חברת הסייבר קייפ בשליטת טדי שגיא תשלם 936 מיליון דולר במזומן ובמניות תמורת חברת EXPRESS VPN האמריקאית, בעסקה שנחשבת לאחת מהעסקאות הגדולות של חברות ישראליות.
הרכישה היא למעשה הרכישה הגדולה בתולדות קייפ, לאחר שרכשה בחודש מרץ האחרון את חברת וובסלנס הישראלית תמורת 149 מיליון דולר ואת חברת PIA האמריקאית תמורת 128 מיליון דולר בשנת 2010. כמו כן, העסקה תהפוך את קייפ לחברת ההיי-טק הישראלית בעלת כמות הלקוחות הגדולה ביותר שתעמוד על כ-6 מיליון לקוחות משלמים.
בעשור האחרון הפכה קייפ לאחת מהחברות המובילות בעולם מבחינת אספקת פתרונות לבעיות פרטיות ברשת והיא משרתת כ-3 מיליון מנויים משלמים על פני 180 מדינות שונות, מחציתם בארה"ב לבדה.
חברת EXPRESS VPN היא אחד המותגים המוכרים בשוק הפרטיות, עם הסכמי הפצה עם ענקיות כמו HP, נוקיה ופיליפס. כאמור, הרכישה מאפשרת לקייפ להתרחב באופן משמעותי בייחוד בהיקף המשתמשים הרשומים שלה שיכפיל את עצמו בחצי וכן בהיקף ההכנסות שצפויות להיות בין 610-624 מיליון דולר. כל זה קורה בצל התחזקות שוק הפרטיות, שצפוי לצמוח ולעמוד על שווי של 107.6 מיליארד דולר עד שנת 2027.
התשלום יעבור למייסדי החברה האמריקאית בשלושה שלבים: 354 מיליון דולר במזומן במעמד סגירת העסקה, 237 מיליון דולר נוספים במניות של קייפ שיהיו חסומות למכירה למשך 24 חודשים מרגע החתימה ו-345 מיליון דולר במזומן בשתי מנות שוות שישולמו בשנה שלאחר חתימת העסקה. את המזומן תממן קייפ על ידי לקיחת הלוואת מסינדיקט המלווים הנוכחים של החברה ועל ידי המזומן שהחברה מייצרת.
כיום קייפ מעסיקה מעל ל-290 עובדים במשרדים במעל 20 מדינות ברחבי העולם, כאשר החברה החשדה והממוזגת תעסיק 730 עובדים. כמו כן, הרכישה תאפשר לחברה לחזק את יכולותה האסטרטגיות ואת תכנית הצמיחה שלה.
עידן ארליכמן, מנכ"ל קייפ, בירך על העסקה ואמר כי הרכישה "מאפשרת למקם את קייפ בחזית אספקת פתרונות האבטחה והפרטיות החדשניים ביותר לצרכנים ברחבי העולם. המיזוג יאפשר לצרכנים להחזיר לידיהם את השליטה על זהותם והחיים הדיגיטליים שלהם".
"אנו מאמינים שהעסקה מהווה הוכחה לחוזק הפעילות שלנו ולצמיחה שלנו וממצבת אותנו אסטרטגית להמשך דריסת הרגל העולמית שלנו בעידן בו אבטחה ופרטיות דיגיטליות מעולם לא היו חשובות יותר", הוסיף ארליכמן.