Forbes Israel Logo

50 המופלאות של אסיה 2018: סין דוחקת את היבשת מחוץ לרשימה

פעמים רבות ישנה תחושה שאזור האסיה-פסיפיק נשלט בידי סין. אין ספק שהתחושה הזו נכונה כשזה מגיע לרשימה השנתית שלנו של החברות הגדולות ביותר הרשומות באזור, מיפן ועד אוסטרליה והודו. פעם נוספת סין תופסת את רוב המקומות ברשימה – שיא של 30 מתוך 50 חברות מגיעות מהמדינה, עלייה מ-28 בשנה שעברה.

לרשימה המלאה: לחצו כאן

פעם נוספת, כוכבי התאגידים שמנצנצים באור בוהק יותר מכל היתר הם Tencent ו-Alibaba. שתי ענקיות האינטרנט הסיניות מתפארות בשווי שוק גבוהה בהרבה ונהנות מרווחים גבוהים בהרבה מכל חברה אחרת ברשימה. הרווח הנקי של Tencent נסק ב-71% בשנה שעברה, לסכום של 10.6 מיליארד דולר, בעוד שב-Alibaba טיפס הנתון ב-49%, והסתכם ב-9.7 מיליארד דולר.

סין מרחיבה את השליטה

האחיזה החזקה של סין ברשימה דוחקת ממנה החוצה מדינות אחרות. רק 7 מדינות הצליחו להכניס חברות כלשהן לרשימה; 12 עשו זאת ב-2016. לטאיוואן אין אף נציגה, לראשונה מאז שהחל פרסום רשימת 50 המופלאות ב-2005. אבל מתוך 17 החברות החדשות שהצטרפו השנה לרשימה בפעם הראשונה, מקורן של 9 הוא מחוץ לסין.

גדולה על היבשת. סין ממבט על | צילום: Shutterstock

פעם נוספת הודו מציבה ברשימה את המספר השני בגודלו של חברות – שבע, לעומת אחת יותר בשנה שעברה. חמישה ארגונים יפניים עברו את סף הכניסה, המספר הגדול ביותר עבור היפנים מאז 2007, ושלוש מהן הן חברות שהוקמו רק לאחר 1997 ונכנסו השנה לרשימה בפעם הראשונה. עד לשנת 2016 לא הייתה מעולם נציגות ווייטנאמית ברשימת 50 המופלאות של אסיה, וכעת יש לה שלוש, לרבות אחת שזו לה השנה הראשונה.

מטחנות הקפיטליזם מובילות לכך שחלק מהחברות לא מצליות לעמוד בקצב. השנה ארבע חברות קבוצות ברשימה לא הצליחו לעבור את סף הכניסה: בנק HDFC ההודי, לאחר שיא של 11 הופעות; Naver הדרום קוריאנית, אחרי 8 הופעות; Baidu ו-Great Wall Motor הסיניות, אחרי 6 הופעות של כל אחת מהן.

לעבור את הרף

תהליך הרכבתה של רשימת 50 המופלאות התחיל עם 1,744 חברות ציבוריות שיש להן מחזור מכירות שנתי של לפחות 2 מיליארד דולר והן רשומות למסחר ציבורי לפחות שנה.

לאחר מכן הוצאנו את החברות שמפסידות כסף, או שההכנסות שלהן נמוכות ממה שהן היו לפני חמש שנים. בשלב הבא ניפינו החוצה חברות חוב לתווך ארוך ששווי 50% או יותר מסך הנכסים שלהן, או ש-50% או יותר מהבעלות בהן היא ממשלתית. המטרה היא לשים זרקור על חברות יזמיות שמנוהלות היטב. גם חברות שלמעלה מ-50% ממניותיהן מוחזקות בידי חברות אם נפסלו גם הן.

לבסוף, אנו משווים בין המתמודדות שנותרו באמצעות סוללה של יותר מ-12 מדדים פיננסיים. הכל במטרה למצוא את הטובים שבטובים באזור – הנה התוצאות.

הרשמה לניוזלטר

באותו נושא

הרשמה לניוזלטר

מעוניינים להישאר מעודכנים? הרשמו לרשימת הדיוור שלנו.