משרד הביטחון השלים את היערכותו לחנוכת הביתן הלאומי בתערוכת AUSA, שנפתחה אתמול בוושינגטון והנחשבת לאחת מתערוכות צבא היבשה החשובות בעולם.
בביתן יחשפו פתרונות מתקדמים לצמצום פגיעה באוכלוסיות בלתי מעורבות בלוחמה בשטח עירוני. בין היתר יוצג לראשונה מערך של טכנולוגיות חדשניות, שפותח בשיתוף עם המינהל למחקר, פיתוח אמצעי לחימה ותשתית טכנולוגית (מפא"ת) במשרד הביטחון ובצה"ל, ושחלקן הופעלו בהצלחה במבצע צוק איתן.
בין הפיתוחים שיוצגו – פתרונות מודיעין ומעקב לאספקת מידע מודיעיני מדויק בזמן אמת ומערכות ורובוטיקה שיוכלו להחליף חיילים ולהגן עליהם במקומות מסוכנים.
ראש האגף לשיתוף פעולה וייצוא ביטחוני (סיב"ט) במשרד הביטחון, תא"ל במיל' מישל בן-ברוך, סיפר כי "הלוחמה הא-סימטרית, כמו זו שניהל צה"ל בצוק איתן, חייבה את מערכת הביטחון לפתח טכנולוגיות ייחודיות, שימזערו ככל האפשר את הפגיעה בעוברי אורח חפים מפשע מצד אחד; מצד שני, המערכת נדרשה לזהות במהירות את האיום בזירת לחימה צפופה ומורכבת ולהצליח לפגוע בו במהירות, באש מדויקת.
תקיפת צה"ל ברצועה. מניעת נזקים סביבתיים | צילום: דו"צ
"התעשייה הביטחונית הישראלית מגיבה במהירות לשינויים בשדה הקרב, לדרישות הדחופות ולצרכים המתפתחים של כוחות צה"ל, כמו גם כוחות ביטחון אחרים בעולם".
אחד החידושים הבולטים שיציג משרד הביטחון בתערוכה היא מערכת היגוי לפצמ"רים, שהופכת כל פצצה לחכמה ומדויקת ומונעת נזקים סביבתיים ברדיוס רחב. נוסף על כך יוצג סטארט-אפ ישראלי שפיתח תוכנה ייחודית המאתרת באופן אוטומטי ובמהירות אובייקטים בצילומי אוויר. חידוש נוסף שיוצג הוא פנס "נצנץ" לקסדת הלוחם למניעת ירי על כוחותינו. המערכת נוסתה אף היא בהצלחה בצוק איתן.
לכתבה במעריב השבוע
|