מרבית המככבים ברשימת עשירי ארה"ב הם עדיין גברים, אבל גם לא מעט נשים מופיעות ברשימת 400 עשירי ארה"ב שהתפרסמה לאחרונה. כמו בשנה שעברה, גם השנה נכנסו 56 נשים לרשימה, ששוות סך הכל 564 מיליארד דולר, עלייה של יותר מ-100 מיליארד דולר משנת 2020.
עם שווי מוערך של 67.9 מיליארד דולר, אליס וולטון שירשה את וולמארט, נשארת האישה העשירה ביותר בארצות הברית זו השנה השביעית ברציפות. בשנה החולפת התעשרה ב-5.6 מיליארד דולר כתוצאה מעלייה של 13% במניית וולמארט.
מקנזי סקוט, בת זוגו לשעבר של מייסד אמזון ג'ף בזוס, היא האישה השנייה העשירה בארה"ב, זו השנה השנייה ברציפות. זאת למרות שהיא תרמה כמעט 8.6 מיליארד דולר מאז 2020 לכ-780 עמותות. השווי הנקי של סקוט עדיין גדל ב-1.5 מיליארד דולר בשנה האחרונה ל-58.5 מיליארד דולר בעקבות העלייה במניות אמזון.
המרוויחות הגדולות
יותר מ-90% מהנשים ברשימת פורבס 400 בשנת 2021 התעשרו מאז השנה שעברה. אבל המרוויחה הגדולה ביותר היא מנכ"לית Fidelity השקעות, אביגיל ג'ונסון, ששוויה הנקי גדל השנה ב-10 מיליארד דולר ל-25.2 מיליארד דולר, הודות לביצועים חזקים בתחום ניהול הנכסים.
מי שעוד הרוויחה בשנה האחרונה היא מייסדת חברת ההשקעות Emerson Collective, לורן פאוול ג'ובס, אלמנתו של מייסד אפל, סטיב ג'ובס, זאת הודות לזינוק של 66% במניית אפל ועלייה של 53% במניות דיסני.
למרות שמספר החברות ברשימה נותר זהה, שלוש משתתפות חדשות ואישה אחת שחזרה לרשימה לאחר שנים של היעדרות החליפו ארבע נשים מהדירוג בשנה שעברה. החדשות כוללות את מלינדה גייטס, ששווה כעת לפחות 6.3 מיליארד דולר לאחר שקיבלה מניות ציבוריות בשווי מיליארדים כחלק מהסכם הגירושים שלה ממייסד מייקרוסופט ביל גייטס; ומרים אדלסון, שירשה את כל חלקה של בעלה המנוח שלדון אדלסון באימפריית הקזינו לאס וגאס סאנדס. משתתפת חדשה נוספת: טרודי קאתי ווייט, שהצטרפה לרשימה לאחר שפורבס מצא תיעוד המראה שהיא ירשה חלק מרשת המזון המהיר שייסד אביה. ומי שחזרה לרשימה השנה לאחר שהוצאה ממנה בשנת 2017, עם שווי הון מוערך של 3.2 מיליארד דולר, היא גייל מילר, בעיקר בזכות מכירת רוב האחזקות של משפחתה בקבוצת הכדורסל יוטה ג'אז של ה-NBA תמורת כ-1.66 מיליארד דולר באוקטובר 2020.