יחשוף נתוני מכירות, אבל הוא אומר שההכנסות צמחו ליותר משבע ספרות בשנת 2021. החברה מרוויחה את כספה מגביית עמלות מלקוחות עסקיים, שאותם הוא מקווה להביא בקצב של כ-100 לקוחות בחודש.

מחסור שמתרחב

ההשקה של A.Team מתבצעת על רקע מאבקן של חברות רבות לגיוס כישרונות טכנולוגיים, ועל רקע העובדה שעובדים רבים חושבים מחדש כיצד ולמה הם עובדים. "בסך הכל נראה שיש הכרה משני הצדדים בכך שצריך לבדוק מחדש את מודל ה'תשע-עד-חמש' המסורתי", אומרת דניאלה פאנוף, מנהלת אסטרטגיה ב-PwC המתמקדת בנושא כישורים דיגיטליים של כוח אדם. "למרות שהגמישות של עבודה כזו עשויה להיות מושכת בטווח הקצר, ראיתי גם אנשים שחושקים בחיבור, וזה קשה כשאתה עובר כל הזמן מחברה לחברה, מפרויקט לפרויקט".

"על ידי יישום השינוי מעבודת יחיד לעבודת צוות, הצליחה A.Team לשנות גם את ההיצע וגם הביקוש". צוות A.Team | צילום: A.Team

כש-36% מכוח העבודה בארה"ב עבדו כעצמאים בשנה שעברה, בין אם כהכנסה צדדית או הכנסה עיקרית, לפי מחקר של Upwork – מעסיקים צריכים יותר ויותר לתקשר עם קבלנים ועם פלטפורמות חיצוניות כדי לבצע דברים – וגם כדי להגביר את מיומנויות העובדים שלהם. זה נכון במיוחד כאשר שוכרים כישרונות טכנולוגיים כדי לעזור לבנות כלים ופונקציות חדשות, מציין קרטיס בריט, סגן נשיא של חברת הייעוץ Korn Ferry. האתגר, אומר בריט, הוא ש"פרילנסר או קבלן הם לעתים קרובות פתרון פלסטר זמני. אפשר לראות שהרבה חברות מנסות להיות יצירתיות לגבי איך הן יכולות לפתח את הטאלנטים שלהן".

בעוד שצוותי פרילנסרים עשויים להפיק עבודה בעלת ערך גבוה, המודל טומן בחובו סיכון. יחד עם חששות האבטחה הרגילים, בנייה של ליבת הקניין הרוחני באמצעות מיקור חוץ יכולה לעורר שאלות בנוגע לזכויות יוצרים ובעלות, אומר אדם רובינסון, מייסד ומנכ"ל פלטפורמת ניהול העובדים Hireology.

"יש צוותים מלוכדים עם רמה גבוהה של אמון ויכולת לפתור בעיות ולבנות דברים ביחד זה באמת חשוב ביותר", אומר רובינסון. "אם הם עובדים במשרה מלאה, ברור שהמוצר שיצא מכך יהיה בבעלות החברה. צריכים להיות זהירים בהסכמים עם פרילנסרים".

עבודה בצוותים

אוזן אומר שההתמקדות שלו ביתרונות עבודת הצוות נובעת מתקופתו כקצין מודיעין בצה"ל, כששירת בתחום הסייבר וההצפנה. A.Team יוצרת קהילה עבור המשתמשים שלה – הכוללת בוני מוצר עצמאיים, מהנדסי תוכנה, משווקי מוצר, מעצבים ועוד – על ידי יצירת "צוותים מבוססי ענן" שעובדים יחד על פרויקטים במשך 12 עד 18 חודשים בכל פעם. פרילנסרים יכולים לפגוש את הצוותים שלהם בחללי עבודה משותפים, לקחת סדנאות וקורסים, להשתתף בשולחנות עגולים ולגשת לוועדה המייעצת ולרשת של A.Team.

"הבעיה עם אנשים שמנסים לעזוב חברות ולבנות את גורלם היא שאין שום דבר שיוכל לתמוך בהם", אומר אוזן. "Fiverr ו-Upwork הם נהדרים אם אתה רוצה לקבל הכנסה צדדית, אבל זה בהחלט לא הנתיב למימוש עצמי עבור איש המקצוע המיומן ביותר, שמצפה לשכר גבוה".

וינאי מנדה, מייסד שותף של רשת עגלות הקפה Blank Street, השתמש ב-A.Team כדי למצוא מנהלי פרויקטים ומנהלי מוצרים עצמאים שיעזרו לבנות אפליקציה ותוכנית נאמנות. מנדה אהב את "הגמישות להעסיק אנשים מומחים בדבר מסוים עבור פרויקטים ספציפיים" ולהעניק ל-A.Team את הרשות לבחור את הטאלנטים, מה שהוא הפך את תהליך הגיוס למהיר ויעיל יותר.

אם המודל של A.Team יתברר כפופולרי, החברות שסביר להניח שיסבלו יהיו אלה המבקשות להביא עובדים טכנולוגיים לצוות שלהן. "נתחיל לראות ריבוי של אתרי פרילנסרים ספציפיים לתעשייה שמצליחים להעניק פתרון אמיתי", מנבא אדם רובינסון. "זה ימשיך להשפיע על הזמינות של טאלנטים במשרה מלאה".

הרשמה לניוזלטר

באותו נושא

הרשמה לניוזלטר

מעוניינים להישאר מעודכנים? הרשמו לרשימת הדיוור שלנו.