The World's Billionaires List: רשימת המיליארדרים העולמית של מגזין פורבס – מתפרסמת היום (ג׳) ברחבי העולם ומסכמת עוד שנה פנטסטית עבור עשירי תבל. וכפי שניתן היה לצפות, השנה האחרונה, אחת החזקות ביותר שנרשמו בבורסות העולם, היתה גם אחת השנים הטובות ביותר עבור האנשים העשירים ביותר בעולם אשר צברו כמויות הון חסרות תקדים. בארה"ב, כמו ברוב השווקים בעולם, זינקו ב-2024 המדדים המובילים – כולל קפיצה של קרוב ל-30% בנאסד״ק – המדד המאגד את ענקיות הטכנולוגיה העולמיות ומהווה מקור ההון העיקרי של מי שמככב בצמרת העושר העולמית.
כך גם המיליארדרים הישראלים ברשימה, רובם ככולם אנשי עסקים ויזמים גלובליים, שנהנו בנוסף להתאוששותה של הבורסה המקומית, גם מרוח גבית חזקה שהמשיכה לנשוב בעוצמה מכיוונה של וול-סטריט ומהסנטימנט הכלכלי העולמי.
ההיי-טק הישראלי שהנפיק בשנים האחרונות מספר חסר תקדים של מיליארדרים ישראלים חדשים, ממשיך להציג חוסן מרשים, חרף האתגרים הביטחוניים והפוליטיים שמטלטלים את המדינה. ולראיה, ״עסקת המאה״, בה רכשה ענקית המידע גוגל את וויז הישראלית והקפיצה באחת את שווים של ארבעת המייסדים אשר רק אשתקד ערכו את הופעת הבכורה ברשימה העולמית.
הישראלים העשירים בעולם ב-2025
47 ישראלים מככבים השנה ברשימת העושר העולמית של פורבס, אשר הוכנה בשיתוף פורבס ישראל. בשקלול הרשימה כללנו גם מיליארדרים ישראלים בעלי אזרחות כפולה עם פעילות עסקית מקומית ונכסים בישראל.
זהו שיא במספר המיליארדרים הישראלים המופיעים ברשימה היוקרתית של עשירי תבל אשר שווים היום יותר מאי פעם. שווי ההון המצרפי אשר צברו עד עתה זינק בהתאמה לשיא של כ-244 מיליארד דולר –צבירת עושר מרשימה של כ-30 מיליארד דולר לעומת השנה שעברה אשר עמד דאז על שווי נקי כולל של כ-206 מיליארד דולר.
מרים אדלסון היא עדיין, נכון לעתה, הישראלית העשירה בעולם, המדורגת בין 100 עשירי תבל (מקום 56 בעולם). ד״ר אדלסון, אלמנתו של שלדון אדלסון, מחזיקה כיום ביותר ממחצית ממניות אימפריית ההימורים והמלונאות ׳לאס-וגאס סנדס׳, החזקה המהווה את חלקו הארי בהון המשפחה, הנאמד השנה בכ-32.1 מיליארד דולר. היא גם בעלת השליטה העיקרית בקבוצת ה-NBA דאלאס מאבריקס, המחזיקה כיום 70% ממניות הקבוצה לאחר שרכשה נתח של 30% תמורת 3.5 מיליארד דולר. בנוסף מחזיקה קבוצת ההשקעות המשפחתית, בראשה עומד בנה מתן אדלסון, בבעלות על מועדון הכדורסל הירושלמי – הפועל ירושלים.
אדלסון, אחת הנשים המשפיעות והעשירות בעולם כיום, נחשבת לאחת התורמות החשובות והעיקריות של הנשיא דונאלד טראמפ אשר לפי פרסומים שונים השקיעה בקמפיין הנשיאותי של המועמד הרפובליקני כ-100 מיליון דולר. את ההשפעה הישירה שלה והקו הישיר לבית הלבן ניצלה לקידום אג׳נדות חשובות, בראשן – קידום הסכם הפסקת האש ושחרור החטופים.

ישראלי נוסף שהפך לחבר קבוע בשנים האחרונות בצמרת העושר העולמית, הוא איל הספנות, הבנקאות והנדל״ן, אייל עופר, המדורג במקום ה-68 בין עשירי העולם. עופר שווה היום על פי רשימת המיליארדרים של פורבס, 28.2 מיליארד דולר אותם צבר רבות בזכות החזקתו בענקית התובלה העולמית, קבוצת הספנות זודיאק (Zodiac Group), המפעילה נכון להיום צי של יותר מ-200 אוניות.
