חברת WhatsApp, המפתחת את אפליקציות ההודעות החינמיות הפופולארית בעלת אותו שם, מכחישה דיווח לפיו נמצאת במו"מ לרכישה ע"י גוגל בסכום הקרוב לכמיליארד דולרים. הדיווח פורסם לפני יומיים באתר Digital Trends, שטען כי הוא מתבסס על מקור פנימי, ואתמול פרסם All Things Digital, בלוג הטכנולוגיה של הוול-סטריט ג'ורנל, את ההכחשה של מנהל הפיתוח העסקי בחברה, ניראג' ארורה.
ארורה מסר כי החברה לא מנהלת כל מו"מ מול גוגל, וסירב לענות לשאלות כגון האם היא נמצאת במו"מ מול חברה כלשהיא או מה המחיר שהיא מצפה לקבל עם הצעות רכישה. עם זאת, רכישה של אפליקציית ההודעות הפופולארית ע"י חברת ענק היא אפשרות מציאותית למדי, ובדצמבר האחרון אף דווח כי פייסבוק ניהלה מגעים לרכישת החברה.
בשנים האחרונות הפכה WhatsApp לפלטפורמת ההודעות הגדולה בעולם, בזכות יכולתה לזהות עם תחילת עידן הסמארטפונים את ההזדמנות להציע למשתמשים אפליקציה פשוטה לשליחת הודעות ללא תשלום וללא צורך בהרשמה לשירות. כל מה שדרוש הוא להוריד את האפליקציה, המוצעת עבור רוב הסמארטפונים בחינם ועבור מכשירי אייפון (ובמדינות מסוימות גם אנדרואיד) במחיר של דולר אחד, ואימות חשבון הסלולר ע"י קוד שנשלח ב-SMS.
צילום: Abul Hussain
האפליקציה זמינה לכל מערכות ההפעלה הסלולריות הנפוצות, כולל סימביאן, Windows Phone ובלקברי 10 בנוסף לאנדרואיד ו-iOS, ונכון לאוגוסט 2012 עברו בה בכל יום למעלה מ-10 מיליארד הודעות. הערכות מדברות על לפחות 100 מיליון משתמשים פעילים בשירות, אם לא 200 מיליון.
גוגל, מצידה, עובדת בימים אלה על שירות הודעות משלה, האמור להתחרות באפליקציות סלולריות מסוגן של WhatsApp ו-ChatHeads של פייסבוק, כמו גם בתוכנות מחשב כמו סקייפ. השירות, שלפי הדלפות ראשוניות עונה לשם "בבל" (Babel), יאחד את שירות ההודעות Google Talk, שירות השיחות הקוליות Google Voice ושירות שיחות הוידאו Google Hangouts לפלטפורמה אחידה שתהיה זמינה מכל מכשיר.
פיתוח השירות בא כתשובה לטענות לפיהן גוגל כשלה בניסיון לספק למשתמשי מערכת ההפעלה הסלולרית שלה את השירות הבסיסי ביותר במובייל: שירות תקשורת מיידית. זאת לעומת המתחרות אפל ומיקרוסופט, שפיתחו פתרונות שונים לסוגיה ע"י שילוב צ'טים חינמיים במערכות ההפעלה שלהן. על כל פנים, נראה שהקרב על השליטה בזירת התקשורת המיידית עומד להתחמם השנה מחדש.
לכתבה המקורית באתר ניוזגיק.
עוד מאותו התחום:
Dual Core או Quad Core – האמת על מעבדים מרובי ליבות
אפל מול גוגל: מי שולט בשוק המשחקים?
|