מלינדה גייטס אינה זרה לעולם הצדקה. לה ולבעלה לשעבר, מייסד מיקרוסופט ביל גייטס, קרן משותפת, הגדולה ביותר בעולם כיום, שבאמצעותה הם תורמים לארגונים שונים ברחבי העולם מזה שנים. עם זאת, מלינדה עוסקת בתרומה גם באופן אישי ובמנותק מהקרן המשותפת, ומעבירה תרומות ענק לארגונים שונים על ידי החברה שהקימה, Pivotal Ventures.
לאחרונה העבירה גייטס מיליוני דולרים לקרן המיועדת לנשים מייסדות ויזמיות בשם Female Founders Fund, או בקיצור – FFF, שגייסה בסבב הגיוס האחרון שלה 57 מיליון דולר. "אני מאמינה שאנחנו מפספסים הזדמנויות ורעיונות מהפכניים בגלל שאנחנו לא משקיעים מספיק משאבים בנשים", אמרה גייטס בהצהרה שהעניקה בתחילת החודש. מדובר בתרומה השנייה של גייטס לארגון, שכבר גייס סכום של 95 מיליון דולר בשני סבבי הגיוס הקודמים. גייטס כבר השקיעה בקרן 26 מיליון דולר בשנת 2016.
משקיעות אחרות בחברה כוללות את אן וויצ'יסקי, מנכ"לית ומייסדת 23andMe, סוזן וויצ'יסקי, מנכ"לית יו טיוב וסימה סיסטני, מייסדת שותפה ומנכ"לית הרשת החברתית Houseparty.
הקרן הייחודית, המושכת אליה משקיעות רבות בפרופיל גבוה, הוקמה בשנת 2014 על ידי היזמית אנו דוגל, שחרטה על דגלה את מטרת העל להוביל עסקים שנוסדו על ידי נשים ולתת לנשים יזמיות הזדמנות לבנות את עתידן.
דוגל פנתה להקמת קרן הצדקה לאחר שהקימה אתר סחר מקוון במולדתה הודו, שם הבינה לראשונה כמה מאתגרת ההתפתחות העסקית עבור נשים בעולמות הללו. דוגל גייסה 20 מיליון דולר לסטארט-אפ אחר שהקימה בשם Exclusively.in על ידי קרנות ההון סיכון VC firms Tiger Capital ו-Accel Partners, לפני שהחליטה לשנות כיוון ולעסוק ביזמות נשית מהצד השני.
לפי נתוני אתר Crunchbase, יזמות נשית היוותה 2.3 אחוז מסך היוזמות החדשות בשנת 2020. המגפה החריפה את המצב בשוק וגרמה להידרדרות במספר העסקים בבעלות נשית, כך לפי הדוח.
After starting her own e-commerce company in India, @anuduggalnyc realized how challenging it is for women to navigate the white male-dominated VC world.
— Female Founders Fund (@fcubedvc) July 14, 2021
She shared more on the mission behind @fcubedvc and FFF III with @rashishrivast18 of @Forbes.👇https://t.co/gtCjlyR7MF
בראיון לפורבס אמרה דוגל: "הקמת קרן תרומה חדשה היא דבר שמוגבל על ידי הדמוגרפיה, יש המון מכשולים ואתגרים. יש מרחבים מאד 'לבנים' בעולם העסקי והמטרה שלי היא לשנות את המצב הזה".
בחמש השנים האחרונות, הקרן תמכה בכ-50 עסקים שנוסדו על ידי נשים, כולל חברת שמלות ומוצרי הכלה Zola.com, סטארט-אפ הבריאות הווירטואלי Maven Clinic וחברת הפינטק Tala. הארגון גם יצר רשת נטוורקינג הכוללת מעל ל-50 אלף נשים יזמיות, מייסדות, בעלות עסקים ומשקיעות.
הסכום שתרמה מלינדה גייטס במסגרת סבב הגיוס השלישי של הקרן יוקדש ברובו להמשך הפעילות השוטפת ותמיכה בעסקים בהובלה נשית. דוגל צופה כי פעילות הקרן תורחב לאחר הקורונה, וכי יותר ויותר מיזמים בנושא בריאות ובריאות הנפש יגיעו כדי לקבל סיוע מהקרן. "מדובר בשני נושאים שנמצאים בצמיחה מטורפת בתקופה האחרונה, לצד נושא החינוך שגם משווע לפתרונות דיגיטליים טובים יותר. כמו כן, יש לנו מקום להשקעה בסטארט-אפים אחרים בעלי מטרות חברתיות, סביבתיות ואקולוגיות", מסכמת דוגל.