חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
Forbes Israel Logo
"מי שצפוי להוביל את ההשקעות בטכנולוגיות לשיפור טביעות האצבע האקלימיות היא התעשיה ולא הממשלה" | צילום: Shutterstock
"מי שצפוי להוביל את ההשקעות בטכנולוגיות לשיפור טביעות האצבע האקלימיות היא התעשיה ולא הממשלה" | צילום: Shutterstock

עתיד ההשקעות: כדור הארץ מתחמם, אבל הפתרון הטכנולוגי עוד רחוק

אף שהפתרון הטכנולוגי להתחממות הגלובלית עוד לא נראה באופק, בכירה בקרן השקעות נדל״ן העניקה תחזית אופטימית לענף האקלים-טק: "הודות לחקיקה ולרגולציה בשנים הקרובות 374 מיליארד דולר יתורגמו להשקעות בתחום האקלים"

כנס הנדל"ן הגלובלי של פירמת עורכי הדין הבינלאומית DLA PIPER מתקיים מזה עשור ומתמקד בנדל"ן מסחרי בארה"ב, באירופה ובאסיה ומיועד לגופים מוסדיים, קרנות נדל"ן, גופי השקעה פרטיים, קרנות REIT ועוד. בכנס שנערך בתל אביב השתתפו נציגים בכירים מהמגזר העסקי, הפיננסי ומשקיעים פרטיים והתארחו מומחים מעולמות מהנדל"ן מהארץ ומהעולם. הנוכחים דנו בהזדמנויות להשקעות בנדל"ן מסחרי בחו"ל, במגמות ובטרנדים החדשים בשוק ונתנו את הפרספקטיבה והתחזיות שלהם לשוק הנדל"ן לשנת 2023.

נינה קמפלר, מייסדת ונשיאה של Kampler Advisory Group, סוכנות ייעוץ שהוקמה המתמחה בפיתוח נדל"ן והתרחבות עבור השוק הקמעונאי, ומי ששימשה בעבר כמנהלת הנדל"ן של ראלף לורן במשך 16 שנה, הנחתה רב-שיח במסגרת הוועידה, תחת הכותרת: "האם טכנולוגיות נדל"ן, ESG ובריאות באמת משנות את כללי המשחק בנדל"ן או שמדובר בטרנד חולף?"

לינדה איזקסון, שותפה וראש תחום ESG & Impact ב-ACRE, קרן השקעות נדל"ן אמריקנית, ציינה כי "בשנת 2022 הושקעו כ-71 מיליארד דולר בטכנולוגיית אקלים. ואולם כיום, פחות מ-6% מהטכנולוגיות האלה מסחריות או יכולות להיות כאלה, ולכן יש כאן הזדמנות ענקית".

תקופה מעניינת

איזקסון הוסיפה: "המסגרת הרגולטורית של התחום תקדם הרבה מאוד חדשנות בתחום. לפי ההערכות, בשנים הקרובות 374 מיליארד דולר יתורגמו להשקעות בתחום האקלים הודות לחקיקה ולרגולציה. לכן, זו תקופה מעניינת מאוד להשקיע בטכנולוגיה. בניו יורק, למשל, העבירו חוק אגרסיבי לפיו כל בניין מעל 25 אלף מ"ר יצטרך להפחית את פליטת הפחמן ב-80% עד 2050. יש לכך משמעות אדירה מבחינת השקעות".

לינדה איזקסון | צילום: עידן כנפי
לינדה איזקסון. "בשנת 2022 הושקעו כ-71 מיליארד דולר בטכנולוגיית אקלים" | צילום: עידן כנפי

פיליפ לוינסון, מייסד ומנכ"ל Penmount Partners, פירמת ייעוץ השקעות המתמחה בפתרונות ממוקדים לשוקי הון למגזר הנדל"ן הציבורי והפרטי, אמר כי הוא "מאמין שמי שצפוי להוביל את ההשקעות בטכנולוגיות לשיפור טביעות האצבע האקלימיות היא התעשיה ולא הממשלה. חברות יצייתו באופן מוחלט. לדוגמה, אפשר להפחית את פליטות החמצן באמצעות שינוי בתחום הדאטה סנטרס, ולכן בעתיד נראה מרכזי נתונים ('דאטה סנטרס') קטנים יותר אשר עומדים ביעדי הפליטה שהממשלה קבעה להם".

הנושא של מרכזי נתונים, כנכסי נדל"ן אלטרנטיביים, עלה גם ברב-שיח שעסק בהשקעות בנדל"ן. שם, אמר רפי וונש, סמנכ"ל, נדל"ן חו"ל בקבוצת עזריאלי, כי "הגידול בתחום ה-Data Centers (מרכזי נתונים) עומד להיות עצום. ההתפתחות של הבינה המלאכותית במהלך החודשים האחרונים עומדת להזניק את התחום הזה פעם נוספת. אנחנו רואים כסף גדול שמושקע בפלטפורמה הגלובלית שלנו, ותחזית שלנו לצמיחה עדיין גבוהה".

הרשמה לניוזלטר

באותו נושא

הרשמה לניוזלטר

מעוניינים להישאר מעודכנים? הרשמו לרשימת הדיוור שלנו.

דילוג לתוכן