לקראת יום סט. פטריק: הכירו את הוויסקי האירי עם הטאץ' האמריקאי

אם אינכם מעוניינים לשתות עוד כוס בירת גינס ביום סט. פטריק הקרוב, אולי תשמחו להכיר את הוויסקי החדש קונקאנון. מדובר בתוצר של שיתוף פעולה בין יקב קונקאנון הותיק הנמצא בעמק ליברמור בקליפורניה לבין המזקקה האירית הותיקה קולי. אמנם הוויסקי החדש הושק לא מזמן בארה"ב, אך הוא כבר הספיק לזכות בפרס הויסקי הטוב ביותר לשנת 2012. 

וויסקי קונקאנון מבוסס על תערובת של לתת שעורה ותירס אשר מיושנת בחביות ברבן למשך ארבע שנים לפחות ואז מרוככת במשך ארבעה חודשים בחביות יין פתית סירה מבית קונקנון לפני ערבובן. תהליך זה כונה על ידי מזקקת קולי כ"אפקט קונקאנון, המעניק לוויסקי אופי פירותי ייחודי וטעם נקי, צלול ומאוזן". 


וויסקי קונקאנון | צילום: concannonirishwhiskey.com

מאחורי "אפקט קונקאנון" עומד היינן האמריקאי הותיק ג'ון קונקאנון, בעל שורשים איריים עתיקים. לדברי קונקאנון, "כניסה לשוק הוויסקי, מסמלת עבורינו חיבור מחדש לעבר ופתיחתו של פרק חדש בהיסטוריה המשפחתית העשירה שלנו". 

עוד הוסיף קונקאנון כי הוויסקי החדש הוא מחווה מיוחדת לסב-סבו ג'יימס, שיום הולדתו נופל בדיוק ביום סט. פטריק, הנחשב ליום של מזל במסורת האירית. מחירו של הוויסקי קונקאנון הוא כ-25 דולר. 

הרשמה לניוזלטר

באותו נושא

הרשמה לניוזלטר

מעוניינים להישאר מעודכנים? הרשמו לרשימת הדיוור שלנו.

דילוג לתוכן