יצירה באמצעות בינה מלאכותית יכולה לשפר את העבודה של כולנו. משימה שנמשכה פעם ימים יכול לקחת עכשיו שעות ספורות, מה שפעם היה מצריך להעסיק פרילנסרים יכול להיווצר באופן אוטומטי בכמה קליקים.
רוואן צ'ונג הוא המייסד של The Rundown, ניוזלטר בינה מלאכותית שצומח במהירות ומספק מבט מעמיק על ההתפתחויות האחרונות בתחום הבינה המלאכותית. בתוך פחות מארבעה חודשים, צבר The Rundown למעלה מ-170 אלף מנויים המסתמכים על התוכן שלו כדי להישאר מעודכנים לגבי ההתקדמות האחרונה בתחום הבינה המלאכותית.
צ'ונג חולק שמונה הנחיות ל-ChatGPT שיעזרו לכם לסיים שעות עבודה בשניות. המדריך המקורי נכתב באנגלית, השפה בה מנוע הבינה המלאכותית עובד באופן מדויק יותר, ועל כן שמרנו על ההנחיות בשפת המקור.
1. מושגים למתחילים
אולי יש מושג שלא הבנתם עד הסוף, אבל הוא מהותי לכל מה שאתם כותבים או עובדים עליו. במקום להתאמץ ולשבור את הראש מה זה אומר, בקשו מ-ChatGPT למצוא עבורכם הסבר. לאחר השימוש בהנחיה זו, כל הפרויקט שלכם עשוי להיות הגיוני יותר.
הנה ההנחיה שתאפשר להשיג מושגים בסיסיים, אנלוגיות פשוטות בתחום:
Explain [topic] in simple terms. Explain to me as if I'm a beginner
2. מתכון לוויראליות
אם אתם ממש בתחילת מסע יצירת התוכן שלכם, ואתה צריכים רעיונות כדי להתחיל – בקשו מ-ChatGPT להעלות רעיונות בצורה כזו שהתוכן יוכל להפוך לוויראלי. זרקו את הרעיונות הרעים והתקדמו עם הטובים ביותר.
הנה ההנחיה, על פי צ'ונג:
Topic: How to [go viral on Twitter, write a viral blog post] talking about [your topic]. Come up with unique and innovative content ideas that are unconventional for this topic for the medium of [Twitter, article, LinkedIn, etc]
3. בחנו את עצמכם
אז למדתם נושא חדש אבל אתם לא בטוחים שהוא נטמע במוח. בבית הספר למדתם ושיננתם כדי לעבור מבחן. כעת, אתם יכולים להשתמש ב-ChatGPT כדי ליצור לעצמכם את המבחן הזה. לחילופין, אפשר לבקש מהבינה המלאכותית שתכין מבחן על נושא שאינכם יודעים עליו דבר, אולי לפני שתתחילו פרויקט בנושא זה.
צ'ונג ממליץ להשתמש בהנחיה מאוד פשוטה זו (והקפידו לבדוק את העובדות, כי ידוע שהתוכנית חורגת לפעמים מהמציאות):
Give me a short quiz that tests me on [what you want to learn]
4. משנים סגנון
תארו לעצמכם שכתבתם משהו במצב רוח רע, או ששלחתם ביוגרפיה בגוף ראשון ומישהו רוצה אותה בגוף שלישי. כל מה שיצרתם יכול להשתנות בעזרת הנחיה זו, ולחסוך לכם הרבה זמן.
Change the writing style of the text below to [style or tone]
ואז הדביקו את הטקסט, הקישו על return וראו את הגרסה החדשה.
5. התייעצו עם מומחה
כשאתם יודעים שיש מקום לשיפור במה שכתבתם, קבלו את העורך המומחה שלכם – ChatGPT. בין אם אתם רוצים שהוא יגלם תפקיד של עורך דין, מומחה לנושא מסוים או פשוט מגיה – בקשו פרשנות מנקודת מבט זו.
צ'ונג מנחה את ChatGPT בצורה הבאה:
I will give you a sample of my writing. I want you to criticize it as if you were [role]
לאחר מכן הוסיפו את הכתיבה שלכם, שילחו ל-ChatGPT והסתמכו על הביקורת שלו.
6. סגנון אישי
לא רק שאתם יכולים לאמן את ChatGPT ללמוד את סגנון הכתיבה שלכם, אתם יכולים לאמן אותו ליצור הנחיה משלו לכתוב בסגנון שלכם. ומי טוב יותר ליצור הנחיות עבור ChatGPT מאשר התוכנית עצמה?
ההנחיה פשוטה:
Analyze the text below for style, voice, and tone. Create a prompt to write new paragraph in the same style, voice, and tone
לאחר הוספת טקסטים אחרים תוכלו למצוא את ההנחיה כך שתוכלו להפעיל אותה בעתיד כדי שתכתוב בסגנון שלכם.
7. ציינו את הקהל ואת המטרה
בואו נדמיין שביקשתם מ-ChatGPT לכתוב כמה מאמרים על נושא מסוים, אבל התוצאה לא השיגה את המטרה. או דמיינו שכתבתם את התוכן בעצמכם אבל אתם יודעים שזה יכול להיות טוב יותר. זה המקרה שבו הנחיה ספציפית יותר יכולה להביא תוצאה מדויקת יותר.
בתוך הנחיה זו, ציינו את הקהל, הטון והמטרה הרצויים. הדוגמה של צ'ונג במאמר בנושא איך להגדיל את העוקבים שלכם בטוויטר, הייתה להוסיף:
Audience: Twitter users trying to grow their account. Tone: Inspiring Goal: Inspire audience to feel excited about growing their Twitter following and teach them how to do it in simple terms
כעת, הטקסט יעובד מחדש כדי להגשים מטרה זו, ללא כל קלט נוסף מכם.
8. סוד התמצות
חלק גדול מהתוכן באינטרנט הוא פשוט אוצרות. אקדמאים ופילוסופים עשו את המחקר והחשיבה, וכל השאר הופכים את המחקרים העצומים האלה לתוכן מתומצת שהקהל יכול לצרוך. כמו ברוב המשימות מסוג זה – יש לכך הנחיה.
הנחיה זו עבור ChatGPT, על פי צ'ונג, היא:
Summarize this paragraph into bullet points that a beginner would understand
לאחר מכן העתיקו פסקה או יותר מכל טקסט נתון וקבלו תקציר. סיכום זה עשוי לשמש כפוסט במדיה חברתית, כקרוסלה של LinkedIn או לכל שימוש אחר.