דור הקריפטו: הכירו את 15 הצעירים העשירים ביותר בארה"ב

סם בנקמן-פריד. שבר את השיא של צוקרברג | צילום: Virgile Simon Bertnard
סם בנקמן-פריד. שבר את השיא של צוקרברג | צילום: Virgile Simon Bertnard
הטלטלות שעבר השוק מאז התפרצות הקורונה הפכו את המילניאלזס למשקיעים ויזמים כמעט בעל כורחם. נראה כי האובססיה ל-NFT ומטבעות קריפטוגרפיים השתלמה, והשנה הצטרפו לרשימה 15 מיליארדרים מתחת לגיל 40. ממארק צוקרברג לסם בנקמן-פרידמן, אלו השמות שצריך להכיר

הטלטלות שעבר השוק מאז ימיה המוקדמים של התפרצות הקורונה – הפכו את בני דור המילניאלז למשקיעים ויזמים בעל כורחם. האובססיה של הדור הצעיר ל-NFT ולמטבעות קריפטוגרפים השתלמה השנה, במיוחד עבור כמה יזמים שהפכו למיליארדרים והצטרפו לראשונה לרשימת 400 עשירי ארה"ב של מגזין פורבס.

בין המשתתפים ברשימה השנה ניתן למצוא את סם בנקמן-פריד בן ה-29, עם הון כולל בשווי 22.5 מיליארד דולר בעיקר הודות לעלייה המטאורית של FTX, חברת ההשקעות בקריפטו שהקים לפני כשנתיים בהונג קונג. בנקמן-פריד שם לעצמו מטרה להפוך למנטור השקעות אלטרואיסטי בתחום והוא דוגל במה שהוא מכנה "אלטרואיזם אפקטיבי".

חוץ ממייסד מארק צוקרברג, איש לא נהיה עשיר כל כך בגיל צעיר כל כך, כך לפי נתוני פורבס. חצי מהונו של בנקמן-פריד קשור בחברה שהקים ובמטבעות FFT קריפטוגרפים, ואילו היתר בהשקעות בתחומים אחרים.

שניים מהמתחרים המרכזיים של היזם הצעיר הם בריאן ארמסטרונג בן ה-38 ופרד ארשם בן ה-33, מייסדי חברת הקריפטו Coinbase, שהונפקה באפריל האחרון והצטרפו גם הם לדירוג השנה. גם המייסד השותף של אפליקציית המסחר הפופולרית רובין הוד, בייג'ו באהט בן ה-37, הצטרף לדירוג עם הון מוערך בסך 2.9 מיליארד דולר, כך שנכנס לדירוג בקושי (רף הכניסה לדירוג השנה היה 2.9 מיליארד דולר).

השנה ישנם 15 מיליארדרים מתחת לגיל 40 ברשימה היוקרתית, עלייה של 12 משתתפים מהשנה שעברה. שישה מהמיליארדרים מופיעים בדירוג בפעם הראשונה. המשתתף הצעיר העשיר ביותר ברשימה הוא מארק צוקרברג, שמדורג כעת במקום השלישי לפי נתונים הרלוונטיים לחודש ספטמבר האחרון. הונו של צוקרברג חווה טלטלות משמעותיות בשל האשמות קשות נגד הרשת החברתית שנידונות כעת בסנאט וכן תקלת ענק ששיתקה את הרשת החברתית ופלטפורמות נוספות במשך כ-7 שעות בתחילת החודש.

15 הצעירים העשירים ביותר בארה"ב

צרות בפסגה. צוקרברג יורד בדירוג עשירי העולם של פורבס | צילום: Shutterstock

מארק צוקרברג (37)

פייסבוק

שווי מוערך: 134.5 מיליארד דולר

במקום ה-3 ברשימת עשירי ארה"ב

מניית פייסבוק עלתה ביותר מ-50% והרווחים של החברה חצו את רף ה-100 מיליארד ב-12 החודשים האחרונים, מה שהוסיף להונו של צוקרברג כ-50 מיליארד דולר. לאחרונה מייסד פייסבוק צריך להתמודד עם מגוון האשמות חמורות נגד החברה ודיונים בעניינה בסנאט האמריקאי. בנוסף, פייסבוק חוותה תקלת ענק שהשביתה אותה ורשתות חברתיות אחרות שבבעלותה למשך כ-7 שעות, מה שגרם לירידה חדה במחירי המניות.

