חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
Forbes Israel Logo
וויליאמס. 23 תארי גראנד סלאם | צילום: Shutterstock

פורשת בשיא? כך בנתה הטניסאית הגדולה בהיסטוריה קריירה כמשקיעה מבטיחה

סרינה וויליאמס הודיעה על פרישה מטניס תחרותי ומתפנה כעת להרחיב את פעילותה של Serena Ventures - קרן הון הסיכון שייסדה, החתומה על גיוס ראשוני של יותר מ-100 מיליון דולר; עשרות מיליוני הדולרים שגרפה במסגרת קריירה ספורטיבית מזהירה הם רק חלק משווי תיק הנכסים שצברה כמשקיעה בעשרות סטארט-אפים מבטיחים

כשהיא נושקת לגיל 41, מאחוריה שני עשורים וחצי של משחק תחרותי ברמות הגבוהות ביותר, הודיעה אמש בדמעות סרינה וויליאמס, אחת הספורטאיות הגדולות ביותר בכל הזמנים – ואולי הגדולה מכולן – על פרישה. במהלך קריירה מזהירה קטפה הספורטאית המחוננת לא פחות מ-23 תארי גראנד סלאם.

בתואר היוקרתי הראשון שלה – אליפות ה-US OPEN זכתה כסנסצייה עולמית עוד בשנת 1999, כשהיא בת 18 בלבד. מאז הוסיפה עוד 22 תארים לארון הגביעים – שלושה תארי ׳רולאן גארוס׳ בהם זכתה על מגרשי החימר של האליפות הצרפתית, שבעה תארי ׳אליפות אוסטרליה הפתוחה׳, שבעה גביעים של אליפות ׳ווימבלדון׳ האייקונית ועוד ששה תארי ׳אליפות ארצות הברית הפתוחה׳ (US OPEN), שהייתה גם המסגרת התחרותית האחרונה בה השתתפה.

כעת, לאחר שהודיעה על כוונתה לפרוש ממשחק, וויליאמס לא צפויה כמובן להישאר מחוסרת עבודה. שנת 2019 הייתה השנה שבה הפכה לאתלטית הראשונה שהופיעה ברשימה השנתית של פורבס America’s Richest Self-Made Women, הנשים העשירות באמריקה שצברו את הונן בזכות עצמן. הספורטאית-יזמית כבר השקיעה במקביל לקריירה הספורטיבית שלה, בלא פחות מ-34 סטארט-אפים באמצעות חברת ההון סיכון שהקימה, ׳סרינה ונצ'רס׳  (Serena Ventures), המתמקדת בעיקר בחברות צעירות שהוקמו על ידי נשים ובני מיעוטים.

השקעה בעשרות חברות

נכון להיום מוערך ההון הכולל של סרינה וויליאמס בלא פחות מ-260 מיליון דולר. עשרות התארים בהן זכתה במהלך הקריירה אומנם הזרימו לה עשרות מיליוני דולרים לחשבון הבנק, אך החלק העיקרי בהון הגדול שהיא מחזיקה (ועולה כאמור על רבע מיליארד דולר) נובע דווקא מהשקעות ההון סיכון שביצעה מחוץ למגרש, ומהחזקותיה בחברות כמשקיעה בעלת חושים עסקיים מחודדים למדי.

במרץ השנה דווח על ידי הניו-יורק טיימס כי קרן הסיכון של וויליאמס גייסה ממשקיעים 111 מיליון דולר, בסבב גיוס ראשוני מוקדם השקעות הפרוטפוליו כוללות השקעה ב-60 חברות, ביניהן Masterclass Clubhouse, ו-Impossible Food.

שער פורבס – יוני 2019. "The Richest Self-Made Women" | צילום: Levon Biss

באוגוסט האחרון, בפרסום מאמר שער במגזין האופנה והלייף סטייל ׳ווג׳ (Vogue), הודיעה וויליאמס כי בכוונתה לפרוש מטניס לאחר אליפות ארצות הברית הפתוחה – האליפות הראשונה בה זכתה כטניסאית עולה. באותו חודש השקיעה סרינה ונצ'רס בסטארטאפ לבריאות הנפש Wondermind, שהוקמה על ידי הזמרת והשחקנית סלינה גומז, מנדי טפי ודניאלה פירסון.

במהלך קריירת הטניס המזהירה זכתה וויליאמס בלא פחות מ-73 תארים יחידים ו-23 תארים כפולים אשר הניבו לה רווחי עתק שהצטברו לכספי זכייה בסך 94 מיליון דולר – פי שניים מכל ספורטאית אחרת. לוויליאמס, שתהיה בת 41 בחודש הבא, יש עדיין הסכמי חסות ותמיכה עם תריסר תאגידיים עסקיים, כולל נייקי וגוצ'י, הצפויים להימשך גם לאחר פרישתה ממשחק פעיל.

הרשמה לניוזלטר

באותו נושא

הרשמה לניוזלטר

מעוניינים להישאר מעודכנים? הרשמו לרשימת הדיוור שלנו.

דילוג לתוכן