הוא מחזיק בנוסף גם בכ-5% ברויאל קריביאן קרוז, חברת השייט השנייה בגודלה בעולם, לצד החזקותיו בסקטור האנרגיה ושליטתו בגלובל הולדינגס (Global Holdings), קבוצת הנדל"ן באמצעותה הוא מחזיק בלמעלה מ-120 נכסים במנהטן, לונדון וביעדים מגוונים ברחבי העולם. לעופר החזקה של 21% בבנק מזרחי טפחות לצד השקעות מגוונות בחברות טכנולוגיה פרטיות, בהן הוא משקיע באמצעות קרן O.G. Venture Partners.
מי שעורך את הופעת הבכורה ב״מועדון ה-100״ ומדורג נכון להיום בין 100 העשירים ביותר בעולם, הוא בן נוסף למשפחה עופר – עידן עופר – המדורג במקום ה-89 בעולם. הונו הכולל מוערך כיום על ידי פורבס ב-22.5 מיליארד דולר, כמעט 7 מיליארד דולר יותר משוויו אשתקד.
עידן, בעל השליטה בחברת האחזקות קנון הולדינגס (Kenon Holdings), הוא גם בעל השליטה בחברה לישראל, השולטת על קבוצות בז״ן ו-ICL (לשעבר כימיקלים לישראל). השנה, לאחר שהניבה 2.1 מיליארד דולר מאז הנפקתה בוול-סטריט, מכרה קבוצת ההשקעות של עופר את יתרת החזקותיה בצים. כיום כוללים עסקי הספנות הרווחיים שלו את Eastern Pacific Shipping המפעילה צי של כ־210 אוניות והחזקות בשתי חברות ספנות נוספות XT Shipping ו-Ace Tankers. לצד השקעות מגוונות בהייטק עידן גם שותף בקבוצת פורמולה 1, מחזיק ב-32% ממניות מועדון הפאר הספרדי אתלטיקו מדריד וב- 85% מקבוצת הכדורגל הפורטוגלית F.C. Famalicão.
המיליארדרים הישראלים 2025
את חמישיית הישראלים העשירים בעולם סוגרים שני הייטקיסטים, האחים היזמים הטכנולוגיים, דימיטרי ואיגור בוכמן, המחזיקים באזרחות ישראלית ומתגוררים כיום בלונדון. איגור בוכמן ואחיו דמיטרי נולדו וגדלו בוולוגדה, רוסיה. במהלך מגוריהם בישראל הונחו היסודות לבניית פלייריקס (Playrix), מפתחת משחקי סלולר, אותם הפכו לאחת מענקיות הגיימינג הגדולות בעולם. פלייריקס יצרה עבור זוג האחים הון אדיר המוערך כיום על ידי פורבס בכמעט 20 מיליארד דולר (9.8 מיליארד דולר כל אחד).
עשירי ההיי-טק
ברשימה השנה גם מספר שיא של יזמים טכנולוגיים שהפכו למיליארדים – יזמי היי-טק ישראלים שבשנים האחרונות ערכו את הופעת הבכורה שלהם ברשימה היוקרתית.
ארבעת המייסדים של וויז (WIZ)- אסף רפפורט (מנכ"ל), עמי לוטבאק (סמנכ"ל טכנולוגיות), ינון קוסטיקה (סמנכ"ל מוצרים) ורועי רזניק (סמנכ"ל מחקר ופיתוח) –נכנסו בשנה שעברה בפעם הראשונה לרשימה העושר העולמית של פורבס אחרי שהשלימו סבב גיוס של מיליארד דולר עם הערכת שווי של 12 מיליארד דולר.

מאז עברו הרבה דולרים בניסיונות של ענקית הטכנולוגיה, גוגל, לשים את ידה על פרת הסייבר החולבת כאשר לאחרונה ממש נחתמה עסקת הענק לרכישתה עבור 32 מיליארד דולר במזומן. ה׳מגה-דיל׳, האקזיט הגדול בהיסטוריה של הייטק הישראלי ואחת העסקאות הגדולות בהיי-טק העולמי, הפכה את ארבעת המייסדים לעוד יותר עשירים. כיום מוערך שווי הונם הנקי על ידי פורבס ב-2.2 מיליארד דולר כל אחד.
