חציו השני של העשור האחרון היה טוב עבור המשפחות העשירות באמריקה. הודות לשווקים הגואים, 50 המשפחות העשירות בארה"ב שוות ביחד 1.2 טריליון דולר – עלייה של כ-30% לעומת 916 מיליארד דולר בשנת 2015. רף הכניסה לרשימה עלה גם הוא מ-6 מיליארד דולר לפני חמש שנים (אז התפרסם הדירוג האחרון של פורבס למשפחות העשירות) ל-7.3 מיליארד דולר בדירוג הנוכחי.
הוולטונים נשארים העשירים ביותר. צאצאיהם של מייסדי וולמארט סם וולטון (נפטר ב-1992) ובד וולטון (נפטר ב-1995) מחזיקים כמחצית ממניות ענקית הקמעונאות, שמייצרת יותר מ-700 מיליון דולר הכנסות דיבידנד למשפחה מדי שנה. אחריהם משפחת קוך, שבבעלותם 84% מחברת קוך תעשיות, שמייצרת הכנסות של 115 מיליארד דולר מעסקים הכוללים צינורות, כימיקלים, כוסות חד פעמיות ושטיחים מקיר לקיר.
אחת המשפחות הבודדות שהונה צנח מאז שנת 2015 היא משפחת סאקלר, הבעלים של יצרנית האופיואידים פרדו פארמה – אשר נתבעה על ידי התובע הכללי כמעט בכל מדינה בארה"ב על תפקידה לכאורה של החברה במשבר האופיואידים. (לכתבה המורחבת על משפחת סאקלר).
מאבקים משפטיים והאשמות ברצח
מוצרים בולטים אחרים המיוצרים על ידי המשפחות האולטרה-עשירות האלה כוללים: M&Ms ופדיגרי, מוצרי מזון לחיות מחמד (משפחת מארס) הוויסקי של ג'ק דניאל (משפחת בראון), מרקי קמפבל (משפחת דורנס) ובגדי גאפ (משפחת פישר). גם משפחות סימפלוט ורייס הן ספקיות מזון מרכזיות לרשת המזון המהיר מקדונלד'ס.
בעוד שמשפחת ותיקות כמו דופונט ורוקפלר נמצאות ברשימה, כמה מהשושלות המדוברות ביותר באמריקה – כמו אסטור, ונדרבילט ופורד – לא הצליחו להכנס אליה אחרי שהונן התפוגג ברובו על פני הדורות.
האסיאנים-אמריקאים היחידים והלא-לבנים שנכנסו לדירוג – רק סימן אחד לפער העושר הגזעי במדינה – משפחת צ'או (מקום 40), מתחקה אחר הונם בארצות הברית עד שנות השמונים, כאשר טיטי צ'או (נפטר ב-2008) העביר את משפחתו מטייוואן לארה"ב והקים את ווסטלייק כימיקלים.
כמובן, זה שמשפחות אלו עשירות במיוחד לא אומר שהן מאושרות. שש מתוך המשפחות ברשימה השנה עברו סכסוכים משפחתיים קשים מאוד – ופומביים מאוד, כולל מאבקים משפטיים סביב קרנות נאמנות, אימוץ דמה ואפילו האשמות ברצח.
הנה העשירייה הפותחת:
1. משפחת וולטון
הון: 247 מיליארד דולר
מקור ההון: וולמארט
שינוי במיקום מדירוג קודם: עליה
2. משפחת קוך
הון: 100 מיליארד דולר
מקור ההון: דייברספיד
שינוי במיקום מדירוג קודם: עליה
3. משפחת מארס
הון: 94 מיליארד דולר
מקור ההון: קנדי (Candy)
שינוי במיקום מדירוג קודם: עליה
4. משפחת קארגיל-מקמילן
הון: 47 מיליארד דולר
מקור ההון: קארגיל תעשיות
שינוי במיקום מדירוג קודם: עליה
5. משפחת לאודר
הון: 40 מיליארד דולר
מקור ההון: אסתי לאודר
שינוי במיקום מדירוג קודם: עליה
6. משפחת ג'ונסון (S.C. Johnson)
הון: 37 מיליארד דולר
מקור ההון: מוצרי ניקוי
שינוי במיקום מדירוג קודם: עליה
7. משפחת ג'ונסון (אדוארד)
הון: 36 מיליארד דולר
מקור ההון: ניהול פיננסי
שינוי במיקום מדירוג קודם: עליה
8. משפחת קוקס
הון: 34.5 מיליארד דולר
מקור ההון: מדיה
שינוי במיקום מדירוג קודם: ללא שינוי
9. משפחת פריצקר
הון: 32.5 מיליארד דולר
מקור ההון: מלונאות, השקעות
שינוי במיקום מדירוג קודם: עליה
10. משפחת ניוהאוס
הון: 30 מיליארד דולר
מקור ההון: עיתונות, מגזינים
שינוי במיקום מדירוג קודם: עליה
צילומים: Shutterstock