שבע שנים לאחר שהתאומים טיילור וקמרון וינקלבוס ייסדו את חברת האחזקות Gemini, האימפריה שמחזיקה בבורסת הקריפטו שהפכה אותם למיליארדרים, הם ממשיכים להכנס בכל כוחם באויב המושבע מארק צוקרבג.
התאומים, שתבעו את צוקרברג בטענה שגנב מהם את הרעיון להקמת הרשת החברתית פייסבוק ובנה בעקבות כך אימפריה טכנולוגית, מנצלים כעת את המומנטום להיכנס לזירה אליה צוקרבג נכנס לאחרונה: המטאוורס.
לאחרונה השלימו האחים סבב גיוס מוצלח במיוחד של 400 מיליון דולר ל-Gemini לפי הערכת שווי של 7.1 מיליארד דולר. הגיוס הובל על ידי ענקית הניהול Morgan Creek Digital עם השתתפות של קרנות נוספות כמו ParaFi Captial ועוד. לדברי גורמים בחברה, הגיוס האחרון ישמש את התאומים כדי להעלות הילוך ביריבות מול ענקית הטכנולוגיה ששינתה לאחרונה את שמה ל-Meta.
בשנים האחרונות, הצמד הצמד השקיע בלא פחות מ־25 חברות סטארט־אפ של נכסים דיגיטליים. החברות החדשות הללו מניחות את היסודות למה שהם מקווים שיהיה עולם וירטואלי חדש שבו נכסים דיגיטליים כמו אומנות, מוזיקה, נדל"ן ואפילו עסקים שלמים – נוצרים, נקנים ונמכרים – וחשוב ביותר, מפוקחים על ידי טכנולוגיית הבלוקצ'יין.
רבות מהחברות שהם מושקעים בהן ככל הנראה ישגשגו בגרסה התלת־ממדית הזו של האינטרנט הנשלטת באמצעות רשתות מחשבים pear־to־pear, שבהן המשתתפים עצמם, ולא החברות החזקות, הם אלו שמרוויחים.
"שני יקומים מקבילים"
ההתנגשות הבאה בין האויבים תהיה כאמור סביב הקמת יקום וירטואלי עתידני. בחודשים האחרונים, נדמה כי החלה מלחמה סביב זכות הראשונים להקמת היקום הווירטואלי המנצח, עימות בו משתתפות חברות הענק וסטארט-אפים צעירים כאחד.
בחודש שעבר מיזמים צעירים בתחום הבלוקצ'יין שמתעתדים להקים מטאוורס משלהם, גייסו סכום כולל של 4 מיליארד דולר. לצד זה, חברות הענק כמו פייסבוק, Epic Games ועוד נכנסו לזירה והצהירו כי בכוונתן לשפוך מיליארדרים כדי לייצר את הייקום המנצח.
"יש פה שני מסלולים, אם תרצו, יקומים מקבילים מבחינת ההתפתחות הטכנולוגיה כרגע", מסביר קמרון וינקלבוס משיחת טלפון לפורבס בביתו בקליפורניה. "יש את הנתיב המרכזי שאותו לוקחות חברות ענק כמו פייסבוק או משחק הווידאו הפופולרי פורטנייט. אלו שתי דוגמאות לחברות שנמצאות כפסע מהפיכה מוחלטת למטאוורס במובן המסורתי של המונח".
"מהצד השני, יש את הנתיבים הפחות מרכזיים והם מציעים אלטרנטיבות מגוונות יותר למטאוורס ואיך הוא יראה ויתנהל. הם מציעים מודלים שמכילים בתוכם יותר בחירה ועצמאות למשתתפים, ויש מעל לכל זה מעטפת טכנולוגית שמספקת הגנה ושמירה על זכויות הפרט", הוא מוסיף תוך עקיצה ברורה לצוקרברג ולכווונתיו בכל הנוגע למידע המשתמשים ביקום החדש שיקים.
"במובן הזה, אנחנו מתקרבים יותר למודל של הנתיבים הפחות מרכזיים. אנחנו רוצים להזיז את הספקטרום לעבר העצמת המשתמשים, אך יש לא מעט אתגרים לאורך הדרך", מסביר קמרון.