פריצת דרך מדעית בניו יורק: קבוצת מנתחים הצליחה לחבר כלייה שהונדסה גנטית וגדלה בתוך חזיר במטופל אנושי. מומחים בתחום מצהירים כי מדובר בצעד משמעותי בדרך לפתרון המחסור באיברים להשתלה בקרב חולים שזקוקים לניתוחים מצילי חיים.
לאחר ההשתלה, הכליה תפקדה באופן נורמטיבי ולא נדחתה באופן מיידי על ידי המושתל, עובדה שכשלעצמה נחשבת לציון דרך חשוב בתחום המחקר הרפואי של השתלות. "זה קרה כמעט מיד – התוצאות שראינו היו נורמליות לחלוטין. הכליה ייצרה כמות שתן שהיית מצפה לה מאדם שעבר השתלה. אין סימנים של דחייה לאיבר, כמו שרואים בדרך כלל במקרים של השתלות של איברים שאינם מגיעים מבן אנוש", הסביר ד"ר רוברט מונטגומרי שהשתתף בניתוח.
כאמור, מדובר בפריצת דרך רפואית שעתידה לעזור לחולים רבים. הכליה גדלה בגופו של חזיר שהונדס גנטית כדי שלא תידחה בהשתלה אצל בן אדם. קרוב למועד הניתוח, הכלייה הושתלה בהצלחה באדם שהיה במצב של מוות מוחי והמשיכה לתפקד, אך לבסוף הושתלה בחודש ספטמבר האחרון בגופו של המטופל הנוכחי.
למרות ההצלחה המסחררת, שאלות רבות נותרו פתוחות בכל הנוגע להשפעות ארוכות הטווח של ההליך החדשני. אנשי מקצוע ורפואים מעריכים כי מדובר באבן דרך משמעותית, אך כי יש עוד דברים רבים שראוי לחקור כדי להבין האם מדובר בפתרון שניתן להחיל על מטופלים נוספים.
מרטין רוטבלט, מנכ"לית ארגון רפואי אמריקאי מוביל, אמרה כי הניתוח הוא "צעד חשוב כדי להבין את הפוטנציאל הגלום בתחום. מחקר נוסף ופיתוח של התחום הזה יוביל להצלה של מיליוני בני אדם מידי שנה ולא מדובר במדע בדיוני או בדברים שיתרחשו בעתיד הרחוק מידי".