מחקר: אכילת שום מפחיתה בחצי את הסיכוי לחלות בסרטן ריאות

מחקר שערך המרכז למניעת מחלות במחוז ג'ינאגסו בסין מצא כי אכילת שום נא פעמיים בשבוע מפחיתה ב-44 אחוזים את הסיכוי לחלות בסרטן הריאות. המחקר, שהשווה בין 1,424 חולי סרטן ריאות ל-4,500 בני אדם בריאים, פורסם בין השאר באתר העיתון הבריטי "טלגרף".

גם כאשר נבדקה השפעת השום בקרב מעשנים, הנמצאים בקבוצה בעלת הסיכון הגבוה ביותר לחלות בסרטן הריאות, ניכר כי לא ניתן היה להתעלם מסגולתו: המדענים העלו כי סיכוי המעשנים לחלות במחלה פחת ב-30 אחוזים לאחר צריכת השום כחלק מהתפריט השבועי.

מחקרים קודמים בנושא הראו כי השום יעיל גם במניעת סרטן הקיבה וסרטן המעי הגס. על פי מחקר שבוצע באוניברסיטת דרום אוסטרליה, הצמח הפחית בכשליש את הסיכון לגידולים במעי.

על פי מחקרים קודמים, המרכיב העיקרי המסייע במניעת הסרטן הוא ככל הנראה הכימיקל אליצין, המשתחרר כאשר הבצל (ראש השום) נקצץ או נמעך. לא ידוע האם שום מבושל מעניק גם הוא את הסגולות הרפואיות.

לאתר דה פוסט

צילום: רויטרס

הרשמה לניוזלטר

באותו נושא

הרשמה לניוזלטר

מעוניינים להישאר מעודכנים? הרשמו לרשימת הדיוור שלנו.

דילוג לתוכן