Forbes Israel Logo
גיימינג. הספורט החדש? | צילום: Shutterstock
גיימינג. הספורט החדש? | צילום: Shutterstock

התחומים החמים: כל מה שיעניין את משקיעי הטכנולוגיה בשנה הקרובה

בעקבות המגפה החל העולם להבין את חשיבות שרשרת האספקה, ותחום הגיימינג ראה צמיחה חסרת תקדים. מה צופים האנליסטים ל-2022?

המגפה העולמית ממשיכה להאיץ את האימוץ של טכנולוגיות מתפתחות. מכלי רכב חשמליים ועד לטכנולוגיה ששולחת מיליארדרים לחלל – אלו הם חמש מגמות שעשויות להוביל למיזוגים ורכישות בתחום הטכנולוגיה בשנה הקרובה.

משפרים את שרשרת האספקה

טכנולוגיות הקשורות בלוגיסטיקה ובניהול שרשרת אספקה ​​אמורות להראות פעילות בריאה בעסקאות בשנת 2022, לאחר שנה שבה הביקוש הצרכני האיץ ​​את זרימת הסחורות העולמית.

חברות לוגיסטיקה גדולות כמו DHL צפויות לחפש שותפויות ורכישות של חברות תוכנה וחומרה שמשפרות את שרשרת האספקה.

ביצוע עסקאות לא יהיה מוגבל לענף הלוגיסטיקה והספנות. השקעות ורכישות של טכנולוגיות בתחום צפוי גם מחברות מוצרי צריכה כמו פרוקטר אנד גמבל, או נסטלה, ומערכות כאלה "מסייעות בחיבור שרשרת האספקה, שדרוג מערכות של ספקי לוגיסטיקה והקמעונאים, בניית קישוריות ופלטפורמות לחילופי נתונים", אמר גורם בענף.

לאן נוסע שוק הרכב החשמלי?

מעצבים של כלי רכב חשמליים מסחריים (EV) ויצרני הטכנולוגיה הרלוונטית ישקלו בשנה הקרובה מיזוגים עם חברות רכישה למטרות מיוחדות (SPACs). כמו כן, צפויות רכישות וגיוסי הון ניכרים ב-2022.

חלק מהעסקים המתמחים בתחום ושוקלים מיזוג SPAC השנה כוללים את Battery Resourcers, חברה הממחזרת סוללות ליתיום-יון, ו-PIX Moving מסין, שבונה שלדות עבור כלי רכב אוטונומיים הנעים במהירות נמוכה.

יונדאי. חשמלית. השקעות ירוקות. צילום: shutterstock
נראה יותר טכנולוגיות עבור כלי הרכב החשמליים, מאשר יצרניות חדשות שצפויות לצוץ | צילום: shutterstock

SigmaSense, ספקית של טכנולוגיית מסך מגע שמתכננת ליישם את המערכת שלה בחלל הכלי הרכב החשמליים בשנת 2022, תשקול SPAC אם תחל לייצר הכנסות עד 2023. היא מתכננת סבב גיוס הון של 30 עד 40 מיליון דולר בקרוב.

למרות כמה תחזיות שוק שיצרניות רכבי נוסעים חשמליים ימשיכו לצוץ, נראה שלא כך יהיה בשנה הקרובה, שכן רכבי נוסעים בגודל מלא יקרים יותר לבנייה וקשים יותר להוצאה לשוק.

קנו עכשיו, שלמו אחר כך

טרנד BNPL, ראשי התיבות של Buy now pay later (קנו עכשיו ושלמו מאוחר יותר), ראה גל של עניין ועסקאות שאנשי מקצוע מצפים שימשיכו ב-2022.

שירותי BNPL מאפשרים ללקוחות לשלם על רכישות בתשלומים – בדרך כלל עד ארבעה – מבלי לחייב אותם בריבית או לעבור בדיקת אשראי, ושוק ה-BNPL אמור להתרחב השנה גם לענפים ולעסקאות שלא קשורות למסחר האלקטרוני, לרבות שירותים רפואיים וביתיים.

חברות טכנולוגיה גדולות כמו גוגל, פייסבוק או אמזון יכולות מביעות עניין בתחום, כמו גם חברות כרטיסי האשראי. בארה"ב צפויה השנה רגולציה בתחום, אך ההנהלה אמרה כי היא לא צפויה להרתיע פעילות מיזוגים ורכישות במגזר.

אל האינסוף ומעבר לו

התקדמות טכנולוגית מתמשכת תמשיך לתדלק את הצמיחה המטאורית בתעשיית החלל לאחר 2021.

בשנה שעברה, Blue Origin ו-Virgin Galactic השלימו את נסיעות התיירות הראשונות שלהן לחלל, SpaceX שוגרה למשימה מוצלחת שלמה, ונאס"א הנחיתה את רובר ה-Perseverance שלה על מאדים.

ג'ף בזוס במרכז והקבוצה שהצטרפה אליו לחלל | Blue Origin
ג'ף בזוס במרכז והקבוצה שהצטרפה אליו לחלל | Blue Origin

בשנת 2021 מספר לא מבוטל של חברות חלל הונפקו לציבור באמצעות מיזוגי SPAC. אם המגזר ימשיך בשימוש התכוף שלו במיזוגי SPAC, זה עלול להוביל לאיחוד תעשיות בתחום.

בשנה הקרובה צפויות טכנולוגיות נוספות להשתלב בפעולות החלל, כמו למשל, טעינת רובוטים על פני הירח.

הכסף שמאחורי המשחקים

משקיעים שמו לב לעניין הגואה בגיימינג, ורכישות רבות מזרימות הון לשוק. מוקדם יותר החודש הודיעה מיקרוסופט כי תרכוש את Activision Blizzard ואת כל כותרי המשחק הנרחבים שלה תמורת 68.7 מיליארד דולר. מפתחת המשחקים Zynga גם הודיעה לאחרונה על מכירה של 12.7 מיליארד דולר ל-Take-Two Interactive, אך למשך 45 יום היא תאפשר לחברות אחרות להגיש הצעות מחיר.

יעד אפשרי נוסף היא חברת Moon Active הישראלית, שאחראית על כותרי משחקים פופולריים לנייד כמו Coin Master. בנובמבר הודיעה החברה על סבב גיוס של 300 מיליון דולר לפי שווי של 5 מיליארד דולר.

"אם אתה רוצה להיות תחרותי בתחום הגיימינג, ולצמוח הכי מהר שאתה יכול, הגיוני יותר לקנות חברות קטנות וצוותים קטנים", אמר לאחרונה מנכ"ל INK Games, רוברט טאולס.

הרשמה לניוזלטר

באותו נושא

הרשמה לניוזלטר

מעוניינים להישאר מעודכנים? הרשמו לרשימת הדיוור שלנו.