מנכ"ל החברה ובעל המניות השני בגודלו. לי סו-ג'ין, סיאול, קוריאה | צילום מסך מיוטיוב, Shutterstock
מנכ"ל החברה ובעל המניות השני בגודלו. לי סו-ג'ין, סיאול, קוריאה | צילום מסך מיוטיוב, Shutterstock

בזכות אפליקציית התיירות הקוריאנית: הכירו את החדרן לשעבר שהפך למיליארדר

Yanolja, שפירושה "היי, בוא נשחק" בקוריאנית, רשמה צמיחה מרשימה בשנה האחרונה - למרות דיווחים על חזרתה של מגפת הקורונה. אפליקציית הנסיעות מוערכת ב-6.7 מיליארד דולר, מה שהופך את חדרן המלונות לשעבר, לי זו סאן, רשמית למיליארדר

בזמן שתעשיית התיירות מתאוששת מימיה האפלים של המגפה, אפליקציית הנסיעות הדרום קוריאנית Yanolja רשמה צמיחה חזקה במיוחד במכירות הרבעון הראשון שלה, כשהיא מתכוננת לצאת להנפקה. דו"ח הרבעון, שפורסם בשבוע שעבר, חשף גם את חלקו של המייסד לי סו-ג'ין בחברה, סכום שהפך את החדרן לשעבר למיליארדר.

לי, שמלאו לו 44 בפברואר, הוא מנכ"ל החברה ובעל המניות השני בגודלו, עם מניות של 16.54%. אשתו ושתי בנותיו מחזיקות כל אחת ב-5.18% ממניות Yanolja. בעלת המניות הגדולה ביותר היא Vision Fund 2 של SoftBank, שרכשה 25.23% ביולי אשתקד תמורת 1.7 מיליארד דולר, והביאה את Yanolja להערכה של 6.7 מיליארד דולר. לפי שווי זה, פורבס מעריך את השווי הנקי של לי ומשפחתו ב-2 מיליארד דולר.

Yanolja, שנוסדה ב-2005, שפירושה "היי, בוא נשחק" בקוריאנית – התרחבה מאפליקציה למלונאות לשהייה לזמן קצר לתחבורה, ולאחרונה, הפכה לתוכנת מחשוב מבוססת ענן המסייעת למלונות ולחברות נסיעות לבצע דיגיטציה של תהליכים עסקיים. החברה דיווחה כי הכנסותיה ברבעון הראשון עלו ב-19% ל-100.5 מיליארד וון (80 מיליון דולר), בעוד שהרווח הנקי שלה ירד מעט ל-8.8 מיליארד וון מ-9 מיליארד וון במהלך אותה התקופה.

Yanolja מרוויחה את רוב הכנסותיה על ידי קיצוץ מהזמנות וחיוב בתי מלון וחברות נסיעות כדי לפרסם בפלטפורמה שלה. בשנים האחרונות, Yanolja מרחיבה את עסקיה מבוססי הענן, כגון מערכות ניהול המסייעות לבתי מלון לנהל הזמנות וניתוח ביג דאטה המנבאת התנהגות לקוחות. ההכנסות מעסקי הענן שלה תרמו 20.5% לסך המכירות של Yanolja ברבעון הראשון, עלייה של כ-8.5% ב- 2021.

החברה אמרה בדוח הרבעון הראשון שלה כי שירותים דיגיטליים שאינם פנים מול פנים התפשטו ברחבי תעשיית התיירות מאז תחילת המגיפה. היא גם ציינה שיותר בתי מלון משתמשים בתוכנה כדי להפחית עלויות ולהגביר את היעילות במהלך המגיפה.

כמו מייסד Kakao קים באום-סו, מספר 1 ברשימת העשירים של קוריאה השנה, ההצלחה של לי היא סיפור סינדרלה קלאסי. לי, אשר התייתם בילדותו, עבד כמנקה בבתי מלון לפני שהקים את Yanolja. לי, בעל תואר ראשון בהנדסה מהאוניברסיטה הלאומית קונגג'ו בעיר גונגג'ו שבמרכז דרום קוריאה, השתמש בקשרים שלו עם ספקי נייר טואלט ובעלי מלונות כדי להשיק את Yanolja, לפי בלומברג.

לי הוא האחרון שהצטרף לקבוצה הולכת וגדלה של מיליארדרים בזכות עצמם בדרום קוריאה, שבה חברות מונופול בבעלות משפחתית שלטו באופן מסורתי בכלכלה. לי סונג-גון, למשל, שברח מביתו כדי להשיק סטארט-אפ בניגוד לרצונם של הוריו, הצטרף למועדון המיליארדרים בשנה שעברה, לאחר סבב גיוס של 410 מיליון דולר שהעריך את הסטארט-אפ שלו, מפעילת הסופר-אפ הפינטק Viva Republica, ב- 7.4 מיליארד דולר.

הרשמה לניוזלטר

באותו נושא

הרשמה לניוזלטר

מעוניינים להישאר מעודכנים? הרשמו לרשימת הדיוור שלנו.

דילוג לתוכן