שינוי הכיוון שעשינו ב-Verbit בעקבות פריצת ה-AI היה הדבר הקשה ביותר שעשיתי בקריירה שלי

יאיר אמסטרדם, מנכ"ל חברת האינטליגנציה המילולית ורביט, התארח בפודקאסט "האקוסיסטם". הוא סיפר על שינוי הכיוון שהחברה עברה בעקבות כניסת ה-AI, המעבר לתחומים חדשים עם ערך מוסף גבוה וצמצום ההוצאות המשמעותי הודות לחיסכון בתמלול האנושי, שסלל את הדרך להצטרפות של לקוחות חדשים רבים

"הפריצה הגדולה של ה-GenAI לפני כשנתיים לא היתה בום פתאומי, אבל בהחלט תהליך אבולוציוני מאוד מהיר שחייב אותנו לשנות כיוון במהירות," מספר יאיר. "הבנו שבתהליך קצר של מספר שנים כל תחום התמלול האנושי, שהיה מרכז הפעילות של החברה באותה עת, הופך להיות לא רלוונטי ואנחנו חייבים להמציא את עצמנו מחדש, עם ערך מוסף חדש ושונה ללקוחות. זה היה הדבר הקשה ביותר שעשיתי בקריירה שלי, אשר חייב מהלך משולב מול העובדים והמשקיעים, ועם הרבה מאוד רגישות."

"לאחר תהליך ניתוח הגענו למסקנה שהעתיד נמצא לא בתמלול עצמו, אלא באספקת תובנות על בסיס התמלול. טכנולוגיות חדשות שהטמענו חייבו אותנו להיפרד מרובה של הקהילה הענקית של עשרות אלפי מתמללים אנושיים שהפעלנו מסביב לעולם, ובהתאם צמצום משמעותי באופרציה של ניהול אותה קהילה. השינוי לא היה רק בתחום המתמללים, אלא בכל מחלקה בחברה, והוא לחלוטין לא פשוט. חברה היא כמו מכונה גדולה שכל אדם רגיל לבצע בה את חלקו. היינו צריכים לבוא לאנשים ולהגיד להם לעשות משהו אחר. חלק לא אהבו את זה ונפרדו מאיתנו, שזה בסדר גמור. ולאחרים, כמו למשל לאנשי המכירות, היינו צריכים לשנות את מודל העבודה והתיגמול כדי להתאים אותו למתכונת החדשה."

"הורדת מחירים נתפסת כמהלך שלילי," אומר יאיר, "אבל יש לה גם השלכות חיוביות רבות, במיוחד אם היא מלווה בירידה חדה בהוצאות. לאורך השנתיים האחרונות שינינו את המודל העיסקי מתשלום לפי שימוש למנוי והרחבנו את תחומי הפעילות וסוגי הלקוחות שאנחנו עובדים איתם, שחלקם לא יכלו לאפשר לעצמם לשכור שירותי תמלול בתעריפים הקודמים. השקנו את Legal Visor, כלי מבוסס AI שמשרת משרדי עורכי דין בארה"ב ומעניק להם מעבר לתמלול המיידי של דיונים משפטיים, גם יכולת לזהות בזמן אמת סתירות בדברי עדים. תחשבו איזה סיוע זה לעורך דין שיכול בזמן אמת להצביע על סתירה בין מה שהעד אמר כעת לבין פרט שאמר בעבר או מופיע בתיק המשפטי."

חברת ורביט הוקמה בשנת 2017 ופועלת ממשרדים בישראל, ארה"ב, בריטניה, אוקראינה וקנדה. לורביט יש כיום כ-3000 לקוחות, מתוכם כמה מהארגונים מהגדולים בעולם בתחומי התקשורת, טכנולוגיה, אקדמיה, משפט וגופים ציבוריים, בהם הרשתות פוקס CNN ו-NBC, אוניברסיטאות הרווארד, סטנפורד ולונדון ביזנס סקול, החברות קורסרה, קלטורה ועוד. החברה נבחרה לאחרונה לרשימת "הדברים הגדולים הבאים בטכנולוגיה" של המגזין Fast Company. 

יאיר: "ההתפתחות הטכנולוגית איפשרה לנו לקפוץ רמה גם בתימלול עצמו, בין השאר על ידי זיהוי ניבים, מבטאים וסינון רעשי רקע כך שהלקוחות יקבלו ערך גבוה גם בתנאי שמע ועם דוברים מאתגרים. הצטרפו אלינו לקוחות שלא היו אצלנו קודם לכן, כמו למשל תיאטראות שמספקים באמצעותנו כתוביות לצופים במגוון רחב של שפות ואפילו קבוצת אתלטיקה באוניברסיטה. היכולת לספק תרגום בזמן אמת מייצרת אף היא שלל אפשרויות חדשות. לדוגמה, בכנס מקצועי כל אדם בקהל יכול לראות כתוביות של הנאמר על הבמה בשפה שהוא בוחר בה במכשיר הטלפון האישי שלו."    

לסיום יאיר גם החווה את דעתו על העקרונות החשובים בניהול קריירה. "אני ממליץ לתכנן את הקריירה כריצת מרתון, וחשוב לסיים אותה חזק. חשוב שיהיה כיוון כללי לקריירה אבל צריך להיות פתוח להזדמנויות. ההמלצה החשובה שלי לכל אדם בכל תפקיד היא להנות מהדרך, גם אם היא מאתגרת, ולא רק לחכות לתוצאות כלשהן," אומר יאיר. "מי שסובל, כנראה שגם עושה את העבודה שלו בצורה לא טובה. אני למשל עבדתי בהנדסה כימית וראיתי שאני לא נהנה וגם לא כל כך מוצלח. החלטתי שאני רוצה לשנות וזה בסדר גמור." 

הפודקאסט "האקוסיסטם" של אלון צינמון, דירקטור השקעות ב-Viola Ventures, איתן גירון, אנליסט השקעות בקרן Blumberg Capital ורוואא מחול, הבעלים של חברת Rawaa Advisory, מארח בכירים בהייטק הישראלי

 

הרשמה לניוזלטר

באותו נושא

הרשמה לניוזלטר

מעוניינים להישאר מעודכנים? הרשמו לרשימת הדיוור שלנו.

דילוג לתוכן