בימים טובים יותר: טראמפ מככב על שער מהדורת עשירי ארה"ב של פורבס | צילום: שערי פורבס
בימים טובים יותר: טראמפ מככב על שער מהדורת עשירי ארה"ב של פורבס | צילום: שערי פורבס

לראשונה מזה 25 שנה: טראמפ הודח מרשימת 400 עשירי ארה"ב

פורבס מפרסם את הדירוג השנתי, שלראשונה מזה חצי יובל לא כולל את הנשיא לשעבר שלא עבר את רף הכניסה. מי עוד מצא עצמו בחוץ, מי הצטרף לראשונה ומי ניצח בקרב הענקים בין בזוס ומאסק?

מגזין פורבס העולמי פרסם את רשימת 400 העשירים בארה"ב. על אף השנה המאתגרת בצל התפשטות הקורונה וההתאוששות ממנה – העשירים המשיכו להרוויח ובגדול. כלל המשתתפים ברשימה הגדילו יחד את הונם בכ-40% בשנה החולפת, סכום של כ-4.5 מיליארד דולר סך הכל. כמו כן, השנה נוספו לרשימה 44 שמות חדשים שנכנסו לדירוג בפעם הראשונה, כל אחד מהם עם הון המוערך ביותר מ-2.9 מיליארד דולר.

מי שלא עבר השנה את רף הכניסה לרשימה, בפעם הראשונה מזה 25 שנה, הוא הנשיא לשעבר דונלד טראמפ. הונו של טראמפ מוערך כעת בכ-2.5 מיליארד דולר, סכום הנמוך ב-400 מיליון דולר מרף הכניסה לרשימה. לצד טראמפ הצטרפו נושרים נוספים לרבות אשת התקשורת אופרה וינפרי, רונלד פרלמן – הבעלים של חברת הקוסמטיקה המובילה רבלון ואיש העסקים הישראלי נועם גוסטמן.

טראמפ. כבר לא בין 400 עשירי ארה"ב | צילום: Shutterstock
טראמפ. כבר לא בין 400 עשירי ארה"ב | צילום: Shutterstock

מי שהצליח לשמור על מקומו בפסגה ומדורג במקום הראשון הוא מייסד אמזון וחברת החלל Blue Origin, הלוא הוא ג'ף בזוס. הונו של בזוס נאמד ב-201 מיליארד דולר. הישר מתחתיו במקום השני נמצא היריב המושבע אילון מאסק, שמתחרה אתו לעיתים קרובות על המקום הראשון בצמרת.

מאסק מול בזוס - מי נמצא בראש רשימת עשירי ארה"ב? | צילומים: Shutterstock
ראש בראש: מאסק מול בזוס | צילומים: Shutterstock

הונו של מאסק, מנכ"ל טסלה ומייסד חברת החלל SpaceX עומד כעת על 190.5 מיליארד דולר. לפני כשבוע, מאסק עקף את בזוס והשתלט לזמן קצר על המקום הראשון. מאסק, שידוע בלשון חדה, עקץ את בזוס ואמר שבכוונתו "לשלוח לו מדליית כסף". השניים מתחזקים יריבות וירטואלית ארוכת שנים, בעיקר סביב המרוץ של שני המיליארדים לחלל.



גרושתו של בזוס, מקנזי סקוט, נמצאת גם היא ברשימה ומדורגת במקום ה-15. בני הזוג נפרדו בשנת 2019 וחתמו על הסכם הגירושים שנחשב ליקר ביותר בהיסטוריה נכון להיום. סקוט ידועה כמי שמשקיעה סכומים משמעותיים בעשייה פילנתרופית ובצדקה והתחייבה לתרום את מרבית הונה במהלך חייה.

מקינזי סקוט. צילום: shutterstock
מקנזי סקוט. מחויבת לעשייה פילנתרופית | צילום: shutterstock

במקום השלישי נמצא מייסד פייסבוק מארק צוקרברג, אלא שהנתונים ברשימה נכונים לחודש ספטמבר ולא לקחו בחשבון את הטלטלות האחרונות שיחווה מייסד ענקית הטכנולוגיה. אתמול שיתקה תקלת ענק את פייסבוק ופלטפורמות נוספות בבעלותה למשך כ-7 שעות, מה שעלה לחברה ולמייסד ביוקר. צוקרברג חווה הפסדים של כ-6 מיליארד דולר ביממה, מה שהנחית אותו באופן זמני למקום החמישי ברשימה.

