האקתון "ניצוץ לדורות", יוזמה שמטרתה מציאת פתרונות ישימים לאתגרים יומיים של ניצולי שואה חוזר זו הפעם השלישית, ויתקיים בתאריכים 16-17 למרץ. ההאקתון ימשך כ-30 שלוש רצופות, בהן המשתתפים יעבדו כדי ליצור פתרונות לשלל הבעיות והקשיים הקיימים, יחד עם נושאי החינוך וההנצחה.
באירוע צפויים לקחת חלק כ-150 משתתפים ועוד כ-100 אנשי מקצוע מתחומים שונים, שישמשו כמנטורים ושופטים. לפרויקט שותפים מעל 20 גופים, כולל עמותת, מוסדות אקדמיים וחברות טכנולוגיות, בהן ,Microsoft for Startups ,AppsFlyer ,ironSource EY ,HF ועוד.
בשנים 2018 ו-2019 "ניצוץ לדורות" ו"ניצוץ לדורות 2" נחלו הצלחה, עם מעל 40 פרויקטים שנוצרו, מתוכם חמישה פועלים עד היום. מאחורי המיזם עומדים היזמים ארז גביש, נתן לייבזון, טליה סבצ'נקו, מירי ברגר, ענת גרימלנד, שירה רותם, דורון שימחי ואלון רפפורט.
מלבד חברות ההייטק, גופים נוספים לוקחים חלק בפרויקט, ביניהם בנק הפועלים, בנק לאומי, שטראוס ו-Factory54, ועמותות וארגונים העוסקים בניצולים ובשואה, בין היתר: מוזיאון לוחמי הגטאות, הג'וינט ישראל-אשל, ארגון מדריכי המסע לפולין ועוד.
"בשנת 2017 ארז ואני שוחחנו על 'למה אין האקתון למען ניצולי שואה'. הרי תעשיית ההיי-טק מתמחה בפתרון בעיות שאין להן פתרון, אז למה לא לחבר אותה לאתגרי הניצולים בפרט והנושא בכלל?", מספר נתן לייבזון, מיוזמי האירוע. ״ניצוץ לדורות הוא האקתון שבא כולו מהלב.
אם נעבור אחד-אחד בין המשתתפים מהשנים הקודמות זה מה שהם יגידו. כל כך הרבה אנשים מחוברים לשואה, וברגע שניתנת להם ההזדמנות ליצור משהו מהמקום הכי אישי שלהם שבו הם יכולים לתרום לנושא – הם לוקחים את ההזדמנות ומשקיעים בזה את הנשמה, ולראות את זה קורה מהצד זה פשוט מרגש", הוא מוסיף.
קישור לצפייה בשידור הזום של אירוע הגמר.