ככל שהמיליארדים ממשיכים להצטבר בכיסם של רבים מהפילנתרופים הגדולים של אמריקה, כך גם תרומות הצדקה שלהם. 25 התורמים הגדולים בארה"ב תרמו סך של 169 מיליארד דולר במהלך חייהם, על פי הערכות פורבס. זו עלייה לעומת ההערכה של שנה שעברה – 149 מיליארד דולר.
מובילים את הנבחרת: וורן באפט, שתרומת הקיץ השנתית של מניית ברקשייר האת'ווי הגיעה השנה ל-4.1 מיליארד דולר. הכספים, כרגיל, הלכו לקרן ביל ומלינדה גייטס – שם הם מתועלים עבור יוזמות לטיפול בעוני ועבור שירותי בריאות, כולל מחקר וחיסונים ל-Covid-19.
לא הרחק משם: מקנזי סקוט, שעל פי הדיווחים תרמה 5.8 מיליארד דולר ל-500 קבוצות שונות ברחבי המדינה בשנת 2020. בשנה שעברה, היא המשיכה לתרום מהונה, כשהכריזה ביוני על תרומות נוספות של 2.7 מיליארד דולר ל-286 קבוצות "בעלי השפעה רבה" כמו קרן ההגנה לילדים והמועצה הלאומית לעמותות. ואז, בדצמבר, סקוט פרסמה פוסט שבו הזכירה שהיא עשתה סבב תרומות נוסף – אבל לא סיפקה פרטים על מי קיבל את המענקים או כמה היא הוציאה.
שני פרצופים טריים הצטרפו לשורות הפילנתרופים הבכירים מאז השנה שעברה: המייסד-השותף של פייסבוק, דסטין מוסקוביץ', ואשתו קארי טונה; כמו גם בעלה לשעבר של סקוט, ג'ף בזוס, שעוסק בפילנתרופיה – והכריז על תרומות של מיליארד דולר ב-2021 – מאז שפרש מתפקידו כמנכ"ל אמזון ביולי.
הנה התורמים הבולטים ברשימת הפילנתרופים הנדיבים ביותר באמריקה:
וורן באפט
מקור ההון: ברקשייר האת'ווי
שווי נקי: 115.6 מיליארד דולר
מטרות תרומה עיקריות: בריאות, הפחתת עוני
תרם כל חייו: 46.1 מיליארד דולר
באפט הוא ככל הנראה הפילנתרופ הגדול ביותר בכל הזמנים הודות למשאלת הלב שלו לתת יותר מ-99% מהונו. חלק גדול מהתרומות שלו מועבר לקרן של חבריו, ביל ומלינדה גייטס, המבוססת על יוזמות להפחתת העוני ומיזמי בריאות במדינות מתפתחות ומיזמי חינוך. בשנת 2010 ייסד בארה"ב את The Giving Pledge לצד ביל ומלינדה. הוא גם נתן מיליארדים לארבעת ארגוני הצדקה שהקימו שלושת ילדיו ואשתו המנוחה.
ביל גייטס ומלינדה פרנץ' גייטס
מקור ההון: מיקרוסופט
שווי נקי: 133.3 מיליארד דולר, 6.1 מיליארד דולר
מטרות תרומה עיקריות: בריאות, הפחתת עוני
תרמו כל חייהם: 33.4 מיליארד דולר
למרות שבני הזוג גייטס סיימו בשנה שעברה תקופת נישואים של 27 שנה בשנה שעברה, הם ממשיכים לעמוד בראש קרן ביל ומלינדה גייטס. לכן נספרות התרומות שלהם באופן משולב. הקרן הרוויחה 5.8 מיליארד דולר ב-2020, כולל הוצאות על מחקר וחיסונים ל-Covid-19.
מקנזי סקוט
מקור ההון: אמזון
שווי נקי: 53.5 מיליארד דולר
מטרות תרומה עיקריות: אי שוויון גזעני, מגדרי וכלכלי
תרמה כל חייה: 8.61 מיליארד דולר
כשסקוט מפרסמת עדכון באתר הבלוגים Medium, עמותות ללא מטרות רווח מיד שמות לב. לאשתו לשעבר של מייסד אמזון, ג'ף בזוס, אין אתר אינטרנט והיא לא מדברת בפומבי על הפילנתרופיה שלה – אבל השתמשה באתר הבלוגים כדי לתעד את מאמציה למסור את ההון העצום לאחר הגירושין בקצב מהיר יותר מאשר כל מיליארדר אי פעם. עד כה, סקוט חילקה לפחות 8.6 מיליארד דולר בפחות משנתיים ללמעלה מ-780 ארגונים, תוך התמקדות במלחמה בגזענות, שוויון מגדרי ובריאות הציבור. בדצמבר 2021, סקוט סירבה לחשוף את מקבלי סבב התרומות האחרון שלה, מחווה שנועדה לתת לעמותות לדבר בעד עצמן.
מארק צוקרברג ופריסילה צ'אן
מקור ההון: פייסבוק
שווי נקי: 112.8 מיליארד דולר
מטרות תרומה עיקריות: מדע, חינוך, משפט פלילי
תרמו כל חייהם: 3 מיליארד דולר
למנכ"ל מטא (לשעבר פייסבוק) ולאשתו הרופאה פריסילה צ'אן, יש מטרות שאפתניות רבות. ארגון הפילנתרופיה וההסברה שלהם נותן מענקים של 3 מיליארד דולר מאז נוסד ב-2015, תוך גיבוי למחקר מדעי ורפואי, כמו גם רפורמה בחינוך ובמשפט הפלילי. בסוף 2021, הודיע הקרן על יוזמה חדשה לעשר שנים של 3.4 מיליארד דולר המתמקדת במדידה וניתוח של תהליכים ביולוגיים בגוף האדם. המאמץ כולל הקמת מכון להדמיה ביו-רפואית מתקדמת ומרכז בהרווארד שעובד על שימוש בבינה מלאכותית ולמידת מכונה בביולוגיה ורפואה.
ג'ף בזוס
מקור ההון: אמזון
שווי נקי: 184.8 מיליארד דולר
מטרות תרומה עיקריות: סביבה, חינוך, סיוע לחסרי בית
תרם כל חייו: 2.1 מיליארד דולר
מאז יולי 2021, בזוס האיץ את פעולות הפילנתרופיה שלו ונכנס לרשימה זו בפעם הראשונה. רק בשנה החולפת הכריז על תרומות של מיליארד דולר, הסכום הגבוה ביותר שהוא תרם מאז חשיפת אמזון ב-1997. המתנות כללו 443 מיליון דולר לארגוני סביבה מקרן Bezos Earth, 100 מיליון דולר לקרן של נשיא ארה"ב לשעבר ברק אובמה ו-96 מיליון דולר לעמותות שמסייעות משפחות חסרות בית. רגע לפני שבזוס טס בטיל ה-Blue Origin שלו ביולי 2021, מוזיאון האוויר והחלל הלאומי של Smithsonian הכריז על תרומה של 200 מיליון דולר מבזוס; פרק הזמן שבו הוא יתרום את המתנה לא נמסר.
סייעו בהכנת הכתבה: קרי א. דולן, מאט דורות, כריסטופר הלמן, ג'ון הייאט, צ'ייס פיטרסון-וויטורן, רייצ'ל סנדלר, מיקלה טינדרה וג'קומו טוגניני.