Contributors
המציאות סביב משחקי מחשב ומשחקים מקוונים רחוקה מנקודת המבט הנפוצה הרואה בהם זבל שממיס את המוח. אך משחקי וידאו, משחקי מחשב, ומשחקים בסלולר מציעים שורה של יתרונות שלא מדוברים במדיה ובחדשות.
הקשר החברתי
התפיסה המוטעית הגדולה ביותר לגבי משחקי מחשב היא שגיימרים הם אנטי-חברתיים. איך אתם מדמיינים גיימר? אולי אדם בשנות העשרים שלו, עדיין גר אצל ההורים, שותה רד בול, ופירורי דוריטוס מפוזרים על כל המקלדת.
עשרות שנים של פרסום רע בתקשורת השתילו את התמונה הזו במוחם של אנשים רבים. כתוצאה מכך – הורים חוששים שקניית Xbox לילדיהם היא מדרון חלקלק המוביל אותם לבידוד חברתי. למרבה המזל המציאות רחוקה מהחזון הפסימי הזה.
בעולם של היום, משחקים מקוונים מתרחשים מול בני אדם בשר ודם, וחברים – חברים אמתיים.
חווית המשחקים הפכה להרבה יותר סוציאלית וכתוצאה מכך, היא דוחפים ילדים (במיוחד צעירים) לקשרים חברתיים, ולא להפך. במשחקי מחשב ילדים בונים מיומנויות חברתיות בדיוק כפי שהם היו עושים על ידי משחק בעולם האמיתי.
ל-מיינקראפט, משחק מחשב מסוג עולם פתוח או "ארגז חול", המאפשר יצירתיות רבה לשחקנים לעשות ככל העולה על רוחם, יש מימד מיוחד ששחקנים יכולים להגיע אליו רק על ידי בניית פורטל.
הפורטל הזה דורש חומרים שונים, והשחקנים יזדקקו להם כדי לשרוד בכל מימד חדש. נניח שיש שלושה ילדים המשחקים יחד, הם יצטרכו לתקשר ולתאם אחד עם השני: מי אוסף את הבזלת, מי מקבל את הלבה, ומי יוצר את השריון וכלי הנשק. לאחר מכן הם צריכים להחליט על נקודת מפגש אליה הם יחזרו כדי לבנות את הפורטל עצמו.
ההיבט היחסית פשוט במשחק הזה מחזק את שרירי התקשורת אצל ילדים – תכונה חיונית בעולם האמיתי.
הצבת מטרות
משחקי וידאו יכולים ללמד ילדים להגדיר יעדים ולהגיע אליהם. משחקי וידאו תחרותיים הם דרך נפלאה ללמד ילדים את האפקטיביות של הצבת יעדים.
משחקים מבוססי מיומנויות מציעים אין סוף מקום לשיפור, כמו גם מערכות מדידה רבות. עם מטרה פשוטה זו, כיוון המשחק של הילד מופנה לכיוון תכליתי. בדיוק כמו נער ששואף להגיע לקבוצת הכדורסל שלו בתיכון, הילד הזה יצטרך כעת להתאמן, להתחרות ולעקוב אחר ההתקדמות שלו.
יצירת קריירה
עובדה מפתיעה היא שתעשיית משחקי הווידאו גדולה יותר מתעשיית הקולנוע העולמית וכל תעשיות הספורט בצפון אמריקה יחד. כתוצאה מכך יש עשרות אלפי אם לא מאות אלפי משרות בתעשיית משחקי המחשב.
קריירות אלו כוללות יוצרי תוכן, מעצבי משחקים ומנהלי מוצר, אך גם נעות לתפקידים עסקיים מסורתיים יותר. קל יותר באופן משמעותי להתקבל לעבודה בשיווק או בפיתוח עסקי בתעשייה כאשר יש רקע במשחקי מחשב.
אפילו מחוץ לתעשיית המשחקים עצמה, עקרונות ומכניקה נפוצים של משחקי מחשב מיושמים בכל מיני מוצרים. "Gamification" (משחוק) הפך לביטוי נפוץ בעולמות המדיה החברתית ועד החינוך וכל זה בלי להזכיר אפילו את המטאוורס.
יצירת מוצרים שמושכים קהל היא מיומנות משתלמת שכל החברות מחפשות. דואולינגו, אפליקציית לימוד השפה, מעניקה נקודות למשתמשים בכל פעם שהם עונים על שאלה – זוהי דוגמה מושלמת למשחוק.
לסיכום, אם אתם מסוג ההורים שנשארים ערים בלילה ודואגים שילדכם הורס את עיניו ומרוקן את מוחו כאשר הוא בוהה במסך כל היום – אל תחששו מהגרוע מכל. משחק מחשב לא יהרוס את חייו של ילדכם. למעשה, סביר להניח שיועיל להם בדרכים שמעולם לא דמיינתם.
אור בריגה הוא Contributor, בוגר Forbes 30Under30, גיימר ותיק והמייסד השותף והמנכ”ל בחברת NOVOS.gg, פלטפורמת אימונים מקוונת לגיימרים.
ה-Contributers של פורבס ישראל הם כותבים עצמאיים שנבחרו על ידי מערכת פורבס, מומחים בתחומם, המספקים פרשנות וסקירת תופעות עכשוויות בתחום התמחותם. התוכן הוא מטעמם ובאחריותם והוא אינו תוכן ממומן.