הוכרזה כעיר: 1950 מספר תושבים (בקירוב): 55 אלף שטח: 3,246 דונם ראש עיר: ראובן בן שחר
גבעתיים, שנהנית מיתרונות של עיר קטנה ויחסית הומוגנית (עם כ־55 אלף תושבים וכמעט ללא שכונות חלשות), מובילה במקום הראשון בשתי קטגוריות מתוך המדד ומתהדרת בדירוגים יפים וגבוהים גם בקטגוריות האחרות.
בקטגוריית החינוך היא מובילה עם 73.78% זכאות לבגרות של תלמידי העיר, דבר שמעיד על רמת חינוך גבוהה, ובאחוז הסטודנטים לתואר ראשון שגרים בתחומה, היא ממוקמת במקום השישי. גבעתיים מובילה גם ברמת ההכנסה של תושביה, עם ציון של 94 בדירוג ההכנסה לנפש, גבוה בנקודה וחצי מתל אביב שכנתה. צמידותה לתל אביב מזכה אותה גם בציון הגבוה ביותר במבחן המרכזיות, אולם שלא כמו תל אביב, שמשלמת על מרכזיותה והגודל שלה בציוני הביטחון האישי ובתוחלת החיים, דורגה גבעתיים במקום ה־8 ברמת הביטחון האישי ובמקום ה־7 בדירוג תוחלת החיים.
לקבלת כל העדכונים, הדירוגים והניתוחים – עשו לנו לייק בפייסבוק
צילום: ישראל מלובני
הממצא המעניין הוא שגבעתיים קיבלה את הציון הנמוך ביותר בקטגוריה הירוקה, ובפערים גדולים: לא פחות מ־42 נקודות מפרידות בינה לבין הדירוג של המובילה בקטגוריה, תל אביב, והיא גם רחוקה ב־25 ממוצע הציונים של הערים הירוקות שנבדקו, שעומד על כ־51. המעניין עוד יותר הוא שבניכוי הקטגוריה הירוקה, גבעתיים הייתה מככבת במקום הראשון בדירוג הכולל.
בשנים האחרונות נהנית גבעתיים מנהירה מסוימת של צעירים שלא יכולים להרשות לעצמם להמשיך להשכיר דירה במציאות היקרה של תל אביב ושל זוגות צעירים שלא יכולים להרשות לעצמם לחלום על דירה בתל אביב, וגם לא ב״שטח 9״ בגבעתיים עצמה, האזור המיועד לפיתוח יוקרתי בסמוך לקניון ולפארק. וכך, בעוד הביקוש הגואה מעלה את מחירי הדיור גם בתחומה, אפשר לחוש התעוררות מסוימת ברחובותיה המתמלאים בעגלות, ובתרבות הפנאי בתחומי העיר, שעד לא מזמן הצטמצמו לכדי שני מוסדות מיתולוגיים בלבד – סביח עובד וקפה ויולה – כך שסביר להניח שהעיר המנומנמת לשעבר תמשיך להתעורר.
|
|