דסטין מוסקוביץ' (37)

פייסבוק

שווי מוערך: 24.1 מיליארד דולר

מוסקוביץ' ייסד את חברת Asana לניהול צוותים וכוח אדם יחד עם קולגה שהכיר בעבודה בפייסבוק, ג'סטין רובינשטיין, בשנת 2008. החברה הונפקה בספטמבר 2020 ושווי המניה שלה שילש את עצמו בשנה האחרונה. מוסקוביץ' הוא הבעלים של כשליש מהחברה, ששווה כעת כ-18 מיליארד דולר. עם זאת, מרבית ההון שלו קשור ל-2% במניות שיש לו בפייסבוק.

סם בנקמן-פריד (29)

FTX

שווי מוערך: 22.5 מיליארד דולר

בחודש ספטמבר האחרון, יזם הקריפטו הודיע כי הוא מעביר את מטה החברה שייסד – FTX, מהונג קונג לאיי הבהאמס, שם, לטענתו, יש בהירות רבה יותר בנוגע לרגולציה של מטבעות ביטקוין. חברת חלפנות מטבעות הקריפטו של בנקמן-פריד הונפקה בחודש אפריל האחרון מה שהפך את היזם הצעיר למיליארדר.

סם בנקמן פריד. צילום: Virgile Simon Bernard
סם בנקמן פריד. דוגל ב"אלטרואיזם שימושי" | צילום: Virgile Simon Bernard

לוקאס וולטון (35)

וולמארט

שווי מוערך: 17.2 מיליארד דולר

וולטון הוא הנין של סם וולטון, מייסד ענקית הקמעונאות וולמארט, שהלך לעולמו בשנת 2005. הנין ירש כשליש מהאימפריה והוא מכהן כעת כמנכ"ל הקרן שהקימה משפחתו שמובילה תכניות למען איכות הסביבה ומממנת מגוון ארגונים חברתיים ברחבי העולם. לאחרונה וולטון תרם 360 אלף דולר לקמפיין הנשיאותי של ג'ו ביידן.

בובי מרפי (33) ואוון שפיגל (31)

סנאפצ'ט

שווי מוערך בובי מרפי: 15.2 מיליארד דולר

שווי מוערך אוון שפיגל: 13.8 מיליארד דולר

ההון של מייסדי סנאפצ'ט כמעט שילש את עצמו במהלך השנה האחרונה בעקבות הזינוק במחירי מניות החברה. בנובמבר האחרון הרשת החברתית הציגה פיצ'רים חדשים במטרה להתחרות עם ענקית הטכנולוגיה הסינית טיקטוק ולפתות יוצרי תוכן אליה. ברבעון השני של השנה הנוכחית החברה רשמה רווחים בסך 982 מיליון דולר.

מייסדי סנאפצ'אט אוון שפיגל ובובי מרפי. הגדילו את בסיס המשתמשים באפליקציה ב-יותר מ-20%. צילום: shutterstock
מייסדי סנאפצ'אט אוון שפיגל ובובי מרפי. מתחרים בטיקטוק | צילום: shutterstock

בריאן ארמסטרונג (38)

Coinbase

שווי מוערך: 11.5 מיליארד דולר

ארמסטרונג הוא המנכ"ל הגלובלי של Coinbase, פלטפורמת סחר במטבעות קריפטו, ובבעלותו 19% מהמניה. החברה הונפקה באפריל האחרון. בחודש ספטמבר ארמסטרונג חולל מהומה בטוויטר כאשר התייחס לקשיים שמערימים הרגולטורים על Coinbase על רקע מוצר חדש שבכוונת החברה להשיק.

ניית'ן בלצ'רקזיק (38)

Airbnb

שווי מוערך: 10 מיליארד דולר

חברת התיירות הונפקה בדצמבר 2020 וחצתה הערכת שווי של 100 מיליארד דולר כבר ביום הראשון של המסחר. ברבעון השני של השנה הנוכחית רווחי החברה נאמדו ב-1.34 מיליארד דולר, זינוק של כ-300% מהשנה שעברה מאז תחילת המגפה. בלצ'רקזיק ייסד את החברה לצד שני שותפים נוספים בשנת 2008. בחודש אוגוסט האחרון הודיעה החברה כי תארח במתקניה כ-20 אלף פליטים אפגנים לאחר השתלטות הטאליבן על המדינה.