זו לא הבעיה היחידה של צוקרברג, שצריך להתמודד גם עם טענות קשות מצד עובדים לשעבר שמאשימים את החברה במדיניות בעייתית. השבוע פורסם תחקיר בתכנית הפופולרית "60 דקות" שהציג עובדת לשעבר בחברה שהדליפה בחודשים האחרונים מסמכים פנימיים סודיים שחשפו דפוסי התנהלות שנויים במחלוקת. המסמכים הגיעו גם לסנאט האמריקאי שצפוי לדון בהם ולנקוט בצעדים נוספים נגד הרשת החברתית.

צרות בפסגה. צוקרברג יורד בדירוג עשירי העולם של פורבס | צילום: Shutterstock
צרות בפסגה. מייסד פייסבוק מתמודד עם האשמות קשות | צילום: Shutterstock

מי שעבר שנה אישית לא פשוטה אך שומר על מקומו בצמרת הרשימה הוא מייסד מיקרוסופט – ביל גייטס, שממוקם במקום הרביעי עם הון של 134 מיליארד דולר. גייטס הודיע השנה על גירושים מאשתו מלינדה פרנץ' גייטס, שזוהי הופעת הבכורה שלה ברשימה היוקרתית.

הונה של מלינדה, שמדורגת במקום ה-158, נאמד בסך 6.3 מיליארד דולר. גייטס ידועה כמי שמחויבת גם היא לעשייה פילנתרופית בייחוד דרך קרן הצדקה שהקימה יחד עם בעלה לשעבר, The Gates Foundation. לאחרונה הודיעה גייטס על שורת תרומות למספר ארגונים למען זכויות נשים וכן ארגוני חינוך ברחבי ארה"ב.

ביל ומלינדה גייטס. צילום: Suzie Katz, Flickr
ביל ומלינדה גייטס בימים טובים יותר | צילום: Suzie Katz, Flickr

במקום החמישי בדירוג נמצא המדען והיזם לארי פייג', ממייסדי גוגל. פייג' אמנם פרש מתפקידו בשנת 2019, אך הוא עדיין מכהן כחבר דירקטוריון. הונו של פייג' נאמד ב-123 מיליארד דולר, והוא עדיין נחשב לבעל שליטה בענקית הטכנולוגיה.

במקום השישי ברשימה נמצא המייסד השותף הנוסף של גוגל, סרגיי ברין. הונו של ברין, שפרש מתפקידו בחברה בשנת 2019, נאמד ב-118.5 מיליארד דולר. בדומה לפייג', גם ברין הוא חבר דירקטורין ובעל השליטה בחברה.

לארי אליסון - מייסד אורקל. פועל להקמת סביבת חיים בריאה | צילום: shutterstock, GettyImages Phillip Faraone Stringer
לארי אליסון – מייסד אורקל | צילום: shutterstock, GettyImages Phillip Faraone Stringer

המיליארד לארי אליסון, מייסד ענקית התוכנה Oracle, נמצא במקום השביעי ברשימה עם הון מוערך של 117.3 מיליארד דולר. אליסון אוחז ב-35% מהחברה בה הקים והוא מכהן בה גם כיו"ר וכמנכ"ל הטכנולוגיה. מיד אחריו נמצא המשקיע האגדי וורן באפט עם הון שנאמד ב-102 מיליארד דולר.

במקום התשיעי נמצא סטיב באלמר, לשעבר מנכ"ל מיקרוסופט שהוביל את החברה בין שנת 2000 ל-2014. לבאלמר הון המוערך ב-96 מיליארד דולר. בתחתית העשיריה הפותחת נמצא מייקל בלומברג, מיייסד חברת התקשורת בלומברג, עם הון מוערך של 70 מיליארד דולר.

מרים אדלסון. צילום: שאטרסטוק
מרים אדלסון. בצמרת רשימת עשירי ישראל ובמקום ה-24 ברשימת עשירי ארה"ב | צילום: Shutterstock

במקום ה-24 ברשימה נמצאת מרים אדלסון הישראלית, עם הון שנאמד ב-30.4 מיליון דולר. אדלסון, אלמנתו של שלדון אדלסון, מנכ"ל חברת הקזינו והמלונאות Las Vegas Sands, כיכבה גם בצמרת רשימת עשירי ישראל של פורבס ישראל שפורסמה השנה, בה דורגה במקום הראשון.

הרשמה לניוזלטר

באותו נושא

הרשמה לניוזלטר

מעוניינים להישאר מעודכנים? הרשמו לרשימת הדיוור שלנו.

דילוג לתוכן