משקיעות בתבונה: יותר ויותר נשים תופסות את מקומן הלגיטימי בזירה הפיננסית

מחקרים מראים כי נשים סוחרות ומשקיעות טוב יותר מאשר גברים | צילום: Shutterstock
מחקרים מראים כי נשים סוחרות ומשקיעות טוב יותר מאשר גברים | צילום: Shutterstock
המוסדות הפיננסיים מתחילים להבין את החשיבות של הכוח הנשי בזירת ההשקעות ⋅ אלה הצרכים הספציפיים, ההעדפות ודפוסי ההתנהגות של נשים בכל הנוגע לניהול כספים

Contributors

בשנתיים האחרונות השתנה העולם מן היסוד עבור כולם, אך במיוחד עבור נשים, שנדרשו להגדיר מחדש את תפקידיהן בחברה ולהעריך שוב מה חשוב להן. נשים, יותר מאי פעם, מחויבות לחולל שינוי בעולם. 

בלב חציית הרוביקון הזו עומדת התפיסה של ניהול הון. באופן היסטורי, מאמץ זה נשלט על ידי גברים, אולם כיום עלינו לאמוד מחדש תפיסה זו, לאור העובדה שנשים הופכות לפנים החדשות של ההון. מכיוון שיותר ויותר נשים תופסות את מקומן הלגיטימי בזירת ההשקעות, על המוסדות הפיננסיים להבין כי הכרחי למשוך ולשמר לקוחות נשים.

לשם כך, עליהם להבין את הצרכים הספציפיים של נשים, העדפותיהן ודפוסי ההתנהגות שלהן בכל הנוגע לניהול הכספים שלהן. לאחר מכן יכולים המוסדות לגוון את ההצעות שלהם ולהפוך את תיק ההשקעות לאטרקטיבי ומתאים לצרכים הייחודיים של קהל לקוחותיהם. אנו ב־UBS מבינים את חשיבותה של המטרה ויכולים לעצב ולהגדיר מחדש את הכוח הטמון בהשקעות עבור לקוחותינו הנשים.

מוטיבציה אלטרואיסטית

לקורונה הייתה השפעה עצומה על הכלכלה. היא אפשרה לנשים להבין מה חשוב להן, ורבות מהן הובילו את הדרך והשתמשו בכספן על מנת להגשים את מטרותיהן ולחולל שינוי חיובי. 

עבודה מרחוק ושעות עבודה גמישות, במיוחד בתקופת מגפת הקורונה, סייעו לנשים לאזן ביעילות בין משפחה לעבודה | צילום: Shutterstock

נשים רבות וידאו כי ההשקעות שלהן עולות בקנה אחד עם הערכים שלהן, והן נוטות יותר לרכוש במכוון מחברות שהשפעתן החברתית והסביבתית חיובית. נשים, יותר מגברים, צפויות להשקיע על פי הערכים שלהן ולהעדיף קרנות שלא רק מציגות ביצועים טובים, אלא גם מטביעות חותם חיובי, לעומת השקעות המבוססות אך ורק על ביצועים. נשים לא רק רוצות להגדיל את השורה התחתונה, הן רוצות לעזור לפתח את הקהילות שבהן אנו חיים, על ידי השקעה בחינוך, בתחום הבריאות, בכדור הארץ ובתחומים סביבתיים.

המוטיבציה האלטרואיסטית העומדת מאחורי הרעיונות הללו ראויה אומנם להערצה, אך הביצוע מורכב הרבה יותר מבחינה מעשית. נשים מתמודדות כיום עם אתגרים רבים הנוגעים להבטחת הצלחה פיננסית, הן באשר למימון והן באשר להעצמה. גישות כלפי נשים ודעות קדומות, במודע ושלא במודע, הן מחסומים מרכזיים לנשים יזמיות המעוניינות בגיוס משקיעים.

