חברת WeWork המציעה חללי עבודה משותפים במיקומים שונים ברחבי העולם הונפקה היום ותחל להיסחר באמצעות הנפקת SPAC, מה שהחזיר את המנכ"ל לשעבר אדם נוימן לרשימת המיליארדרים של פורבס. נוימן איבד את מעמדו כמיליארדר לאחר שהנפקה של החברה שהייתה מתוכננת לפני כשלוש שנים – בוטלה. כיום, על פי הערכת פורבס, שווי המניות שבבעלותו של נוימן עומד על 1.6 מיליארד דולר.
לאחר המיזוג עם חברת BowX Acquisition, החברה מוערכת בשווי של כ-9 מיליארד דולר. עד כה גייסה החברה 12.7 מיליארד דולר באופן פרטי, ללא רכישות חוב ועסקאות סקנדרי.
על פי הערכת פורבס נוימן שווה כיום כאמור 1.6 מיליארד דולר והוא מחזיק כ-200 מיליון דולר נוספים באמצעות נכסים שיומרנו למניות לאחר המיזוג עם BowX.
התאוששות ממשבר מטלטל
נוימן התפטר מתפקידו כמנכ"ל החברה בספטמבר 2019, זמן קצר בלבד לפני שהחברה ביטלה את ההנפקה שתוכננה. בימי השיא של החברה, סניפיה התפשטו בערים הגדולות ברחבי העולם והחברה הגיעה לשווי של 47 מיליארד דולר. עם זאת, לאחר תקופה של שגשוג וצמיחה מטאורית, הגיעו גם הפסדי הענק של כ-2 מיליארד דולר בשנה.
הביקורות כלפי החברה טענו כי חלק גדול מההפסדים שלה נגרמו בשל התנהלות בעייתית של הבכירים לצד הערכת שווי מנופחת.
למרות העזיבה של נוימן את כיסא המנכ"ל, הוא עדיין נותר בעל המניות הגדול ביותר בחברה ואוחז בכ-7% מכלל המניות. השותף המייסד לצידו של נוימן, מיגל מקבלי, מכרו בעבר מניות בשווי 500 מיליון דולר באמצעות עסקרות סקנדרי, מה שלהערכת פורבס שלשל לכיסו של נוימן כ-400 מיליון דולר.
הסרט הדוקומנטרי על עלייתם ונפילתם של וויוורק ואדם נוימן בהפקה משותפת של פורבס ו-Hulu
בעקבות סכסוך עם קרן סופטבנק שהשקיעה רבות בחברה לאורך השנים, התגלע בהמשך גם סכסוך משפטי בין נוימן לבכירי הקרן מה שהוביל לביטול עסקת רכישת מניות גדולה. הפיאסקו הסתיים בהסכם שחייב את נוימן למכור לסופטבנק מניות בשווי 587 מיליון דולר תמורת פיצוי של 106 מיליון דולר, שיתווספו לקנס על ביטול ההסכם בסך 185 מיליון דולר.
לצד ההפסדים הללו, נוימן גם רכש נכסי נדל"ן בכ-100 מיליון דולר, לרבות מספר דירות בניו יורק, סן פרנסיסקו, אחוזה בקליפורניה ועוד. בנוסף, נוימן לקח הלוואות רבות כנגד הבתים שרכש שנאמדו בשווי של מאות מיליוני דולרים.
מטעם אדם נוימן ודוברות WeWork לא נמסרה תגובה לסטטוס החדש של המייסד.