Forbes Israel Logo
טיקטוק | צילום: Shutterstock
טיקטוק. הכלי החדש של אגפי כוח האדם? | צילום: Shutterstock

דרושים בטיקטוק: רשתות הענק החלו לגייס עובדים על ידי אתגרי רשת

בצל השינויים בענף הגיוס בעקבות הקורונה, צ'יפוטלה, אחת מרשתות המזון המהיר הפופולריות בארה"ב, החלה לגייס מאות אלפי עובדים באמצעות הרשת החברתית העולה - ונראה כי חברות אחרות מתכוונות ללכת בעקבותיה

עולם הגיוס עובר בשנים האחרונות תהפוכות רבות. הגל האדיר ששטף את עולם הייטק למשל, יצר ביקוש אדיר למגייסים שיצליחו להביא עובדים איכותיים במהירות וביעילות. כעת, ענפים אחרים נשאבים אל תוך מהפכת הגיוס וממשיכים לחפש דרכים מקוריות ויצירתיות יותר להגיע אל מעגלים רחבים יותר של כוח אדם. אחד מהענפים הללו מפתיע למדי: תעשיית המזון המהיר.

החזרה לשגרה ברחבי העולם החזירה את אווירת הטירוף למסעדות המהיר, שחזרו בין לילה לעבוד בקצב עבודה מסחרר. אלא שבעולם שלאחר המגפה העולמית, כוח האדם המצוי בידיהם מוגבל ולא מאפשר להם לתפקד בצורה מיטיבית.

המחסור ההולך וגובר בעובדי המסעדות גרם לרשתות הענק לחשב מסלול מחדש ולפנות לרשתות החברתיות על מנת לגייס לשורותיהן עובדים חדשים. בחודשים האחרונים הענף היה עד לקמפיינים יצירתיים במיוחד: חלוקת אייפונים לעובדים פוטנציאליים לצד מנות צ'יפס, מענקי בונוס שמנים לעובדים חוזרים ועוד.

רשתות המזון המהיר בזמן הקורונה | צילום: Shutterstock
רשתות המזון המהיר בזמן הקורונה. מחפשות פתרונות יצירתיים | צילום: Shutterstock

אחת מהרשתות המוכרות בארה"ב, רשת צ'יפוטלה, הרחיקה לכת והחלה לגייס עובדים באמצעות מיון של קורות חיים באמצעות הרשת החברתית טיקטוק. החברה פתחה חשבון ייעודי ובו פיצ'ר "קורות חיים" וקראה למשתמשים להגיש סרטונים מיוחדים, יצירתיים ואותנטיים שיראו את הכישורים ואת הניסיון שלהם, תוך שימוש בתגית #TikTokResumes.

לצורך בחינה מדוקדקת של הסרטונים הוקם צוות מיוחד שיסרוק את כלל התכנים שהועלו ויסנן את המועמדים המתאימים ביותר. תכנית הגיוס של צ'יפוטלה צפויה להסתיים בסוף החודש, כשיעד הגיוס עומד כעת על 15 אלף עובדים חדשים בחברה.

עם תום המבצע, אותו צוות גיוס יבחן את יעילות הפיילוט ואת ההיתכנות להחיל אותו באופן קבוע כצורה לגיטימית לגיוס כוח אדם. יש היגיון בהחלטה, היות והאפליקציה הפופולרית מושכת נכון להיות 689 מיליון משתמשים חדשים  מידי חודש, שמבלים בממוצע 46 דקות ברשת החברתית מידי יום.

הנתונים המרשימים האלו לצד גילם הממוצע הצעיר של המשתמשים הופך את הפלטפורמה לאידיאלית במונחים של גיוס לרשתות המזון המהיר, שלרוב מעסיקים בני נוער או מבוגרים צעירים במיוחד.

נראה כי מותגים ורשתות על אחרות הבחינו במהלך הייחודי של צ'יפוטלה והחלו לנסות להעתיק אותו. חברות גיוס מסוימות אף התחילו בצעדים ראשוניים להקמת מחלקות ייעודיות לנושא.

רשת המזון המהיר הפופולרית צ'יפוטלה | צילום: Shutterstock
רשת המזון המהיר הפופולרית צ'יפוטלה. מחוללת מהפכה בעולם הגיוס | צילום: Shutterstock
שתי ציפורים במכה

זוהי ממש לא הפעם הראשונה שצ'יפוטלה מנצלת את כוחה של טיקטוק לצרכיה. בשנת 2019 יצרה הרשת אתגר שהפך פופולרי במיוחד ונקרה GuacDance challange, שיצר מעורבות אדירה של כרבע מיליון סרטונים ייחודיים שעלו עם התיוג, ו-430 מיליון צפיות בתכנים סך הכל. לצורך השוואה, האתגר של זמר הפופ הפופולרי ג'סטין ביבר זכה ל-95 מיליון צפיות בלבד.

צורת הגיוס המיוחדת משפיעה גם על מחלקחת כוח האדם אך גם על הפן השיווקי של החברה, על ידי הגברת החשיפה והגברת המעורבות מצד המשתמשים ברשתות החברתיות, כך שלמעשה מדובר במהלך דיגיטל שמשיג מספר מטרות בו זמנית.

"בהתחשב באקלים הנוכחי בשוק העבודה ובענף גיוס כוח האדם בפרט, לצד החשיפה ההולכת וגוברת שלנו בקרב קהל הצרכנים ברשתות החברתיות, הבנו שיהיה הכרחי למצוא דרך ישירה לעורר מעורבות במותג שלנו, תוך יצירת שיח עם בני דור ה-Z", כתבה מריסה אנדרדה, מנכ"לית הגיוון בחברה בהצהרה רשמית שפרסמה בנושא. "טיקטוק נרחטה ב-DNA שלנו כחברה כבר במהלכים הקודמים שיזמנו. היום אנחנו קשובים לרוח התקופה וממשיכים להתקדם, מגבירים את הנוכחות שלנו ברשתות החברתיות ומצפים שזה יעזור לנו להביא כשרונות חדשים לעבוד במסעדות שלנו", הוסיפה.

הרשמה לניוזלטר

באותו נושא

הרשמה לניוזלטר

מעוניינים להישאר מעודכנים? הרשמו לרשימת הדיוור שלנו.