Forbes Israel Logo
במקום לבלות את יום העבודה מול המחשבים במשרד - סביר להניח שלעובדים לפי שעה יהיה רק ​​הסלולרי בהישג יד | צילום: Shutterstock
במקום לבלות את יום העבודה מול המחשבים במשרד - סביר להניח שלעובדים לפי שעה יהיה רק ​​הסלולרי בהישג יד | צילום: Shutterstock

Workstream, פלטפורמת גיוס עובדים מבוססת הודעות טקסט, מגייסת 60 מיליון דולר

תוכנת משאבי האנוש שבין לקוחותיה נמנים רשתות מזון מהיר, בתי מלון וחברות משלוחים – השלימה סבב גיוס נוסף המביא את סך ההון שגייסה ל-108 מיליון דולר. חדשות טובות עבור ציבור העובדים לפי שעה?

בזמן ששוק ההון סיכון עבר טלטלות קשות לפני כחצי שנה, סטארט-אפ תוכנת משאבי האנוש Workstream חווה פריצת דרך. כלי הגיוס שלה, המיועדים לעובדים לפי שעה ומופעלים על ידי הודעות טקסט, משכו בהתמדה עסקים מבעלי זכיינים של רשתות מזון מהיר כמו מקדונלד'ס ו-Popeyes. אבל כאשר חברות כמו UPS (חברת משלוחים), Ace Hardware (קמעונאית מוצרים לשיפוץ הבית), ו-Jiffy Lube (רשת אמריקנית של חנויות להחלפת שמן רכב) החלו להשתמש בפלטפורמה לניהול תהליכי הגיוס שלהם, המשקיעים הפוטנציאלים החלו לגלות עניין מוגבר.

כעת, Workstream כבר גייסה 60 מיליון דולר נוספים בסבב גיוס סדרה B, על מנת לאפשר לה להתרחב לתעשיות נוספות שמעסיקות עובדים לפי שעה. הסטארט-אפ בן החמש מסן פרנסיסקו הודיע ​​על הגיוס החדש בשבוע שעבר, מה שהתווסף לסבב בשווי 48 מיליון דולר אשר גייסו באוגוסט 2021.

המשקיע הקיים GGV Capital הוביל את הסבב החדש, בהשתתפות תומכים קודמים אחרים כולל Bond Capital, Coatue, CRV ו-Founders Fund. הגיוס הגיע עם הערכת שווי חדשה של 500 מיליון דולר לעומת 375 מיליון דולר לפני שנה.

"זה מאוד ברור שלא נבנו מספיק תוכנות עבור עובדים לפי שעה", אמר המייסד והמנכ"ל דזמונד לים לפורבס. "יש המון פלטפורמות טובות שנבנו עבור אנשים שעובדים במשרד – Slack, Zoom, Zapier – אבל הן לא מיועדות למה שנקרא כוח עבודה "ללא משרד"."

ולים צבר ניסיון בנושא: הוא היה מוקף בעובדים לפי שעה כל חייו. אמו עבדה כמנקה וכמה מדודותיו ודודיו היו מוכרי עיתונים וביצים במולדתם סינגפור. אביו עדיין עובד כשליח, שנוסע באותם מסלולים גם לאחר ארבעה עשורים. כדי לשלם עבור התואר הראשון שלו בניהול באוניברסיטת סינגפור, לים השתמש בכסף שחסך כמורה פרטי בתיכון, והקים עם שני חבריו מסעדה תאילנדית שבה שכר עשרות עובדים במשרה חלקית.

היה מוקף בעובדים לפי שעה כל חייו. מייסד Workstream, דזמונד לים | צילום: WORKSTREAM

עבור עובדים מסוג זה, לים מאמין שהכלים הקיימים לגיוס וכוח אדם אינם מספקים. במקום לבלות את יום העבודה מול המחשבים שלהם, סביר להניח שלעובדים לפי שעה ומנהליהם יהיה רק ​​הסלולרי בהישג יד. זו הסיבה שכלי הגיוס של Workstream מבוססים על הודעות טקסט. עובדים פוטנציאליים יכולים להגיש מועמדות למשרות ולהתכתב עם מנהל הגיוס באמצעות טקסט בלבד.

עבור המנהלים, הכלי מזרז את הגיוס וההצטרפות לעבודה על ידי אוטומציה של חלקים מהתהליך, כמו שליחת הודעות טקסט אוטומטית למועמדים לתיאום ראיון. הכל נועד לחסוך את הזמן המושקע בגיוס לתפקידים שבאופן מסורתי רואים בהם שיעורי נטישה גבוהים יותר מעבודות משרדיות.

"כבר עכשיו, אנשים יכולים לחפש, לסנן, להעסיק ולהצטרף מהר יותר, הכל באמצעות הודעות טקסט, הכל דרך הטלפון שלהם," אמר לים.

יחד עם המייסדים השותפים ליי שו ומקס וואנג, הם השיקו את Workstream בשנת 2017 ולים בילה את החודשים הראשונים במעבר מדלת לדלת לאורך רצועות העסקים בעמק הסיליקון. הוא הצליח להשיג את העסקאות הראשונות שלו מבעלי זכיינים ב-Jamba Juice ו-Subway המקומיים. מסעדות מזון מהיר הצטרפו במהירות ובאוקטובר 2020, הפלטפורמה הגיעה להכנסות של מיליון דולר בממוצע שנתי.

"זה מאוד ברור שלא נבנו מספיק תוכנות עבור עובדים לפי שעה" | צילום: Shutterstock

הצטרפות של רשתות הענק Ace Hardware, Jiffy Lube ו-UPS לרשימת המעסיקים של החברה היוו הבטחת התחייבות מצד השותף המנהל של GGV Capital, האנס טאנג, להוביל את ההשקעה האחרונה.

טאנג (מספר 6 ברשימת ה-Midas של פורבס) הסביר "לפי מה שאנחנו רואים בקמעונאות כיום, יש עוד המון משרות שצריך לאייש ואין מספיק אנשים שימלאו אותן", אמר.

לים אמר שהמטרה העיקרית של החברה היא להרחיב את צוות המכירות והשיווק כדי להגיע ללקוחות פוטנציאליים נוספים במרחבים כמו קמעונאות, אירוח ושירותי בריאות. Workstream מעסיקה כיום 200 עובדים. "מה שמדאיג אותי בעיקר כיום הוא שבעוד שעשינו עבודה טובה בבניית צוות חזק, איך אנחנו ממשיכים לצמוח? במיוחד עם התנאים הכלכליים המשתנים במהירות", הוא אומר.

הרשמה לניוזלטר

באותו נושא

הרשמה לניוזלטר

מעוניינים להישאר מעודכנים? הרשמו לרשימת הדיוור שלנו.