מיליארדר טק נוסף שערך אשתקד הופעת בכורה ברשימה הוא רועי מן – אחד משני המייסדים של ענקית התוכנה הישראלית Monday.com – אשר מחזיק בכ-12% ממניות החברה ושווה כיום לפי הערכת פורבס כ-1.4 מיליארד דולר.
לצד המיליארדים החדשים שהנפיק סקטור ההייטק הישראלי ישנם לא מעט מיליארדרים שמופיעים דרך קבע במועדון המיליארדרים העולמי. המשקיע ואיש העסקים הבינלאומי טדי שגיא – ׳מיליארדר טק׳ וותיק הפועל גם בתחומי הנדל״ן – מוערך כיום על ידי פורבס ב-7.1 מיליארד דולר. הונו הנקי של שגיא קפץ השנה ביותר מ-10% (6.4 מיליארד דולר אשתקד) והוא מדורג כיום בדירוג העולמי בין 500 האנשים העשירים בתבל (מקום 464 בעולם).

הונו הנקי של גיל שוויד, ׳מיליארדר טק׳ וותיק נוסף, מוערך כיום על ידי פורבס ב-6.4 מיליארד דולר. שוויד, ממייסדי ענקית הסייבר הישראלית צ׳ק פוינט ומי שנחשב לאחד מעמודי התווך של ההיי-טק הישראלי, נהנה השנה מזינוק של כ-40% בשווי החברה שייסד לפני יותר מ-30 שנה. החזקתו ב- 26% ממניות החברה הפכה אותו השנה, על הנייר, לעשיר יותר ב-2 מיליארד דולר.
שווי של שלמה קרמר, שחתום גם הוא על הקמת צ׳ק פוינט, לצד חברות סייבר אחרות, מוערך כיום ב-2.4 מיליארד דולר – ללא שינוי לעומת מצבו אשתקד. הונו של המשקיע הסדרתי אורן זאב, אשר ייסד את קרן ההון סיכון המצליחה זאב ונצ׳רס (Zeev Ventures) , ומאחוריו שורה של הצלחות גדולות, כולל אקזיט שעשה לאחרונה עם מכירתה של נקסט אינשורנס (Next Insurance) עבור 2.6 מיליארד דולר, מוערך כיום על ידי פורבס ב-2 מיליארד דולר.
לא רק היי-טק
בדירוג המיליארדרים העולמית של פורבס המתפרסמת זו השנה ה-39 ברציפות מככבים עוד ישראלים בולטים – כולל שלושה אשר עורכים הופעת בכורה ברשימה.
הפילנתרופ והמיליארדר הישראלי-קנדי, סילבן אדאמס, שעשה עליה לישראל לפי כמעט עשור שנים וזכה מאז בהוקרה רבה בזכות פעילותו המקומית, מוערך כיום על ידי פורבס עם שווי נקי של 2.8 מיליארד דולר. ישי דוידי, אשר ייסד את קרן פימי, קרן הפריווט אקוויטי הראשונה והמצליחה בישראל לפני כמעט 30 שנה, מוערך כיום על ידי פורבס בשווי נקי כולל של 1.8 מיליארד דולר. גם יזם הנדל״ן, יגאל דימרי, בעל השליטה ומנכ"ל י.ח דמרי, אחת מחברות הבנייה הגדולות בישראל כיום, מצטרף לרשימת המיליארדרים העולמית של פורבס אשר מעריך את הונו הנקי בכ-1.2 מיליארד דולר.

פרנק לואי הוא אחד הישראלים העשירים ביותר ברשימה (390 בדירוג העולמי) עם הון של 7.9 מיליארד דולר. ההון המשפחתי של התעשיין המנוח סטף ורטהיימר, שהלך בשבוע שעבר לעולמו בגיל 98, נאמד כיום על ידי פורבס ב-7.6 מיליארד דולר.
שווי ההון הנקי של שרי אריסון, מוערך כיום על ידי פורבס ב-6 מיליארד דולר (עלייה של חצי מיליארד דולר לעומת אשתקד) והיא מדורגת נכון להיום במקום ה-581 בעולם. אריסון, בעלת השליטה לשעבר בבנק הפועלים, מכרה השנה את יתרת החזקותיה ולראשונה מזה כ-25 שנים, כבר לא מחזיקה במניות הבנק. פעילותה מתרכזת כיום בעיקר בהשקעות מגוונות, באמצעות זרוע ההשקעה הפרטית שלה אריסון השקעות. לצד זאת אריסון פועלת רבות גם בתחום הפילנתרופיה.