עונת החתונות החלה: ענף האירועים מגלגל 13 מיליארד שקל בשנה - Forbes Israel

Sans-serif

Aa

Serif

Aa

Font size

+ -

Line height

+ -
Light
Dark
Sepia

עונת החתונות החלה: ענף האירועים מגלגל 13 מיליארד שקל בשנה

ענף האירועים בארץ מגלגל כ-13 מיליארד שקל בשנה, כך עולה מסקירה שערכה חברת דן אנד ברדסטריט לרגל פתיחת עונת החתונות. על פי הנתונים, בישראל מתקיימים כ-140 אלף אירועים בשנה, ...
אירית אוליצקי

ענף האירועים בארץ מגלגל כ-13 מיליארד שקל בשנה, כך עולה מסקירה שערכה חברת דן אנד ברדסטריט לרגל פתיחת עונת החתונות. על פי הנתונים, בישראל מתקיימים כ-140 אלף אירועים בשנה, כאשר בכל אולם או גן בארץ נערכים 200-220 אירועים. קצב הצמיחה השנתי של הענף בשש השנים האחרונות הוא כ-6%.

על פי הסקירה, אירוע ממוצע כולל כ- 300 מוזמנים וההוצאה הכוללת בגינו מסתכמת בכ100,000-140,000 שקל. אירוע של האלפיון העליון יכול להגיע אף להשקעה של מיליוני שקלים. עלות השכרת אולם ממוצעת הינה כ-84,000 שקל. 

על פי כלכלני דן אנד ברדסטריט, כשליש מהאירועים הם חתונות. כ-60% מהאולמות וגני האירועים נמצאים באזור המרכז, 22% בצפון ו-16% בדרום. כ-70% מהאירועים נערכים ב"עונה החמה" – בין ערב ל"ג בעומר לערב ראש השנה. בחודשים נומבר עד פברואר נערכים 20%-30% מהאירועים בעונה החזקה. 

צילום אילוסטרציה: ingimage/ASAP

עוד עולה מן הסקירה כי בענף האירועים מועסקים כ-60 אלף עובדים. אולם למרות צמיחתו של התחום, בכל שנה נסגרים בין 10-15 אולמות בממוצע, כאשר כ-70% נסגרים עקב בעיות פיננסיות וניהוליות, כ-15% נסגרים עקב ירידה בביקוש – מחזור חיים ממוצע של אולם או גן נע סביב 20-25 שנים וכ-15% נסגרים עקב היעדר רישוי. 

לאלה מכם המתכננים אירוע, כדאי שתדעו כי קיים הבדל של עשרות אלפי שקלים בין האולמות והגנים במרכז לאלה הנמצאים בפריפרייה. כך למשל, ב"אולם מבשל" המגיש אוכל שבושל במקום – מחיר המנה לאורח נע בין 150-300 שקל באזור המרכז ובין 120-180 שקל בפריפריה. לעומת זאת, ב"אולם לא מבשל", הזמנת הקייטרינג לאירוע הינה באחריות מזמין האירוע כהוצאה נפרדת. המחיר לאורח לכיסא נע בין 150-200 שקל באזור המרכז ובין 100-150 שקל בפריפריה.