ארנסט גרסיה השלישי (39)

Carvana

שווי מוערך: 9.3 מיליארד דולר

גרסיה ייסד את חברת Carvana שמוכרת מכוניות משומשות ומאפשרת ללקוחות לאסוף אותם ממגרשי ענק אוטמטיים. את הרעיון להקמת החברה קיבל מסוכנות רכב אותה ניהל אביו. נכון להיום, גרסיה הוא בעל המניות המרכזי בחברה שהקים והוא בעל המניות הגדול ביותר. בחודש אוגוסט האחרון החברה נתקלה בקשיים לאחר הגבלים שהוטלו עליה במדינות שונות בארה"ב, לרבו קרוליינה הצפונית, שהורידו את קצב המכירות הכללי של החברה.

סקוט דנקן (38)

Enterprise Products Partners

שווי מוערך: 6.2 מיליארד דולר

דנקן ושלושת אחיו הגדולים ירשו מניות בחברת התשתיות Enterprise Products Partners לאחר שאביהם דן דנקן נפטר בשנת 2010. המניה של דנקן זינקה משמעותית לאחר שמחירה ירד בשנת 2020, זאת לצד הזינוק במחירי הנפט והגז בצל התפשטות מגפת הקורונה ברחבי העולם.

לינסי סינדר (39)

In N Out Burger

שווי מוערך: 4.2 מיליארד דולר

סינדר, האישה היחידה מתחת לגיל 40 ברשימת עשירי ארה"ב, ירשה חלק ברשת המזון המהיר הפופולרית שסבה ייסד בשנת 1948. היא הפכה לנשיאת החברה בשנת 2010 כשהייתה בת 27 בלבד, לאחר שאביה ודודה מתו בשנות ה-90. מאז שנכנסה לתפקיד הוסיפה כמאה סניפים ברחבי ארה"ב ולראשונה פתחה סניפים במדינת קולורדו בחודש נובמבר האחרון.

פרד ארשם (33)

Coinbase

שווי מוערך: 3.5 מיליארד דולר

ארשם ייסד את חברת Coinbase יחד עם שותפים בשנת 2021 ועזב את החברה בשנת 2017, אך המשיך לאחוז ב-6% מהמניות. בשנת 2018 הוא ייסד את חברת Paradigm המשקיעה בחברות קריפטו רבות לרבות FTX והחברה הראשונה שהקים.

ר. ג. סקרינג' (38)

Rivian

שווי מוערך: 3.4 מיליארד דולר

חברת Rivian המייצרת רכבים חשמליים הוערכה בשווי 27.6 מיליארד דולר בחודש ינואר האחרון, מה שהוביל ענקיות כמו אמזון ופורד להשקיע בסך 2.5 מיליארד דולר בסבב גיוס שהושלם בחודש יולי. הסבב האחרון הצטרף לסבבי גיוס מוקדמים יותר בשווי 10.5 מיליארד דולר. ייצור דגם R1T של החברה החל בחודש ספטמבר האחרון וישנם דגמים נוספים שנמצאים בשלבי תכנון ופיתוח.

בן סילברמן (39)

Pinterest

שווי מוערך: 3.3 מיליארד דולר

סילברמן הוא מייסד ומנכ"ל הרשת החברתית פינטרסט והוא נכנס השנה לראשונה לדירוג פורבס היוקרתי. החברה הוקמה בשנת 2010 והגדילה את הרווחים שלה בכ-50% בעשור הבא, לסך של 1.7 מיליארד דולר בשנת 2020. מניות החברה זינקו משמעותית במהלך הקורונה בצל הנהירה של המשתמשים לרשתות החברתיות.

מייסדי רובין הוד ולאד טנב ובייג'ו באהט | צילום: Robinhood
מייסדי רובין הוד ולאד טנב ובייג'ו באהט | צילום: Robinhood

בייג'ו באהט (36)

Robinhood

שווי מוערך: 2.9 מיליארד דולר

באהט הוא המייסד השותף של אפליקצית המסחר במניות Robinhood. הוא פרש מתפקידו בחברה בנובמבר 2020 אך ברשותו כ-8% ממניות החברה שהונפקה בשווי של 32 מיליארד דולר בחודש יולי האחרון. באהט ייסד את האפליקציה בשנת 2013 עם שותפו ולאד טנב, שכעת מכהן כמנכ"ל החברה אך לא נכנס לדירוג 400 עשירי ארה"ב של פורבס השנה.


באנר הרופאים הטובים בישראל 2021
לרכישת גיליון הרופאים הטובים לשנת 2021 בגרסה המודפסת או הדיגיטלית

הרשמה לניוזלטר

באותו נושא

הרשמה לניוזלטר

מעוניינים להישאר מעודכנים? הרשמו לרשימת הדיוור שלנו.

דילוג לתוכן