חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
Forbes Israel Logo

46. מיכל אנסקי

מלכת הבאסטה. אתם אולי מכירים אותה כשופטת ב"מאסטר שף", אבל בעולם הקולינריה הישראלי אנסקי מוכרת כבר שנים כאחת היזמיות הרעננות בתחום; לפני חמש שנים הקימה יחד עם שיר הלפרן את שוק האיכרים הראשון בארץ, בנמל תל אביב.

הצלחתו של השוק וכניסתם של הלחמים הריחניים, המלפפונים הגמדיים והזיתים המתובלים אל לב הקונצנזוס של המטבח הישראלי הביאו להקמת חמישה סניפים נוספים ברחבי הארץ.

סיפור כיסוי. לפני כשנתיים עמדה אנסקי מאחורי היוזמה להעניק לשוק בנמל תל אביב קורת גג, והכניסה אותו להאנגר בנמל, בפורמט של שוק בתוך מבנה שמוכר משווקים אירופאים. כיום פועלים במתחם 32 עסקים בתחום המזון.

אקדמיה לאוכל. אנסקי היא אמנם השופטת היחידה ב"מאסטר שף" שאיננה שפית, אבל היא כנראה היחידה מבין חבר השופטים המצומצם שבאמתחתה לימודים גבוהים בתחום שנרכשו מעבר לים; תואר שני במדעים גסטרונומיים ומוצרי איכות מטעם ארגון Slow Food העולמי.

אנסקי | צילום: יח"צ

נראות. בעקבות הצלחתה בתוכנית הישראלית קיבלה אנסקי את הכבוד לנחות היישר אל פרק חצי הגמר של הגרסה האמריקאית, כשופטת אורחת לצד השף גורדון רמזי. אנסקי הפגינה בתוכנית אנגלית רהוטה, ידע קולינרי נרחב והוכיחה שגם כאלה שמבינים באוכל יכולים להיראות מצוין בנעלי עקב.

מסורת. את האהבה לאוכל ספגה בבית, כבתם של העיתונאית והבשלנית שרי אנסקי והעיתונאי ושדרן הרדיו אלכס אנסקי. כעת היא הולכת בדרכה של אמה: בתחילת השנה הוציאה ספר בישול ראשון, "אוכל מהבית". שבוע וחצי לאחר שיצא לאור, הפך הספר לרב־מכר ומאז הספיק לצאת במהדורה שנייה.

עד פסח הבא:

נקווה שאנסקי תצליח לייצא את הבשורה הקולינרית גם לפריפריה ולא רק לערי המרכז השבעות. במקביל, לאחר שלוש עונות במאסטר שף, אנו מצפים ממנה למצוא דרכים ישירות יותר ופופוליסטיות פחות להעביר את הידע הקולינרי הרב שלה, אולי בפתיחת מרכז לימודים גסטרונומי.

 

  • בשוק האיכרים בנמל תל אביב יש כ־70 דוכנים של איכרים מכל רחבי הארץ, שמציעים את מרכולתם לכ־25 אלף מבקרים שפוקדים אותו מדי סוף שבוע.
  • על פי הערכות, בעונה השנייה של ב"מאסטר שף" הייתה המשכורת של אנסקי כ־90 אלף שקל לפרק.

 

לדירוג המלא – הנשים החזקות ביותר בישראל 2013

לקבלת כל העדכונים, הדירוגים והניתוחים – עשו לנו לייק בפייסבוק

הרשמה לניוזלטר

באותו נושא

הרשמה לניוזלטר

מעוניינים להישאר מעודכנים? הרשמו לרשימת הדיוור שלנו.

דילוג לתוכן