על פי מאמר מאת אמילי בירקין ובנג'מין קרי – יועץ של פורבס, נשים חיות יותר מגברים, ולכן מימון תוחלת חיים ארוכה הוא היבט חיוני

בשל תקדימים היסטוריים וחברתיים, נשים נשואות בכל העולם עדיין נתפסות כמי שמקבלות את עצת בני זוגן בנוגע להחלטות פיננסיות. השלכות נוספות של גישות רווחות אלו כלפי תפקידים מגדריים משמען כי נשים ממשיכות להיתפס כמטפלות העיקריות בבני משפחותיהן. עם זאת, היבט זה לא בהכרח נלקח בחשבון במקום העבודה.

גישות כלפי ניהול הון ומגדר שונות גם הן מתרבות לתרבות. על פי דוח של BCG שכותרתו "ניהול הון נשי בעשור הבא", נשים מהמזרח התיכון נוטות להיות מעורבות פחות בהחלטות פיננסיות, ואילו באסיה רוב הנשים השיבו כי הן המובילות במשק הבית שלהן. מחקרים מראים כי נשים סוחרות ומשקיעות טוב יותר מאשר גברים; על פי מאמר מאת אמילי בירקין ובנג'מין קרי – יועץ של פורבס, נשים חיות יותר מגברים, ולכן מימון תוחלת חיים ארוכה הוא היבט חיוני. נשים מודעות לסיכונים הכרוכים בהשקעות ומתכוננות לקראת אבני דרך בחיים ואירועים חשובים. הן מקבלות החלטות על פי עובדות ונתונים, סוחרות פחות ומשקיעות לטווח ארוך.

נשים רבות וידאו כי ההשקעות שלהן עולות בקנה אחד עם הערכים שלהן | צילום: Shutterstock

עבודה מרחוק ושעות עבודה גמישות, במיוחד בתקופת מגפת הקורונה, סייעו לנשים לאזן ביעילות בין משפחה לעבודה. בד בבד, יש נשים שמצאו עצמן מחוץ לשוק העבודה בתקופה זו.

כוח כלכלי

נשים הפכו לבעלות חוסן נפשי, מה שאפשר להן להתאים את עצמן ביתר קלות לסביבה התאגידית המשתנה ללא הרף. כנשים, עלינו למצוא לבד את דרכנו ולשלוט על ההשכלה והרווחה הפיננסית שלנו.  כאשר שליש מההון העולמי נמצא כיום בשליטת נשים, הן הופכות לכוח כלכלי לא מבוטל, המוסיף 5 טריליון דולר להון העולמי מדי שנה.

יצירת הון מוגברת מאפשרת לנשים להשתמש בעושרן לא רק לשם השכלתן, בריאותן ורווחתן, אלא גם לקידום רווחת הקהילות שלהן. נשים שמובילות החלטות פיננסיות ארוכות טווח סוללות את הדרך למי ששואפות לנפץ את תקרות הזכוכית שמנעו מנשים בעבר למצות את מלוא הפוטנציאל שלהן.


הכותבות הן הילה גולדנברג, מנכ"לית UBS Wealth Management ישראל וקארין פירר

מובהר כי אין באמור בכתבה זו משום המלצה או חוות דעת בקשר לרכישה ו/או מכירה ו/או שיווק של ניירות ערך מכל סוג שהוא, ו/או ביצוע פעולות השקעה אחרות, והם אינם מהווים בשום אופן תחליף לייעוץ השקעות ו/או שיווק השקעות על־ידי מי שמורשה לעסוק בכך, בהתחשב בנתוניו ובצרכיו המיוחדים של כל אדם. אין באמור בכתבה זו משום הצעה לרכישה של ני"ע.

מובהר כי ייתכן ולכותבים ו/או ל־UBS Switzerland AG ול־UBS Wealth Management Israel קיים עניין אישי בנושא, ו/או שברשותם ני"ע המוזכרים בכתבה, בהתאם להוראות חוק הסדרת העיסוק בייעוץ השקעות, בשיווק השקעות ובניהול תיקי השקעות, התשנ"ה־1995.

הרשמה לניוזלטר

באותו נושא

הרשמה לניוזלטר

מעוניינים להישאר מעודכנים? הרשמו לרשימת הדיוור שלנו.

דילוג לתוכן